Ne iubim câinii, iar ei sunt niște tovarăși grozavi care se bucură să fie alături de noi și să ia parte la activitățile de familie, ceea ce include, de obicei, să ni se alăture la masă. Cei mai mulți dintre noi sunt familiarizați cu animalele noastre de companie care cerșesc resturi, dar s-ar putea să nu știți ce alimente sunt sigure pentru câinele dumneavoastră dacă sunteți un nou proprietar de animale de companie și doriți să vă asigurați că animalul dumneavoastră de companie rămâne sănătos.

Ce mănâncă câinii în afară de mâncarea pentru pisici?

Dacă trăiți într-o gospodărie cu câini și pisici, cunoașteți lupta. Mâncarea pentru pisici, în special varianta umedă, este un răsfăț gustos pentru un câine, iar majoritatea vor avea farfuria pisicii curată înainte ca tu să o pui pe podea, iar ei vor mânca și crochetele uscate atunci când nu te uiți pot chiar să scormonească în pungă. Din fericire, mâncarea pentru pisici este un pic mai bogată în grăsimi, dar nu este rea pentru câinele tău și nu se va îmbolnăvi dacă mănâncă o parte. Cu toate acestea, grăsimea adăugată ar putea cauza creșterea în greutate dacă câinele tău mănâncă prea mult, ceea ce ar putea duce la mai multe probleme de sănătate, cum ar fi boli de inimă, rinichi și ficat. De asemenea, ar putea provoca un pic de diaree.

Alimente comune pentru oameni sigure pentru câini

1. Pâine

Câinele tău poate mânca, din punct de vedere tehnic, pâine, atâta timp cât nu conține nuci sau stafide, dar nu oferă prea multă nutriție și poate contribui la apariția obezității. Dacă câinele tău s-ar urca pe masă și ar fura o bucată de pâine, ar fi în regulă, dar ar trebui să eviți ca aceasta să facă parte din dieta sa.

2. Caju

Caju este o nucă sigură pe care animalul dvs. de companie o poate mânca și mulți dintre câinii noștri se bucură de ele. Nucile caju au antioxidanți care pot ajuta animalul dvs. de companie să lupte împotriva bolilor și proteine pentru energie și mușchi puternici. Cu toate acestea, la fel ca multe nuci, caju sunt bogate în grăsimi, ceea ce poate duce la creșterea în greutate și la alte probleme de sănătate, așa că sunt potrivite doar ca răsfăț.

3. Brânză

Mulți dintre noi avem brânză în casă și am putea fi surprinși să aflăm că este o recompensă excelentă pentru câinele tău. Puteți cumpăra brânză feliată, astfel încât este ușor de porționat, și conține multe proteine și calciu. Dezavantajul brânzei este că multe soiuri sunt bogate în grăsimi, așa că vă recomandăm să alegeți o marcă cu conținut scăzut de grăsimi, iar mulți câini sunt intoleranți la lactoză, așa că va trebui să o introduceți încet pentru a vă asigura că animalul dvs. de companie nu are probleme.

4. Nucă de cocos

Nuca de cocos poate fi o gustare sănătoasă pentru animalul tău de companie, iar ingredientele sale pot ajuta la combaterea bacteriilor și virușilor. De asemenea, poate ajuta la combaterea respirației urât mirositoare și va ajuta la curățarea unor afecțiuni ale pielii.

CITEȘTE ȘI:
Pot câinii să mănânce morcovi? Ce trebuie să știi!

5. Porumb

Porumbul este perfect sigur pentru câinele tău să mănânce și este un ingredient comun în multe alimente pentru câini. Câinele tău îl poate mânca fără griji, atâta timp cât nu are sare sau unt pe el. Cu toate acestea, vă recomandăm să evitați porumbul atunci când este posibil, deoarece nu oferă multă nutriție și este în mare parte calorii goale care îi vor face animalului dvs. de companie foame mai repede decât o hrană mai bună. Porumbul este, de asemenea, unul dintre cele mai modificate genetic alimente de pe Pământ.

6. Ouăle

Ouăle sunt un aliment fantastic de consumat de câini și este un alt ingredient pe care îl puteți găsi în alimentele comerciale pentru câini. Atâta timp cât este complet gătit, este bogat în proteine și poate ajuta la calmarea unui stomac deranjat. Cu toate acestea, trebuie să gătești complet ouăle pentru a elimina riscul de salmonella și alte riscuri pentru sănătate.

7. Pește

Peștele este o altă hrană excelentă pentru câinele tău. Este bogat în proteine și grăsimi omega care ajută la reducerea umflăturilor și promovează o blană moale și strălucitoare. Singurul dezavantaj în ceea ce privește hrănirea animalului tău de companie cu pește este că acesta poate conține oase care s-ar putea depune în gâtul animalului tău de companie, așa că va trebui să fii atent la ce tip de pește îi servești.

8. Șuncă

Șunca este un aliment comun în multe gospodării și este sigur pentru animalul tău de companie să o mănânce în cantități mici. Cu toate acestea, șunca este bogată în sare și grăsimi, așa că poate duce la probleme de sănătate dacă i-o oferiți prea des.

9. Miere

Mierea este bogată în zahăr, dar are, de asemenea, o mulțime de vitamine și minerale importante pentru sănătatea câinelui dumneavoastră. Ea introduce o cantitate mică de polen în sistemul animalului dumneavoastră de companie, ceea ce poate ajuta la reducerea alergiilor la polen, și o puteți folosi ca medicament pentru a oferi ușurare în cazul arsurilor și tăieturilor.

10. Lapte

Câinele dumneavoastră poate bea lapte în cantități mici și are mult calciu, dar nu uitați că mulți câini sunt intoleranți la lactoză, așa că este mai bine să începeți încet, cu porții mici pe care le puteți crește în timp. Vă recomandăm să alegeți lapte cu conținut scăzut de grăsimi pentru a reduce riscul de creștere în greutate.

11. Unt de arahide

Cele mai multe mărci de unt de arahide sunt sigure pentru câinele dumneavoastră, iar acesta este un răsfăț popular deoarece câinii îl adoră și este ușor de lucrat, astfel încât puteți ascunde medicamente în el sau puteți umple cu el una dintre jucăriile de mestecat ale câinelui dumneavoastră.

CITEȘTE ȘI:
De ce latră câinele meu la perete? 4 motive principale

12. Popcorn

Popcornul este un răsfăț popular pentru seara de film și vei fi fericit să știi că este sigur să îl împarți cu câinele tău. Cu toate acestea, va trebui să vă asigurați că nu există sare sau unt pe poțiunea pe care o dați animalului dvs. de companie.

13. Carne de porc

Carnea de porc este o carne sigură pe care câinele dvs. o poate mânca. Are o mulțime de proteine ușor de digerat, împreună cu aminoacizi importanți. De asemenea, este mai puțin probabil să provoace o reacție alergică la animalul dvs. de companie decât alte tipuri de carne. Cu toate acestea, unele tipuri de carne de porc pot fi destul de sărate și bogate în grăsimi.

14. Somon

Somonul este o sursă excelentă de proteine și de acizi grași omega, ambele contribuind la sănătatea și fericirea animalului dvs. de companie prin furnizarea de energie și reducerea inflamațiilor. Cu toate acestea, va trebui să gătiți complet somonul pentru a evita paraziții potențial periculoși care pot deranja sistemul digestiv al câinelui dumneavoastră, ducând la diaree, vărsături și deshidratare.

15. Ton

Tonul este o altă sursă excelentă de proteine și grăsimi omega. Cu toate acestea, poate conține, de asemenea, niveluri ridicate de mercur și sare, ceea ce poate cauza probleme de sănătate dacă animalul dvs. de companie îl consumă prea des.

16. Curcan

Curcanul este bun pentru câinele dumneavoastră și îl puteți găsi ca ingredient în multe alimente pentru câini. Este bogat în proteine, dar poate conține și multă grăsime, așa că va trebui să alegeți ceva slab sau să tăiați grăsimea înainte de a i-l da animalului dumneavoastră de companie.

17. Iaurt

Iaurtul este un aliment sănătos pe care îl poți oferi câinelui tău pentru a-l ajuta să primească mai multe probiotice. Cu toate acestea, la fel ca și în cazul altor produse lactate din această listă, există riscul ca câinele tău să fie intolerant la lactoză și dacă îi dai acest aliment, animalul tău de companie va avea diaree.

Alimente comune pentru oameni care trebuie evitate

Migdale

Migdalele prezintă un pericol de sufocare pentru câinele dumneavoastră, așa că vă recomandăm să le excludeți din dieta animalului dumneavoastră. De asemenea, acestea îi oferă animalului dumneavoastră de companie calciu și magneziu.

Ciocolată

Ciocolata este un aliment pe care ar trebui să evitați cu orice preț să îl dați animalului dumneavoastră de companie. Chiar și o cantitate mică de ciocolată neagră poate avea efecte secundare grave din cauza efectului pe care îl are asupra metabolismului câinelui tău. Diareea și vărsăturile sunt frecvente, dar animalul dumneavoastră de companie poate suferi, de asemenea, convulsii, bătăi neregulate ale inimii și chiar moartea. Dacă câinele tău a mâncat ciocolată când nu te uitai, ar trebui să suni imediat la veterinar sau la linia de asistență pentru otrăviri pentru a cere recomandări.

CITEȘTE ȘI:
Puteți composta fecalele de câine și de pisică?

Scorțișoară

Scorțișoara nu este toxică pentru câinele tău, așa cum este ciocolata, dar dacă mănâncă prea multă scorțișoară poate irita gura animalului tău de companie și, de asemenea, poate reduce nivelul de zahăr din sânge, ducând la diaree și la încetinirea bătăilor inimii.

Usturoi

Din păcate, animalul dumneavoastră de companie nu poate mânca usturoi sau oricare dintre rudele sale, inclusiv ceapa, prazul și arpagic. Aceste alimente pot provoca anemie la animalul dumneavoastră de companie și ar putea ridica ritmul cardiac, doze mai mari provocând colapsul animalului dumneavoastră de companie. Lucrurile se complică deoarece efectul consumului acestui aliment ar putea să nu apară imediat și poate dura câteva zile până când apar problemele, așa că trebuie să vă supravegheați îndeaproape animalul de companie dacă credeți că acesta ar fi putut ingera usturoi.

Înghețată

În timp ce înghețata ar putea fi o gustare preferată de oameni, cel mai bine este să evitați să i-o dați animalului dumneavoastră de companie chiar dacă îi place. Înghețata este bogată în grăsimi, zahăr și lactoză, toate acestea putând cauza probleme pentru animalul dumneavoastră de companie. O dietă regulată de înghețată va duce probabil la diaree și creștere în greutate.

Nuci de macadamia

Nucile de macadamia sunt otrăvitoare pentru animalul dumneavoastră de companie și nu ar trebui să le dați niciodată de mâncare câinelui dumneavoastră. Acestea pot afecta sistemul nervos al câinelui dumneavoastră, pot crește temperatura corpului și îi pot îngreuna mersul.

Rezumat

După cum puteți vedea, puteți împărți o mulțime de alimente umane cu animalul dvs. de companie pentru a-l ajuta să se simtă mai mult ca unul din familie. Vă recomandăm să vă limitați la alimente bogate în proteine, cum ar fi peștele, carnea de porc și curcanul cu grăsimea tăiată în timpul cinei și untul de arahide ca răsfăț, dar oricare dintre alimentele de pe lista noastră reprezintă o alegere excelentă. Începeți cu porții mici atunci când îl hrăniți cu produse cu lactoză și urmăriți dacă există flatulență crescută, scaune moi sau diaree. Dacă niciunul dintre aceste simptome nu este prezent, puteți crește ușor dimensiunea porției și repeta procesul. Încercați să rezistați să nu-i dați câinelui dumneavoastră alimente de pe lista celor rele, în special ciocolată, nuci de macadamia și usturoi.

Sperăm că v-ați bucurat citind lista noastră și că ați găsit câteva alimente la care nu v-ați gândit până acum. Dacă v-am ajutat să îmbunătățiți cina dvs. și a animalului dvs. de companie, vă rugăm să distribuiți aceste 17 alimente sigure pentru câini și șase care nu sunt sigure pe Facebook și Twitter.