Aricii sunt adesea animale de companie amuzante și jucăușe, care aduc multe râsete stăpânilor lor. Cu toate acestea, aceste creaturi adorabile sunt în mod natural animale nocturne. Prin urmare, ziua lor începe, de obicei, în jurul orei în care vă așezați la masă pentru a lua cina.

Mulți proprietari de arici pot atesta că își aud aricii jucându-se și hârjonindu-se în cuștile lor în miez de noapte. Deoarece sunt animale nocturne, mulți oameni presupun că aricii pot vedea noaptea. Cu toate acestea, oamenii de știință încă dezbat acest subiect, așa că nu este complet clar dacă aricii au o bună vedere pe timp de noapte.

Continuați să citiți pentru a afla mai multe informații importante pe care orice proprietar de arici ar trebui să le știe despre stilul de viață nocturn al ariciului și despre capacitatea lor de a vedea în întuneric.

Activitatea nocturnă a ariciului

Nu este obișnuit să vezi arici treji în timpul zilei. În sălbăticie, aricii caută de obicei hrană în timpul nopții, când este dificil pentru prădătorii lor naturali să îi vadă. Această caracteristică naturală se transferă și la aricii domestici. Chiar dacă nu trebuie să caute și să vâneze hrană, ei sunt în continuare activi pe timp de noapte.

Ce face un arici pe timp de noapte?

Un arici domestic se trezește adesea pentru a începe să caute hrană. Prin urmare, este important să aveți la dispoziție hrană proaspătă în jurul orei în care un arici se trezește. Aricii sunt insectivori și se bucură să ronțăie o varietate de insecte.

Cu siguranță puteți hrăni un arici domestic cu diferite insecte, cum ar fi viermi de făină, râme și greieri. Cu toate acestea, există, de asemenea, hrană nutritivă pentru arici disponibilă. Unele produse sunt toxice pentru arici, dar aceste animale se pot bucura, de obicei, de multe tipuri diferite de fructe și legume ca bunătăți de ronțăit.

CITEȘTE ȘI:
Pot hamsterii să mănânce varză? Ce trebuie să știți!

Iată o listă neexhaustivă a fructelor și legumelor de care aricii se pot bucura:

  • Mere
  • Fructe de pădure
  • Pepeni
  • Fasole verde
  • Frunze verzi
  • Castraveți

Aricii vor avea, de asemenea, o mulțime de energie de consumat după ce se trezesc. Le place să exploreze, mai ales în tuneluri și vizuini subterane. Puteți imita aceste habitate naturale în câteva moduri.

O opțiune este să cumpărați tuneluri și tuburi. De asemenea, vă puteți face propriile labirinturi din cutii de carton.

Aricilor le place, de asemenea, să sape, așa că pot beneficia de o ascunzătoare sau o cutie umplută cu așchii sub care se pot îngropa. Se pot bucura, de asemenea, de un joc distractiv de a găsi bunătăți în interiorul acestor spații.

Deoarece aricii sunt animale foarte active, ar putea beneficia, de asemenea, de existența unei roți de exerciții în cuștile lor.

white and black hedgehog

Aricii sunt zgomotoși noaptea?

Pe scurt, aricii sunt destul de zgomotoși noaptea. Dacă un arici se află într-o cușcă, cel mai probabil veți auzi zăngănituri în timp ce ariciul se mișcă. De asemenea, este posibil să auziți foșnete dacă în cușcă există orice tip de rumeguș. De asemenea, indiferent cât de silențioase pot fi roțile de exerciții, tot veți auzi niște zgomote de la ele.

Aricii fac, de asemenea, diverse tipuri de zgomote. Atunci când sunt fericiți și sănătoși, îi puteți auzi grohăind și sforăind în timp ce adulmecă pentru a explora și a căuta mâncare. De asemenea, tind să fie mâncători zgomotoși, așa că îi veți auzi ronțăind în timpul mesei.

Aricii pot fi treji în timpul zilei?

Aricii pot dormi, de obicei, 18 ore pe zi, așa că, odată ce au terminat cu năzdrăvăniile lor nocturne, vor dormi mult timp. Un arici sănătos care face o cantitate adecvată de exerciții fizice va dormi toată ziua și se va trezi seara. Cu toate acestea, există unele cazuri în care un arici s-ar putea trezi în timpul zilei.

CITEȘTE ȘI:
Cât de inteligenți sunt papagalii? Iată ce spune știința

În primul rând, aricii ar putea avea somnul perturbat atunci când există prea multă lumină puternică în jurul incintei lor. Aricii dorm în locuri întunecate și, de obicei, se îngroapă sub pământ pentru a evita lumina soarelui. Proprietarii de arici ar trebui să verifice mai întâi dacă incinta animalului lor de companie se află într-un loc luminos și dacă ariciul are suficiente spații în incintă pentru a se ascunde.

Aricii se vor trezi, de asemenea, dacă există prea mult zgomot. De asemenea, sunt creaturi solitare, așa că le place să fie singuri. Prin urmare, cuștile lor ar trebui să fie într-o locație care este departe de zgomote puternice și de acțiune. Se vor descurca mai bine într-un dormitor care stă mai mult timp gol decât într-o cameră de zi activă.

Temperatura afectează, de asemenea, ciclul de somn al unui arici. Aceștia vor avea dificultăți în a dormi dacă temperatura este prea caldă sau prea rece. Aricii se simt cel mai bine într-un interval de temperatură de 23° – 24° C.

În cele din urmă, este obișnuit ca aricii să se trezească dacă le este foame. De obicei, se vor trezi și vor mânca niște mâncare sau vor bea niște apă și se vor culca din nou. Prin urmare, câteva bunătăți uscate ar trebui să se afle în incinta lor în cazul în care doresc propria lor versiune a unei „gustări de la miezul nopții”.

white and brown fur animal on persons hand

Pot aricii să vadă în întuneric?

Faptul că aricii au vedere pe timp de noapte este un subiect care este încă în dezbatere, deoarece este nevoie de cercetări și dovezi suplimentare în acest sens. Unii oameni cred că aricii pot vedea mai bine noaptea, în timp ce alții cred că au o vedere la fel de slabă în timpul nopții ca și în timpul zilei.

CITEȘTE ȘI:
Pot porcușorii de Guineea să mănânce ciuperci? Ce trebuie să știți

Deoarece aricii sunt animale nocturne, vederea lor nu reprezintă o problemă prea mare. Aceștia fac o treabă excelentă în a vâna și detecta insectele cu ajutorul urechilor și al nasului, așa că nu trebuie să se bazeze pe ochi pentru a supraviețui.

De asemenea, aricii trăiesc în mod natural în zone cu iarbă înaltă și sălbatică. De obicei, ei se mișcă la baza ierbii, așa că nu se pot baza atât de mult pe vedere, deoarece aceasta este obstrucționată într-un astfel de mediu.

Aricii au o vedere bună?

Un fapt dovedit este că aricii au o vedere slabă. Ei pot distinge contururi de obiecte și siluete vagi. Prin urmare, ei se bazează mai mult pe auz și pe simțul mirosului decât pe vedere.

De asemenea, aricii sunt parțial daltoniști, deci nu pot vedea atât de multe culori pe cât sunt capabili să vadă oamenii. Ei văd mai ales culorile maro și crem și pot vedea, de asemenea, unele nuanțe de galben și albastru.

Gânduri finale

Aricii pot fi animale de companie excelente dacă ciclurile lor de somn sunt compatibile cu stilul de viață al stăpânilor lor. Sunt creaturi foarte active atunci când sunt treji și pot împărtăși o mulțime de momente distractive cu proprietarii lor.

De asemenea, aceste animale de companie nu au o vedere foarte bună, dar acest lucru nu le-a împiedicat să prospere și să trăiască vieți jucăușe. Atunci când nevoile lor de îngrijire sunt satisfăcute, pot fi animale de companie plăcute, cu care stăpânii lor abia așteaptă să se joace odată ce se trezesc după o zi bună de odihnă.

Etichete

,