Remediile casnice nu reprezintă o alternativă la sfatul unui medic profesionist. Dacă animalul dumneavoastră de companie are o problemă gravă, vă rugăm să consultați imediat medicul veterinar.

Toate pisicile vor suferi de o anumită formă de stres și anxietate la un moment dat în viața lor. Fie că este de scurtă durată, deoarece evenimentul stresant este mersul la veterinar sau călătoria, fie că este ceva care face parte din viața lor zilnică, este întotdeauna dificil pentru noi să ne vedem pisicile suferind.

Dacă încerci să faci un eveniment mai puțin stresant pentru pisica ta sau vrei să faci viața de zi cu zi a pisicii tale puțin mai ușoară, dar nu știi cum, trecem în revistă opțiunile tale. Avem opt metode și produse pe care le puteți încerca cu pisica dvs. și care s-au dovedit a fi sigure și eficiente.

Sperăm că veți găsi ceva care să vă ajute să vă faceți pisica puțin mai calmă în fața evenimentelor provocate de anxietate, fără a vă baza pe medicamente.

1. Iarba pisicii

Ideea aici este de a le obosi. Acest lucru nu va funcționa în cazul pisicilor care tind să aibă probleme de anxietate în fața unor evenimente neașteptate, dar dacă plecați la veterinar în 15 sau 20 de minute, încercați să îi dați pisicii dvs. puțină iarbă de pisică.

Efectul ierbii pisicii tinde să dureze între 5 și 15 minute, moment în care pisica dvs. va consuma o tonă de energie și s-ar putea să se relaxeze pentru o vreme după aceea. Acest lucru înseamnă că pisica ta s-ar putea simți mai calmă și mai obosită în timpul evenimentului stresant.

CITEȘTE ȘI:
Cum să-ți calmezi pisica în timpul focurilor de artificii (12 sfaturi care funcționează)

2. Silver Vine/Valeriană

Acest studiu arată că planta de viță de vie argintie este la fel de eficientă ca și iarba pisicii. Este o viță de vie originară din Japonia, Coreea, China și estul Rusiei. Dacă nu ați auzit de ea până acum, pisicile au o reacție similară la vița de vie argintie ca și la iarba pisicii.

Efectele viței de vie argintie tind să dureze mai mult decât cele ale iarba pisicii, așa că va trebui să o administrați cu aproximativ 30 de minute înainte de evenimentul stresant. Unele pisici devin destul de somnoroase după ce efectele se estompează, ceea ce ar putea face ca acesta să fie un remediu relaxant.

Valeriana este o altă plantă naturală care poate avea un efect similar, dar studiul a constatat că doar 50% dintre pisici au răspuns la valeriană, comparativ cu 80% dintre pisici care reacționează la iarba pisicii și silver vine.

3. Cămașa cu greutăți

Thundershirt este o vestă cu greutăți care oferă o presiune ușoară pe corpul pisicii dumneavoastră, ceea ce poate ajuta la calmarea unei pisici anxioase. Este concepută pentru a preveni anxietatea în timpul evenimentelor stresante, cum ar fi focurile de artificii, furtunile sau temuta călătorie la veterinar. La fel ca și iarba pisicii și silver vine, 80% dintre pisici răspund bine la acest produs.

4. Feliway

Feliway este un plug-in care eliberează mirosul pe care pisica ta îl freacă prin toată casa cu acea față adorabilă. Pisicile își freacă fața pe tot ce se află în casa lor, făcând ca totul să miroasă ca ele, ceea ce le face să se simtă mai calme și mai confortabile.

CITEȘTE ȘI:
Cum să-mi opresc pisica de la intimidarea celeilalte pisici

Feliway este o versiune sintetică a acestui feromon unic, așa că, atunci când este conectat, poate ușura anxietatea pisicii dvs. și, din fericire, nu veți mirosi nimic.

Feliway are, de asemenea, șervețele de calmare.

5. Tratamente/alimente calmante

Există dulciuri de calmare și hrană pentru pisici de calmare care vă pot ajuta pisica anxioasă. Bunătățile se dau de obicei o dată pe zi și sunt menite să dureze toată ziua. Ele nu acționează ca sedative, dar sunt menite să vă facă pisica să se simtă mai calmă și mai puțin anxioasă.

Hrana este concepută pentru a vă relaxa pisica și poate ajuta la problemele digestive, de piele și urinare.

Alte etape

Dacă vă puteți da seama care este sursa specifică a anxietății pisicii dumneavoastră, puteți lua măsuri pentru a o reduce la minimum. Colaborarea cu un specialist în comportamentul pisicilor poate fi, de asemenea, de ajutor, în special dacă niciuna dintre aceste metode nu pare să o facă.

Încercați să petreceți mai mult timp jucându-vă și creând legături cu pisica dumneavoastră, ceea ce ar putea ajuta la ameliorarea anxietății sale. Dacă pisicii dvs. îi plac baghetele cu pene, petreceți timp jucându-vă cu pisica dvs. cu una. Acest tip de timp de joacă și de legătură poate face ca pisica dvs. să se simtă mai sigură în general.

Concluzie

Uneori, aceste remedii ar putea necesita puțin timp pentru a funcționa cu adevărat. Nu toate produsele vor funcționa pentru fiecare pisică. S-ar putea să fie nevoie să încercați mai multe articole și metode diferite până când îl veți găsi pe cel potrivit. În unele cazuri, s-ar putea să fie nevoie să folosiți mai multe metode pentru cele mai bune rezultate.

CITEȘTE ȘI:
Cum să ascundeți o litieră: 10 idei ușoare și eficiente

Cu toate acestea, dacă anxietatea pisicii dvs. pare să îi afecteze calitatea vieții și nimic nu pare să funcționeze, ar trebui să vă duceți pisica la veterinar. Uneori, nu aveți de ales decât să folosiți medicamente împotriva anxietății, în special dacă pisica dvs. provoacă auto-vătămare și daune în casă. Sănătatea și fericirea pisicii dumneavoastră sunt cele mai importante lucruri.