Câinii sunt animale de companie minunate și ne oferă mulți ani de companie. Cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor să îi păstrăm în siguranță, iar pe măsură ce temperaturile cresc vara, animalul dvs. de companie se confruntă cu multe pericole care pot fi dificil de evitat. Unele sunt evidente, în timp ce altele pot fi o surpriză. Am căutat pe internet și am discutat cu câțiva medici veterinari locali pentru a crea o listă de lucruri la care ar trebui să fiți atenți în timpul verii, pentru a vă asigura că câinele dumneavoastră se simte confortabil și sănătos, mai ales în cele mai călduroase zile.

Cele 12 probleme de sănătate comune pe timpul verii

1. Deshidratarea

Una dintre cele mai evidente preocupări pe măsură ce temperatura crește este cățelul dumneavoastră se poate deshidrata. Câinele dvs. poate bea după un program, ceea ce este bine în cea mai mare parte a anului, dar pe măsură ce temperaturile urcă spre 80 și 90 de grade, câinele dvs. poate pierde apă rapid, punându-l în pericol. Vă recomandăm să achiziționați cel puțin o fântână de apă suplimentară din care câinele dvs. să poată bea pentru a rămâne hidratat. O fântână pentru câini poate fi o modalitate excelentă de a vă convinge câinele să bea mai multă apă. Merele, pepenele galben și pepenele galben pot fi un tratament sănătos care ajută la hidratarea animalului dumneavoastră de companie dacă sunt date în cantități mici și puteți folosi, de asemenea, hrană umedă pentru câini pentru un plus de hidratare. Semnele deshidratării includ gâfâiala, pierderea poftei de mâncare, nasul uscat și saliva groasă.

2. Insolație

Câinii au dificultăți în disiparea căldurii deoarece nu au glande sudoripare ca noi și trebuie să se răcorească gâfâind și transpirând prin tampoanele de pe picioare. Dacă câinele nu se poate răcori și ajunge la o temperatură de 105 grade, poate suferi de insolație, o afecțiune care îi poate pune viața în pericol. Simptomele includ gâfâit puternic în timp ce respiră rapid. Câinele poate, de asemenea, să saliveze excesiv, iar pielea poate fi fierbinte la atingere. Dacă observați aceste simptome, este important să duceți rapid câinele într-o zonă răcoroasă și bine ventilată. Pulverizarea cu apă rece, dar nu rece, poate fi de asemenea de ajutor. Vă recomandăm să plasați câinele în interior cu un ventilator care să miște aerul până când simptomele se estompează. Apoi puteți transfera câinele într-o cameră cu aer condiționat pentru a scădea și mai mult temperatura corpului.

CITEȘTE ȘI:
17 alimente pentru oameni care pot fi consumate de câini în siguranță

3. Mașini

Câinii au tendința de a alerga liberi mult mai mult vara, ceea ce îi pune în pericol de a fi loviți de o mașină, dar cea mai mare problemă în ceea ce privește automobilele este atunci când un animal de companie este lăsat înăuntru. Chiar și cu geamurile crăpate, în mașină se poate încălzi cu ușurință prea mult pentru ca câinele să își regleze temperatura corpului, lăsându-l susceptibil la insolație. Nu numai că închiderea câinelui în mașină riscă viața câinelui, dar multe state nu creează legi care să vă expună la amenzi și la închisoare pentru că faceți acest lucru.

4. Trotuar

Cei mai mulți dintre noi am călcat pe pavajul fierbinte și știm cât de dureros poate fi. La fel se întâmplă și în cazul câinilor, iar suprafețele fierbinți pot arde labele și pot crește rapid temperatura corpului în zona de insolație. Vă recomandăm să îi permiteți animalului dumneavoastră de companie să se plimbe doar pe suprafețe pe care ați merge fără pantofi.

5. Blana

Blana dublă și groasă de la multe rase de câini le poate îngreuna trecerea prin zilele fierbinți de vară. Periajul frecvent al câinelui poate ajuta la îndepărtarea excesului de blană care ar putea crește temperatura animalului dumneavoastră de companie. Periajul ajută, de asemenea, la stimularea fluxului de sânge, aducându-l mai aproape de piele, unde poate ajuta la răcirea animalului dumneavoastră de companie.

6. Apă

În timp ce apa este esențială pentru câinele tău în zilele călduroase, aceasta poate fi, de asemenea, periculoasă. Apa crește aster bacterii pe măsură ce temperatura crește, ceea ce pune câinele dumneavoastră în pericol de a o ingera. Bolurile cu apă staționară pot conține adesea bacterii dacă nu sunt schimbate frecvent. Fântânile de apă pot ajuta la menținerea apei fără bacterii mai mult timp, atrăgându-vă în același timp câinele să bea. Din nefericire, există multe alte surse de apă în care câinele dumneavoastră poate intra, inclusiv bălți, râuri, iazuri și altele. Piscinele pot fi, de asemenea, periculoase pentru câinii care nu știu să înoate și chiar și un câine care știe să înoate bine ar putea avea probleme în a ieși dintr-o piscină supraterană. Nu vă lăsați niciodată câinele în apă nesupravegheat și nu încercați niciodată să forțați câinele să intre.

CITEȘTE ȘI:
Dermatită Malassezia (infecții cu drojdie) la câini: Cauze, Tratamente, Prevenirea

7. Arsuri

În timp ce blana câinelui dumneavoastră îl va proteja de o mare parte din lumina ultravioletă, există totuși zone care pot primi o arsură solară, inclusiv nasul, limba, urechile și ochii. Lăsarea câinelui în lumina directă a soarelui pentru prea mult timp poate provoca arsuri în aceste zone care pot fi dureroase și pot lăsa câinele la risc de cancer de piele mai târziu în viață.

8. Albine

Câinii sunt animale curioase și este mai mult decât probabil să își bage nasul într-un cuib de albine la un moment dat, ceea ce îi poate expune la multe înțepături dureroase și la posibile infecții. Unele înțepături pot produce reacții severe și pot fi chiar fatale. Dacă câinele dumneavoastră are diaree bruscă, urticarie severă și mâncărimi după o înțepătură de albină, vă recomandăm să îl duceți imediat la veterinar.

9. Șerpi

Șerpii pot fi o altă amenințare serioasă pentru câinele tău băgăcios. Există multe specii de șerpi pe tot teritoriul Statelor Unite, iar mulți dintre ei sunt otrăvitori. Deși reflexele câinilor sunt mult mai rapide decât ale noastre, ei pot fi mușcați, iar toxina va acționa în același mod. Dacă credeți că un șarpe v-a mușcat câinele și există o umflătură în zonă, încercați să identificați imediat șarpele și contactați medicul veterinar.

10. Căpușe

Căpușele răspândesc boala Lyme, printre altele, și prezintă unul dintre cele mai mari riscuri de sănătate pentru câinele dumneavoastră în timpul verii. Căpușele ies pe tot parcursul anului când temperatura este de peste 40 de grade. Câinilor le place să adulmece în tufișurile dese și ar putea aduna o duzină de căpușe într-o singură excursie prin pădure. Dacă vă duceți câinele în alimente sau oriunde cu iarbă înaltă, este esențial să îl verificați frecvent pentru căpușe și să le îndepărtați imediat. Există zeci de instrumente ieftine pe care le puteți folosi pentru a le îndepărta rapid înainte ca acestea să poată transmite boli.

11. Țânțari

Țânțarii sunt probabil a doua cea mai mare amenințare la adresa sănătății câinelui dumneavoastră în timpul lunilor de vară. Aceste insecte mici sunt purtătoare a numeroase boli, dar cea mai frecventă este viermele inimii. După cum sugerează și numele, viermele inimii afectează inima animalului dvs. de companie și poate fi potențial amenințătoare pentru viață. Majoritatea medicamentelor împotriva puricilor și căpușelor protejează, de asemenea, câinele împotriva viermilor inimii și vă recomandăm să folosiți unul dacă îi veți permite animalului dvs. de companie să iasă afară în timpul verii.

CITEȘTE ȘI:
Cum să cureți ochii unui câine (6 pași simpli)

12. Purici

Ultima amenințare la adresa sănătății care apare adesea în timpul verii este reprezentată de purici. Puricii sunt peste tot afară și vor sări rapid pe câinele dumneavoastră și vor începe să se înmulțească. Puricii pot răspândi boli și pot fi dureroși și enervanți pentru câinele dumneavoastră. De asemenea, poate fi dificil să scăpați de ele și, dacă nu ați luat măsuri pentru a le preveni, există o mare probabilitate ca și câinele dvs. să le prindă. Cele mai multe clinici veterinare vând medicamente care vor ține puricii departe de câinele dumneavoastră timp de cel puțin 30 de zile.

Rezumat

După cum puteți vedea, există mai multe riscuri pe care ar trebui să le luați în considerare și să vă pregătiți pe măsură ce se apropie vara pentru a evita orice problemă. Vă recomandăm să vă procurați medicamente împotriva puricilor care vă vor proteja câinele de purici, căpușe și viermi ai inimii. Asigurați-vă că există o zonă umbrită pe care câinele dvs. o poate folosi pentru a se feri de soare dacă are nevoie și păstrați în apropierea câinelui dvs. multă apă proaspătă și răcoroasă. Lăsați-l în casă cu ventilatoare sau aparate de aer condiționat în funcțiune dacă vrea să se răcorească și nu-l închideți niciodată în mașină nesupravegheat.

Sperăm că v-ați bucurat să citiți acest ghid și că l-ați găsit informativ. Dacă v-am ajutat să vă păstrați câinele sănătos în zilele caniculare ale verii, vă rugăm să distribuiți aceste 12 probleme de sănătate comune de vară la câini pe Facebook și Twitter.