Pe măsură ce înaintăm în vârstă, trebuie să ne adaptăm tipul de lucruri pe care le mâncăm și le bem pentru a ne ajuta să ne menținem în formă și sănătoși. Consumul anumitor nutrienți și alimente ne poate ajuta, de asemenea, să luptăm împotriva bolilor care sunt mai frecvente la persoanele în vârstă. Este același lucru și în cazul câinilor. Trebuie să le modificați dieta dacă vreți ca ei să rămână fericiți și sănătoși pentru cât mai mulți ani.

În cele ce urmează, vă prezentăm ce vârstă va avea câinele dvs. atunci când ar putea fi nevoie să vă gândiți să îl schimbați și cum să le adaptați dieta pentru a face o diferență în ceea ce privește sănătatea lor.

Vârsta unui „câine senior”

Nu există o vârstă prestabilită pentru ca un câine să fie considerat senior. Unele rase pot trăi cu ușurință 15 sau mai mulți ani, în timp ce altele au o durată medie de viață de 8. Din cauza acestei diferențe, câinii cu o durată de viață mai mică îmbătrânesc, de asemenea, mult mai repede și ar putea deveni seniori la doar 6 sau 7 ani.

Rasele de câini mari și giganți au de obicei o durată de viață mult mai scurtă și îmbătrânesc exponențial mai repede decât omologii lor mai mici. Rata de îmbătrânire depinde, de asemenea, de rasa și de greutatea corporală a acestora. Câinii supraponderali au tendința de a îmbătrâni mai repede decât cei slabi și sănătoși.

O bună regulă de bază de utilizat este speranța lor de viață. Atunci când ajung la jumătate din speranța de viață, devin un „câine bătrân”. S-ar putea să nu fie încă un câine senior, dar trebuie să acordați o atenție deosebită sănătății lor de acolo încolo. Câinii mari sunt de obicei considerați mai bătrâni atunci când ating vârsta de aproximativ 6 ani, în timp ce câinii mai mici sunt mai bătrâni când ajung la 8 sau 9 ani.

Hrănirea lor cu hrană pentru câini seniori: Care este diferența

Aproape orice marcă de hrană pentru animale de companie va avea hrană pentru căței, hrană pentru câini obișnuiți și hrană pentru seniori. Există o diferență atât de mare între dietele lor? Trebuie să vă treceți câinele la hrana pentru seniori odată ce devine un câine mai în vârstă?

Poate exista o diferență destul de mare între alimentele pentru câini. Atâta timp cât cumpărați de la o marcă de înaltă calitate, veți oferi cățelului sau seniorului dumneavoastră o dietă specializată care îi ajută să se dezvolte sau să se mențină într-un mod sănătos.

CITEȘTE ȘI:
5 Nutrienți esențiali de care câinele tău are nevoie

Țineți cont de faptul că nu există nicio reglementare privind alimentele pentru câini care pretind că sunt pentru seniori. Uneori, doar ambalajul se va schimba, iar la rețetă nu se schimbă nimic. Trebuie să monitorizați diferența dintre alimentele lor pentru a vă asigura că primesc ceea ce au nevoie.

Persoanele în vârstă au nevoie, de obicei, de o dietă mai puțin calorică. Metabolismul lor începe să încetinească pe la jumătatea vieții și nu mai pot folosi la fel de multe calorii ca atunci când erau tineri. Cerințele lor energetice sunt net inferioare. Asta înseamnă că a continua să le oferi aceeași cantitate de calorii duce la creșterea nesănătoasă în greutate.

Alte diferențe între hrana normală și cea pentru câini seniori includ o palatabilitate sporită și o textură mai moale. Pe măsură ce un câine îmbătrânește, are tendința de a-și pierde pofta de mâncare. A face ca mâncarea să aibă un gust mai bun este una dintre cele mai bune modalități prin care vă puteți convinge câinele să continue să mănânce regulat.

De asemenea, ar trebui să verificați dacă mâncarea pentru seniori a câinelui dumneavoastră are suplimente adăugate, cum ar fi MCT, antioxidanți și omega-3. Toate acestea îi vor ajuta să dezvolte o blană sănătoasă și să își mențină articulațiile suple.

Alegerea hranei pentru câini seniori

Există atât de multe mărci și diete de hrană pentru animale de companie în zilele noastre încât poate părea imposibil să sortați printre munții de opțiuni. Este mai ușor atunci când aveți un ghid pentru ceea ce doriți să căutați în hrana câinelui dumneavoastră. Depinde, de asemenea, de cățelul dumneavoastră, de sănătatea acestuia și de dieta sa actuală.

1. Luați în considerare dacă câinele dvs. prezintă semne de pierdere de mușchi.

Pe măsură ce câinele dumneavoastră îmbătrânește, este mai puțin entuziasmat să se miște și să facă exerciții fizice așa cum făcea înainte. Dacă ați observat că câinele dvs. a început să piardă mușchi, hrana lor ar trebui să îl ajute. Căutați o hrană pentru câini seniori care este mai bogată în proteine. Recomandarea tipică pentru seniori este de a le oferi 75 de grame de proteine la 1.000 de calorii.

2. Câinele dvs. a început să mănânce mai puțin decât o face de obicei?

Acest lucru ar putea însemna că apetitul câinelui dumneavoastră a scăzut. Acesta este un lucru despre care ar trebui să discutați mai întâi cu medicul veterinar, deoarece ar putea fi legat de alte probleme medicale. În caz contrar, doriți să căutați o dietă mai bogată în proteine și grăsimi, cu un pic mai multă umiditate. Textura și gustul ajută la completarea palatabilității sale.

CITEȘTE ȘI:
Mops Pugs sunt animale de companie bune? Ce trebuie să știți!

Pe măsură ce un câine îmbătrânește, pur și simplu nu va mai mânca la fel de mult ca înainte, deoarece metabolismul lor este mai lent. Asta înseamnă că fiecare îmbucătură de hrană pentru câini trebuie să conțină o cantitate mai mare de minerale și vitamine pentru a avea un impact mai bun cu fiecare îmbucătură.

3. Dacă câinele dvs. a început să prezinte semne de pierdere a memoriei, dieta vă poate ajuta.

Pierderea memoriei și micile modificări comportamentale sunt efecte ale îmbătrânirii. Cu toate acestea, aditivii precum MCT și uleiul de pește pot ajuta la compensarea sau încetinirea acestor efecte. DHA, un nutrient esențial pentru dezvoltarea creierului la căței, poate ajuta la încetinirea pierderii de memorie la câinii seniori.

4. Câinele dumneavoastră este mai des constipat?

Constipația cauzată de un metabolism mai lent este un alt efect comun al îmbătrânirii. Puteți obține hrană cu un conținut mai mare de fibre din legume precum broccoli sau sub o formă precum psyllium.

Discutați și cu medicul veterinar. Dacă lucrează cu câinele dvs. de mulți ani, vă poate face o sugestie avizată, bazată pe nevoile cățelului dvs.

Ajustarea nutrienților câinelui dvs.

Ar trebui să ajustați destul de mult nivelurile și tipurile de nutrienți pe măsură ce câinele dumneavoastră continuă să îmbătrânească. Acestea nu sunt esențiale, dar vor fi benefice pentru câinele dumneavoastră senior și îl vor ajuta să trăiască mai sănătos pentru mai mult timp.

De exemplu, proteinele suplimentare sunt una dintre cele mai semnificative recomandări pentru câinii seniori. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. are o boală de rinichi în orice etapă, trebuie să urmăriți îndeaproape nivelul de fosfor din hrana lor. Pe măsură ce proteinele cresc, de obicei crește și fosforul.

Dacă câinele dvs. se luptă cu greutatea, atunci trebuie să controlați grăsimile din dieta lor. Unii câini seniori sunt supraponderali și au nevoie de mai puțină grăsime în hrana lor. Alții se luptă să își mențină greutatea și vor avea nevoie de niveluri mai ridicate de grăsimi și proteine în dieta lor.

Deoarece fiecare câine este diferit, chiar și în cadrul aceleiași rase, trebuie să vă adaptați în funcție de nevoile lor specifice. Nu există o ecuație exactă pe care să o puteți folosi pentru a înțelege exact de ce are nevoie câinele dumneavoastră. În schimb, colaborați cu medicul veterinar pentru a găsi o hrană care îi susține în ceea ce privește nevoile proteice, calorice și nutriționale pentru a-și menține greutatea și sănătatea.

CITEȘTE ȘI:
De câte proteine au nevoie câinii seniori?

Suplimente pentru a lupta împotriva bolilor tipice

O preocupare principală pentru dieta unui câine senior este capacitatea de a ajuta la lupta împotriva bolilor comune și a efectelor îmbătrânirii. Semnele de îmbătrânire la un câine includ:

 • Probleme de vedere
 • Pierderea memoriei
 • Umflături și probleme ale pielii
 • Lupta cu menținerea greutății
 • Respirație urât mirositoare
 • Probleme dentare
 • Mobilitate redusă
 • Comportament alterat
 • Tulburări ale tiparelor de somn
 • Urinare crescută
 • Osteoartrită

Odată ce câinele dvs. trece de jumătatea vieții estimate, fiți cu ochii în patru pentru oricare dintre aceste probleme. Unele dintre ele sunt simptome mai severe, iar anumite lucruri, cum ar fi bolile renale, se vor manifesta adesea din cauza unei stări de sănătate precare mai devreme în viață.

Controalele regulate și analizele de sânge la medicul veterinar vă pot ajuta să urmăriți starea generală de sănătate a câinelui dumneavoastră. De asemenea, acestea vă pot ajuta să identificați anumite suplimente care pot ajuta la combaterea îmbătrânirii și a unor boli specifice la câinii seniori.

Un exemplu excelent de supliment despre care ar trebui să vă întrebați medicul veterinar este unul pentru articulațiile câinelui dumneavoastră. Le puteți suplimenta dieta cu glucozamină și condroitină suplimentare. Acestea pot ajuta la reducerea simptomelor artritei și pot acționa ca o măsură preventivă împotriva apariției acesteia.

Cel mai bine este să suplimentați aceste tipuri de nutrienți în loc să căutați alimente care comercializează includerea lor, deoarece acestea nu vor avea cantități adecvate din aceste suplimente.

Pe măsură ce câinele dumneavoastră îmbătrânește, este esențial să țineți pasul cu sănătatea lui și să încercați să lucrați înainte de orice posibile probleme de sănătate care ar putea apărea din cauza îmbătrânirii. Este incredibil ce poate face o dietă sănătoasă pentru a vă ajuta câinele să îmbătrânească cu grație. Discutați cu medicul veterinar înainte de a începe să vedeți aceste semne pentru a avea grijă în mod eficient de ei și pentru a-i menține sănătoși pentru mulți ani de acum încolo.