Pisicile sunt cunoscute pentru faptul că sunt distante și independente, dar asta nu înseamnă că nu-și iubesc stăpânii. Semnele de dragoste și afecțiune felină pot fi subtile și greu de discernut, mai ales în comparație cu dragostea directă și evidentă a câinilor sau chiar a oamenilor. Verifică aceste nouă semne care arată că pisica ta te iubește.

Top 9 semne că pisica ta te iubește:

1. Te urmărește

Dacă pisica ta insistă să te urmeze peste tot – la baie, în bucătărie, în pat – este un semn sigur că pisica ta te iubește și te vrea lângă ea. De fapt, este posibil ca pisicii tale să-i placă să vină cu tine la serviciu, la școală sau la evenimente sociale pentru a petrece și mai mult timp cu cel mai bun prieten al său. În unele cazuri, s-ar putea chiar să fie nevoie să apelați la niște limite.

2. Expunerea burții sale

Burta unei pisici este cea mai vulnerabilă parte a corpului său. Majoritatea pisicilor nu se vor prezenta cu burta la oameni sau animale în care nu au încredere. Dacă pisica dvs. vă arată burta, înseamnă că se simte suficient de confortabil cu dvs. încât să lase garda jos. Dacă aveți o felină rară care se bucură de o zgârietură pe burtă, considerați-vă unul dintre cei norocoși – dar rețineți că acest act afectuos poate trece de la drăguț la violent dacă pisica dvs. decide că nu mai vrea să i se atingă burta. Procedeți cu prudență.

3. Îți aduce cadouri

Deși nu poate fi vorba de flori sau de bijuterii fine, pisicilor le place să le aducă stăpânilor lor cadouri pentru a-și arăta afecțiunea. Dacă pisicii tale îi place să-ți ofere cadou carcase de animale mici sau jucării, înseamnă că pisica ta te iubește. Sau, pisica ta crede că ești un vânător teribil și ai nevoie de ajutor. Oricum ar fi, pisica ta se preocupă de bunăstarea ta și te consideră ca fiind din familie.

CITEȘTE ȘI:
De ce face pisica mea pipi pe patul meu? 7 posibile cauze

4. Datul cu capul în cap și frecarea

Oricât de ciudat ar fi, faptul că pisica ta vine la tine pentru o lovitură bună și puternică de cap este un gest de dragoste și afecțiune. Gândește-te la un headbutt ca la o îmbrățișare, deoarece pisica ta încearcă să împărtășească mirosurile cu tine. De asemenea, pisicile își arată această afecțiune frecându-și obrajii pe fața, mâinile sau corpul dumneavoastră. Sunteți marcat ca fiind al pisicii dumneavoastră – luați-o cu mândrie.

5. Te deranjează noaptea

Pisicile sunt păsări de noapte. Sunt, de asemenea, secretoase și își pot rezerva afecțiunea pentru momente private, cum ar fi atunci când dormiți adânc la primele ore ale dimineții. Dacă primești îmbrățișări nocturne, pisica ta profită de o ocazie pentru a-ți arăta dragostea și devotamentul său. Dacă pisica dvs. se așează pe dvs. în timp ce dormiți, este o legătură și mai puternică.

6. Mișcări ale cozii

Mișcările cozii din partea pisicii tale pot însemna o varietate de lucruri diferite. Atunci când o pisică are coada în formă de semn de întrebare, de obicei înseamnă că este fericită să vadă o persoană. Fiți atenți la limbajul corporal al pisicii dumneavoastră, în special cu coada, pentru a vă face o idee despre ce crede despre dumneavoastră.

7. Invadează spațiul tău

Dacă un câine se enervează, se supără sau este insultat, de obicei va părăsi camera. Pisicile sunt mai subtile în a-și arăta emoțiile. Dacă pisica ta pare să fie mereu în aceeași cameră cu tine, chiar dacă nu este lângă tine și nici măcar nu te observă, consideră că este un semn că îi place compania ta. În timp ce unele pisici sunt foarte afectuoase și se bucură să stea lângă oamenii lor sau în poala lor, unele pisici se mulțumesc doar cu a fi în apropiere.

CITEȘTE ȘI:
Cum să protejezi plantele de pisici: 7 sfaturi și trucuri

8. Clipiri lente

La fel ca și cozile lor, pisicile își folosesc ochii pentru a comunica subtil ceea ce simt. Ochii de pisică sunt de obicei alerți, așa că dacă pisica ta clipește încet, înseamnă că este fericită și mulțumită de tine. Practic, pisica ta spune că se simte în siguranță să lase garda jos și să fie vulnerabilă în prezența ta, în loc să fie în alertă tot timpul. Îi puteți întoarce favoarea cu o clipire lentă a dvs. pentru a arăta că sunteți relaxat și neamenințător.

9. Frământarea

Frământatul este un comportament comun al pisicilor, dar este încă neînțeles de experți. Mulți experți cred că pisicile adulte frământă pentru a experimenta confortul alăptării atunci când erau pisoi. Dacă acesta este cazul, o pisică care își frământă omul comunică faptul că te consideră ca fiind din familie. Puncte bonus dacă frământarea este însoțită de toarce și de alte semne de relaxare.