Adoptarea unui nou porcușor de Guineea este o perspectivă interesantă. Aceste creaturi mici sunt adorabile și debordante de personalitate. Majoritatea noilor proprietari de porcușori de Guineea sunt încântați de faptul că își țin în brațe și își îmbrățișează noul animal de companie. Cu toate acestea, acest lucru poate fi un pic mai complicat decât ați putea considera la început. La urma urmei, porcușorii de Guineea sunt relativ mici și pot alerga surprinzător de repede.

Este esențial să îi țineți în brațe în mod corect pentru a evita eventualele răni sau o evadare a unui cobai. În acest articol, vă vom ajuta să vă dați seama cum să vă țineți cobaiul și să reduceți riscul de rănire.

Cele 8 sfaturi pentru a ține corect un porcușor de Guineea

1. Nu încercați să vă țineți porcușorul de Guineea în brațe la început

Deși este posibil să fii entuziasmat imediat după ce ți-ai adoptat porcușorul de Guineea, ar trebui să îi acorzi puțin spațiu pentru câteva zile după adopție. Mulți sunt stresați de toate sunetele și mirosurile noi ale relocării. Cel mai bine este să le oferiți mult spațiu și să interacționați foarte puțin cu ei în primele câteva zile. Stresul poate fi destul de dăunător pentru porcușorii de Guineea, așa că ar trebui să urmăriți să îi mențineți cât mai confortabil posibil.

2. Prezentați-vă

După câteva zile, puteți începe să vă familiarizați cu porcușorul de Guineea. Nu ar trebui neapărat să îl scoateți din cușcă în acest moment. Dar puteți începe să puneți mâna în cușca lor și, eventual, să îi hrăniți cu mâna. Mângâierea este recomandată odată ce animalul de companie pare să se simtă confortabil în prezența dumneavoastră.

CITEȘTE ȘI:
Cum să ai grijă de un porcușor de Guineea

3. Ridicați porcușorul de Guineea

În general, majoritatea porcușorilor de Guineea nu se zbat prea mult atunci când sunt manipulați și sunt relativ ușor de îmblânzit. Ar trebui să vă apropiați calm de animalul dvs. de companie, să îl ridicați ușor de pe picioarele din spate, să plasați o mână sub corp, apoi să îl ridicați și să îl susțineți cu mâna liberă și să îl apropiați rapid de corpul dvs.

4. Ține-ți porcușorul de Guineea cu două mâini

După ce ați ridicat cobaiul din cușcă, țineți-l cu două mâini lângă piept. Astfel, se va simți cel mai în siguranță, iar pieptul dumneavoastră va fi sub ei pentru a preveni eventualele sărituri. A doua mână ar trebui să meargă aproape de crupa lor pentru a-i face să se simtă mai în siguranță. Astfel, porcușorul de Guineea rămâne mai stabil și îl împiedică să aibă senzația că cade.

Ar trebui să aveți o strângere solidă a animalului de companie, dar nu strângeți atât de tare încât să îl răniți. Nu vreți să vă sară din mâini. Ar trebui să vă așezați în timp ce vă țineți porcușorul de Guineea pentru a preveni căderile înalte. De asemenea, mișcarea dvs. îi poate speria la început, ceea ce îi poate determina să încerce un salt.

Alternativ, puteți să vă așezați animalul de companie în poală și să puneți ușor o mână pe el pentru a vă asigura că nu fuge, în timp ce vă folosiți antebrațul liber ca o barieră.

5. Oferiți-i dulciuri

Poate fi de ajutor să le oferiți porcușorilor de Guineea câteva bunătăți în timp ce îi țineți în brațe. Acest lucru îi face să asocieze faptul că sunt ținuți în brațe cu lucruri bune, ceea ce îi va determina să accepte puțin mai ușor procesul. Asigurați-vă că le dați doar alimente sigure și nu uitați că tratamentele trebuie folosite cu moderație.

CITEȘTE ȘI:
Pot porcușorii de Guineea să mănânce coji de banane? Ce trebuie să știți!

6. Întoarceți porcușorul de Guineea în siguranță în cușca lor

Odată ce sesiunea de ținere în brațe s-a încheiat, trebuie să vă țineți ferm porcușorul de Guineea atunci când îl puneți înapoi în cușcă. Unii porcușori de Guineea sunt puțin prea entuziasmați la întoarcere și pot sări când își văd cușca. Totuși, acest lucru poate provoca răni și probleme similare, așa că trebuie să îi țineți ferm.

Folosiți ambele mâini pentru a vă așeza ușor animalul de companie înapoi în cușcă. Puteți întoarce porcușorul de Guineea și să-l puneți înăuntru cu fundul înainte pentru a reduce șansele de sărituri în ultima secundă.

7. Mențineți sesiunea scurtă

Ar trebui să păstrați sesiunile inițiale de manipulare scurte, mai ales la început. Nu doriți să vă stresați cobaiul, deoarece acest lucru îl poate descuraja să nu mai vrea să fie ținut în brațe. Totuși, ar trebui să îi țineți în brațe frecvent. Sesiunile zilnice le vor permite să se încălzească cu tine în timp.

8. Supravegheați copiii

Ar trebui să supravegheați întotdeauna copiii atunci când aceștia țin în brațe porcușori de Guineea. Copiii nu știu întotdeauna cum să țină porcușorii de Guineea în mod corespunzător, ceea ce poate provoca răni grave. Copiii ar trebui să stea întotdeauna așezați în timp ce țin porcușorul de Guineea. Nu ar trebui să li se permită să transporte animalul dintr-o cameră în alta fără supravegherea dumneavoastră.

Porcușorii de Guineea pot deveni stresați dacă copiii îi manevrează cu prea multă forță, ceea ce, la rândul său, poate duce la mușcarea copilului dumneavoastră de porcușorul de Guineea în timp ce acesta se luptă să se elibereze.

CITEȘTE ȘI:
Pot porcușorii de Guineea să mănânce ciuperci? Ce trebuie să știți

Concluzie

Este important să vă asigurați că acordați porcușorului de Guineea timpul necesar pentru a se simți confortabil în noul lor mediu înainte de a încerca să îl țineți în brațe și asigurați-vă întotdeauna că îl manipulați cu blândețe și în siguranță atunci când este gata să fie ținut în brațe. Urmând acești pași, sperăm că veți reuși să vă manipulați cu succes porcușorul de Guineea și să formați o legătură de lungă durată cu el.