Dacă suferiți de alergii, dar doriți să cumpărați un câine, probabil că vreți să aflați ce rase ar trebui să evitați pentru a reduce la minimum suferința. Cu toate acestea, cu peste 175 de rase de câini recunoscute și alte sute care așteaptă să fie acceptate, poate fi dificil să le sortați pe toate.

Am reușit să ne adunăm resursele și am întocmit o listă cu 23 de câini care au cele mai mari șanse de a declanșa o reacție. Am inclus o scurtă descriere pentru fiecare rasă, astfel încât să puteți afla mai multe despre ea și o imagine pentru a vedea cum arată. Continuați să citiți în timp ce analizăm fiecare rasă și probabilitatea ca aceasta să provoace o reacție alergică.

Cele mai proaste 23 de rase de câini pentru alergii

1. Buldogul englezesc

Durata de viață : 8-10 ani

Temperament : Docil, prietenos, voluntarist

Bulldogul englez este o rasă cu păr scurt, cu un grad mediu de pierdere a părului. Îi cade părul pe tot parcursul anului, iar puii vor vărsa mai multă blană decât câinii adulți pe măsură ce cresc. Cu toate acestea, vărsatul nu este singura problemă de alergie la Bulldogii englezi. Acești câini salivează frecvent, iar saliva poate provoca, de asemenea, o reacție alergică, deoarece se usucă și eliberează proteine în aer.

2. Cocker Spaniel

Durata de viață : 12-15 ani

Temperament : Blând, iubitor și loial

Cockerul Spaniel este o rasă de câine de talie mică și care varsă moderat. Va lăsa păr în jurul casei dvs. pe tot parcursul anului, dar cea mai mare problemă cu această rasă pentru cei care suferă de alergii este că are și alergii. Alergiile câinelui dvs. îi vor usca pielea și îi vor provoca mâncărimi, crescând astfel cantitatea de păr pe care o aveți în jurul casei dvs.

3. Basset Hound

Durata de viață : 10-12 ani

Temperament: tenace, afectuos, devotat

Basset Hound este o rasă afectuoasă care se bucură să fie aproape de stăpânul său, dar este, de asemenea, o rasă care varsă moderat până la mult păr și care va lăsa cantități mari de păr prin casă pe tot parcursul anului. Periajul regulat poate ajuta la reducerea părului, dar va fi aproape imposibil să îl eliminați complet.

4. Labrador Retriever

Durata de viață: 12-13 ani

Temperament : Încrezător, agil, echilibrat, temperamental

Labradorul Retriever este primul câine care pierde foarte mult păr pe care l-am analizat până acum și probabil că veți fi impresionați de câtă blană va scăpa în casa dumneavoastră. Deoarece există atât de multă blană, această rasă este posibil să declanșeze reacții alergice la persoanele care nu sunt afectate în mod normal. Sezonul de primăvară este cel mai rău, deoarece câinele se pregătește pentru vară.

5. Boston Terrier

Durata de viață : 11-15 ani

Temperament : Inteligent, prietenos, plin de viață

Boston Terrier este un câine mic cu un cap mare, așa că nașterea poate avea loc doar prin cezariană. Acești câini sunt vărsători sezonieri, care lasă părul să cadă doar în anumite perioade ale anului. Cu toate acestea, atunci când pierd părul, vor lăsa destul de mult păr prin casă, iar acest păr pare să poarte o doză suplimentară de păr care poate afecta persoanele care în mod normal nu suferă de reacții alergice.

6. Akita

Durata de viață : 9-11 ani

Temperament : Alertă, curajoasă și demnă

Akita este o rasă de câini de talie mare, care poate depăși adesea 125 de kilograme. Temperamentul său alert și curajos îl face un excelent câine de pază. Această rasă de câine își varsă destul de mult părul și va lăsa părul prin casă tot timpul anului și părul care vine cu el. Va depune grămezi mari de păr care vor rivaliza cu cele lăsate de orice altă rasă în timpul anotimpurilor de vărsare. Acești câini pot fi, de asemenea, dificil de dresat în casă, iar urina conține aceleași proteine care induc alergii ca și blana.

CITEȘTE ȘI:
Antrenamentul de obediență pentru câini: Sfaturi, trucuri și metode

7. Doberman Pinscher

Durata de viață : 10-11 ani

Temperament : Alert, energic, neînfricat

Dobermanul Pinscher are o singură blană scurtă și este un câine care varsă moderat. Nu pierde cantități mari de păr odată cu schimbarea anotimpurilor, ca alte rase de câini, dar pierde păr tot anul, ceea ce poate declanșa alergiile. Periajul frecvent poate reduce părul din casa dvs., dar eficiența sa va fi limitată.

8. Welsh Corgi

Durata de viață: 11-13 ani

Temperament : Îndrăzneț, prietenos, sociabil, sociabil

Welsh Corgi este un câine de turmă de talie mică care pierde destul de mult. Această vărsare abundentă se va intensifica în timpul sezoanelor de vărsare din toamnă și primăvară și probabil că vă veți întreba de unde își ia animalul dumneavoastră de companie tot părul. De asemenea, acești câini au tendința de a vă linge fața și de a încălca regulile de dresaj, ceea ce va răspândi și mai mulți alergeni în aer.

9. Boxer

Durata de viață : 9-10 ani

Temperament : Jucăuș, calm, vesel

Boxerul este un câine care varsă puțin până la moderat și va lăsa o cantitate mică de păr în jurul casei dumneavoastră pe tot parcursul anului. Puteți încerca să combateți păduchii cu periaje frecvente, dar părul este doar o mică parte a problemei. Atunci când dețineți un Boxer, adevărata cauză a alergiilor este salivarea lor abundentă, care poate usca și trimite în aer proteine care cauzează alergii.

10. Malamutul de Alaska

Durata de viață : 10-12 ani

Temperament : Afectuos, prietenos, jucăuș

Malamutul de Alaska este un câine de talie medie spre mare, cu o personalitate prietenoasă și jucăușă. Este bine adaptat la vremea extrem de rece și are o blană dublă și groasă pe care o pierde de mai multe ori pe an, ceea ce poate lăsa destul de mult păr prin casă. Pe măsură ce părul cade, ia cu el ceea ce se află dedesubt, ceea ce declanșează alergiile.

11. Chow Chow

Durata de viață: 9-15 ani

Temperament : Distant, loial, independent

Chow Chow este o rasă uriașă, care poate avea adesea o înălțime de 22 de centimetri la nivelul umerilor. Are o blană lungă și groasă care îl face să semene cu un ursuleț de pluș mare. Are o limbă albastră, o expresie încruntată și dinți în plus. De asemenea, are o blană dublă și groasă care va lăsa o cantitate mare de păr în casa dumneavoastră.

12. Springer Spaniel

Durata de viață : 12-14 ani

Temperament : Afectuos, activ, alert

Springer Spaniel este un câine de talie mică, cu o blană moderat de lungă. Își pierde părul pe tot parcursul anului, cu o pierdere de păr mai mare în timpul primăverii și toamnei. Cu toate acestea, una dintre cele mai mari probleme ale acestei rase este că este predispus la piele uscată. Pielea uscată va face ca animalul dvs. de companie să se scarpine, ceea ce va elibera mai mult păr în aer.

13. American Eskimo

Durata de viață: 12-15 ani

CITEȘTE ȘI:
Când se opresc câinii din creștere?

Temperament : Inteligent, prietenos, vigilent

Rasa de câine American Eskimo este un alt câine care varsă foarte mult păr, care va lăsa depozite mari de blană în jurul casei dumneavoastră, mai ales în timpul sezoanelor de vărsare de primăvară și toamnă, când alergiile dumneavoastră sunt deja la cel mai rău nivel. Blana dublă și groasă va necesita o periere frecventă, de mai multe ori pe săptămână, pentru a ajuta la reducerea părului lăsat în jurul casei dumneavoastră.

14. Newfoundland

Durata de viață : Mai puțin de zece ani

Temperament: blând și ușor de stăpânit

Rasa de câine Newfoundland este un alt câine de talie mare, cu o blană lungă și groasă. Este o specie care varsă mult păr pe tot parcursul anului și își va sufla blana de două ori pe an, primăvara și toamna, pentru a se pregăti pentru sezonul următor. Rasele care varsă mult părul, precum Terranova, vor declanșa cu siguranță alergii la orice persoană sensibilă la părul de animale de companie. Acest câine are, de asemenea, tendința de a saliva, iar saliva poate declanșa reacții pe măsură ce se usucă.

15. Husky siberian

Durata de viață : 12-15 ani

Temperament : Alert, prietenos, blând

Huski siberian are o blană dublă și groasă care le permite să facă față temperaturilor extrem de scăzute și chiar au tras sănii în Antarctica. Cu toate acestea, câinele dumneavoastră trebuie să piardă această blană groasă de două ori pe an, astfel încât să se poată pregăti pentru sezonul următor, ceea ce va lăsa o mulțime de păr în casa dumneavoastră. Toaletarea profesională și periajul frecvent pot ajuta, dar o mulțime de păr va ajunge în continuare în casa dumneavoastră.

16. Bloodhound

Durata de viață: 9-11 ani

Temperament : Afectuos, echilibrat, blând

Bloodhoundul are o blană scurtă, ușor de îngrijit și de întreținut. Nu pierde atât de mult ca multe dintre celelalte rase, așa că nu veți găsi multă blană în apartament. Cu toate acestea, Bloodhound-ului îi place să saliveze destul de mult, iar aceeași proteină care provoacă o reacție alergică în păr este prezentă și în salivă. Pe măsură ce saliva se usucă, proteina scapă în aer.

17. Saint Bernard

Durata de viață: 8-10 ani

Temperament : Calm, prietenos, blând

Saint Bernards sunt câini uriași, cu un strat dublu de blană, așa că vă puteți aștepta la o cantitate mare de vărsat care îi va face pe cei mai mulți dintre cei care suferă de alergii să fugă pe dealuri. De asemenea, acești câini salivează foarte mult și practic au râuri care le curg din gură, așa că vă puteți aștepta ca un număr mare de proteine să fie adăugate în aer în acest fel. Această rasă nu este cu siguranță potrivită pentru cineva care suferă de alergii la animale de companie.

18. Ciobănescul german

Durata de viață: 9-13 ani

Temperament : Alertă, încrezător, curios

O privire trecătoare v-ar putea da impresia că Ciobănescul german are părul scurt, dar are o blană dublă și groasă și pierde destul de multă blană pe tot parcursul anului. De asemenea, va pierde smocuri mari de păr în timpul sezonului de vărsare, care pot lăsa o cantitate uimitoare de blană în jurul casei tale. Acești câini sunt, de asemenea, sensibili la dieta lor, iar un dezechilibru poate provoca uscăciune și mâncărimi ale pielii care cresc rata de cădere a părului.

19. Pug

Durata de viață : 12-15 ani

Temperament : Atent, inteligent, docil

CITEȘTE ȘI:
Ciclul de călduri al câinelui: Tot ce trebuie să știți!

Pug este un câine mic și adorabil, cu o blană dublă și groasă, care va vărsa destul de mult. Subpachetul va cădea primăvara și toamna, lăsând destul de mult păr în urmă. De asemenea, acestei rase îi place să te lingă pe față, plasând proteine care cauzează alergii în apropierea gurii și a nasului, iar fața scrântită tinde să fie umedă, punând salivă peste tot unde își pune capul.

20. Dachshund

Durata de viață : 12- 14 ani

Temperament : Încăpățânat, inteligent, curajos

Daschundul este o rasă de câine ușor de recunoscut, cu picioare scurte și un corp lung. Este un câine care varsă moderat, indiferent de tipul de blană pe care o are, și va lăsa o cantitate considerabilă de blană în jurul casei tale. Unii oameni cred în mod eronat că varianta cu păr scurt este mai hipoalergenică decât cea cu păr lung, dar părul se află la capătul firului de păr, iar acestea cad în același ritm.

21. Pomeranian

Durata de viață : 12-16 ani

Temperament : Inteligent, activ, extrovertit

Pomeranianul este un câine de talie mică, cu o blană groasă și păroasă. Este favoritul multor oameni, inclusiv al celebrităților, dar este, de asemenea, un câine care varsă mult păr și va lăsa o mulțime de blană în casa ta. Pierderile de păr încep, de obicei, când au între 4 și 6 luni și vor crește de acolo până când vor avea blana de adult. Blana adultă va vărsa pe tot parcursul anului, dar va fi deosebit de rea primăvara și toamna.

22. Marele Pirineu

Durata de viață: 10-11 ani

Temperament : Afectuos, încrezător, neînfricat

Marele Pirineu este un câine de muncă de talie mare, cu o blană groasă care îi permite să facă față temperaturilor scăzute. Drept urmare, această rasă își pierde haina frecvent și poate lăsa destul de multă blană prin casă, mai ales în timpul sezonului de pierdere a blănii de primăvară și toamnă. Deoarece câinele este atât de mare, este imposibil să controlați părul pe măsură ce cade.

23. Pekingese

Durata de viață : 12-15 ani

Temperament : Afectuos, încăpățânat, agresiv

Pekingese este un câine mic și popular care se potrivește bine în apartamentele de oraș. Cu toate acestea, își varsă destul de mult părul și va lăsa o mulțime de păr în jurul apartamentului sau casei dvs. De asemenea, încalcă frecvent dresajul, iar urina poate trimite în aer și protoni care creează alergii. Pentru a înrăutăți situația, acestor câini le place să vă lingă fața, ceea ce va duce aceste proteine chiar acolo unde vor face cel mai mult rău.

Concluzie

Sperăm că v-ați bucurat să citiți această listă și că v-a ajutat să aflați mai multe despre ce rase să evitați. Mulți dintre acești câini, cum ar fi Pug, Labrador Retriever, Ciobănescul german și Doberman Pinscher sunt extrem de comuni, așa că ar fi bine să traversați strada dacă îi vedeți la plimbare. Dacă v-am ajutat să vă salvăm de la o viață de dureri de cap frecvente, nas înfundat și mâncărimi la ochi, vă rugăm să distribuiți aceste 23 cele mai rele rase de câini pentru alergii pe Facebook și Twitter.