Care este cea mai bună rasă de câini de familie? Există o mulțime de rase care îți vin în minte atunci când te gândești la ceea ce reprezintă un bun câine de familie. Unele, cum ar fi rasele Labrador și Golden Retriever, sunt alegeri bine cunoscute pentru familiile cu copii. Dar există o mulțime de alte rase de luat în considerare și ele.

Uneori, alegerea ta poate depinde de specificul familiei tale și de situația ta de viață. Aveți copii mici sau copii mai mari? Cât timp și atenție poate acorda toată lumea din casă unui câine nou, mai ales dacă este un cățeluș? Aveți o curte mare, o curte mică sau nu aveți deloc curte?

Aceste și alte întrebări pot fi un factor în procesul de luare a deciziilor atunci când alegeți un câine de familie. Vă vom ajuta să reduceți opțiunile și poate chiar să vă prezentăm câteva rase de câini mai puțin cunoscute, astfel încât să puteți face cea mai bună alegere pentru familia dumneavoastră.

Cele mai bune 10 rase de câini pentru copii:

1. Golden Retriever

Ce listă cu cei mai buni câini pentru copii și familii ar fi completă fără adorabilul Golden Retriever? Golden este cunoscut pentru că este excepțional de bun cu copiii de toate vârstele. Rasa poate fi un companion blând pentru copiii foarte mici și un partener de joacă entuziast și pentru copiii mai mari și activi.

Este greu să găsești un dezavantaj la adăugarea unui Golden Retriever în familia ta, dar proprietarii experimentați de Golden îți vor spune că această rasă își pierde foarte mult părul, iar toată acea blană groasă și moale necesită o cantitate bună de toaletare.

În timpul perioadelor de năpârlire sezonieră, vă puteți aștepta să periați blana câinelui dumneavoastră în fiecare zi. Dacă preferați un câine cu o blană care necesită puțină întreținere, Golden, oricât de dulce ar fi, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Hungarian Vizsla dog portrait in the nature

2. Vizsla

Nu se poate ceva mai puțin solicitant decât blana scurtă și elegantă a Vizsla. Dacă sunteți în căutarea unui câine afectuos și energic, care se descurcă bine cu copiii de toate vârstele, luați în considerare Vizsla. Inițial un câine de vânătoare maghiar, Vizsla a devenit cunoscut ca un bun câine de familie.

Vizslașii își iubesc membrii familiei umane și se atașează foarte mult de ei. Rasa este cunoscută pentru faptul că este bună cu copiii mici, iar nivelul său ridicat de energie îl face o alegere bună pentru adulții activi și copiii mai mari.

Atașamentul puternic al Vizsla față de familie înseamnă că câinele dvs. va dori să fie cu dvs. și nu se va descurca bine dacă este lăsat singur pentru perioade lungi de timp. Dacă activitățile familiei dvs. includ și câinele, Vizsla poate fi o alegere excelentă.

CITEȘTE ȘI:
Pot câinii să simtă când cineva este pe cale să moară?

3. Pug

Pot fi câinii mai mici buni pentru copii și familii? În timp ce unele rase de talie mică ar putea să nu fie ideale pentru familiile cu copii mici, micul, dar puternicul Pug este un câine de familie excelent, mai ales dacă nu aveți spațiu pentru o rasă mai mare.

Pug este un câine afectuos și iubitor de distracție. Sunt fericiți să se îmbrățișeze și să se ghemuiască cu toți membrii familiei, dar sunt întotdeauna dispuși și la joacă. Sunt mici, dar rezistenți, ceea ce îi poate face o alegere bună pentru spații de locuit mici și copii mici.

Fața drăguță și zburdalnică a Pug-ului face parte din farmecul său, dar potențialii stăpâni trebuie să știe că este o rasă de câine brahicefal, ceea ce înseamnă că poate fi predispus la probleme respiratorii, mai ales pe vreme caldă sau după multă activitate. De asemenea, va trebui să supravegheați consumul de hrană și greutatea Pug-ului dumneavoastră pentru a evita obezitatea.

866382828

4. Setter irlandez

Preferi câinele de familie de talie mai mare? Frumosul Irish Setter ar putea fi câinele perfect pentru tine. Setterul irlandez a fost inițial crescut ca și câine de vânătoare, dar aspectul său elegant i-a câștigat o mulțime de admiratori și a devenit în curând un animal de companie căutat.

Setterii irlandezi sunt cunoscuți pentru temperamentul lor vesel și entuziast. Sunt energici și reprezintă o alegere bună pentru adulții activi și pentru copiii mai mari. Totuși, mărimea lor și agitația lor ar putea fi un pic copleșitoare pentru copiii mai mici.

De asemenea, această rasă se potrivește mai bine pentru case și curți mai mari din cauza dimensiunii și nivelului de energie. Un setter irlandez mascul adult poate avea o înălțime de 27 de centimetri la umăr și o greutate de aproximativ 70 de kilograme!

5. Labrador Retriever

Da, este timpul să vorbim despre câinele de familie preferat de toată lumea, adorabilul Labrador Retriever. Labradorul este de ani de zile cea mai populară rasă de câini din SUA. Labradorii sunt renumiți ca fiind prietenoși, afectuoși și sociabili. Sunt companioni excelenți pentru membrii familiei de toate vârstele, de la copii mici la seniori.

Labradorii au tendința de a fi jucăuși și energici, așa că copiii foarte mici trebuie supravegheați atunci când interacționează cu ei. Deși rasa are un caracter dulce, construcția sa mare și robustă și nivelul ridicat de energie pot fi prea mult pentru un copil mic care nu este obișnuit să fie în preajma câinilor.

Asigurați-vă că includeți labradorul în toate activitățile de familie în aer liber, deoarece are nevoie de multe exerciții interactive și de joacă. Sunt foarte ușor de dresat și pot beneficia de activități canine organizate, cum ar fi antrenamentul de agilitate, pentru a-i menține fericiți.

CITEȘTE ȘI:
Reguli pentru hrănirea câinilor

6. Beagle

Deși a fost crescut inițial ca un câine de vânătoare în haită, Beagle a fost mult timp o rasă de câini preferată de familiile cu copii. Beagle este cunoscut pentru natura sa veselă, energică și inteligentă. Ei pot fi o alegere bună pentru familiile cu copii și alți câini.

Beagleii au un nivel ridicat de energie și necesită multă activitate zilnică. De asemenea, le place să interacționeze cu oamenii sau cu alți câini, ceea ce îi face buni pentru gospodăriile cu suficienți tovarăși de joacă (umani sau canini) pentru toată lumea.

Copiii mai mari pot fi mai potriviți pentru Beagle decât copiii mai mici și ar trebui să se simtă confortabil să își supravegheze Beagle-ul atunci când se află în aer liber. Se știe că aceștia sapă pe sub garduri și evadează atunci când se află în curte și trebuie să fie plimbați în lesă, deoarece unii pot avea o puternică dorință de pradă și pot lua-o la fugă.

7. Bulldog francez

Bulldogul francez, sau „Frenchie”, așa cum este adesea numit, a fost crescut pentru a fi un animal de companie iubitor și jucăuș. Este o rasă populară care combină aspectul drăguț cu o personalitate poznașă, ceea ce îl face o pereche bună pentru familiile cu copii.

Dimensiunea compactă a Frenchie-ului îl face o alegere bună pentru case și curți mici. Deși este mic, este un câine robust, care nu este prea delicat pentru sesiuni de joacă entuziaste cu copii de toate vârstele.

Noii stăpâni trebuie să știe că, la fel ca și Pug-ul, Bulldogul francez este o rasă brahicefalică care poate suferi de probleme respiratorii, așa că trebuie să se aibă grijă pe vreme caldă și la exerciții fizice.

8. Newfoundland

Nu toate rasele de câini care sunt bune cu copiii sunt de talie pentru copii. Unii dintre cei mai mari câini pot fi excepțional de răbdători și blânzi cu copiii, cum ar fi blănosul Newfoundland. Newfoundland, sau „Newfie”, este o rasă uriașă, cunoscută pentru temperamentul său dulce și dragostea pentru copii.

Un Newfoundland adult, deși blând, poate avea o înălțime de 28 de centimetri la umăr și o greutate de până la 150 de kilograme. Acest lucru ar trebui să fie un aspect de luat în considerare pentru spațiile de locuit mai mici. De asemenea, Newfies au tendința de a saliva, iar blana lor groasă necesită o toaletare regulată – zilnic în timpul sezonului de pierdere a părului.

Dacă nu vă deranjează puțină mizerie, Newfies sunt cu adevărat giganți blânzi care sunt atât de grijulii și protectori cu copiii încât sunt adesea numiți „câini dădace”. Temperamentele lor i-au făcut, de asemenea, să fie renumiți ca și câini de salvare a apei de lucru dedicați.

CITEȘTE ȘI:
Câinilor le plac băile? De ce o iau razna după o baie?

9. Staffordshire Bull Terrier

Nu vă lăsați păcăliți de aspectul musculos al rasei, Staffordshire Bull Terrier este un câine excelent pentru familiile cu copii. Crescut inițial pentru lupte, Staffie ar fi acum mult mai degrabă un câine de familie și un companion iubitor și partener de joacă pentru copii.

Ca și Terranova, Staffordshire Bull Terrier este, de asemenea, adesea numit o rasă de câini „dădacă”, datorită afinității sale pentru copii. Rasa este cunoscută pentru faptul că este foarte răbdătoare cu copiii și devotată tuturor membrilor familiei.

Totuși, nu toți Staffies se vor înțelege bine cu alți câini, așa că este mai bine să vă asigurați că copiii mai mari se simt confortabil să mențină controlul asupra lor atunci când se află în aer liber, unde ar putea fi alți câini în jur.

10. Havanese

Havanezul este o rasă fermecătoare de câini de jucărie care se comportă foarte bine cu copiii. Plin de viață și inteligent, micul Havanez preferă să se joace cu copiii decât să fie purtat toată ziua într-o geantă.

Havanezul este un câine prietenos și sociabil care se bucură de compania oamenilor de toate vârstele. Deși este mic, este un cățeluș robust care nu se teme de copii. De asemenea, dimensiunea mică face ca această rasă să fie bună pentru spațiile mici din interior și exterior.

Blana sa lungă și mătăsoasă necesită o toaletare regulată pentru a o menține în stare bună, iar multe familii ocupate aleg să mențină blana câinelui lor tunsă la o lungime mai scurtă pentru comoditate și ușurință în îngrijire.

Concluzie

Care este câinele de familie ideal pentru tine și copiii tăi? Câinii care sunt buni cu copiii pot fi de toate formele și mărimile. Uneori, mărimea casei și a curții poate fi un factor mai important decât mărimea copiilor, deoarece mulți câini de talie mare sunt companioni excelenți pentru copii.

Câinii de talie mică pot fi, de asemenea, o alegere bună pentru familiile cu copii. Unii câini de talie mică au reputația de a nu fi buni cu copiii, dar rasele pline de viață și vesele, cum ar fi Bulldogul francez sau Havanezul, sunt o alegere bună dacă aveți copii. Și, bineînțeles, favoritele perene precum Labs și Goldens sunt populare în rândul familiilor din multe motive.

Dar există o mulțime de opțiuni! Cu o socializare și un dresaj adecvat, majoritatea raselor de câini pot fi animale de companie excelente pentru familie.