Câinii sunt animale active care au tendința de a face mizerie ori de câte ori au ocazia. Nu pare să îi deranjeze să fie puturoși și murdari! Probabil că încercați să vă îmbăiați câinele în mod regulat pentru a nu împuțina casa și pentru a nu vă face mobila să arate murdară. Așadar, câinilor le plac băile? Indiferent dacă le plac sau nu, ce anume îi face să se poarte sălbatic după baie? Haideți să explorăm aceste subiecte aici.

Unor câini le place baia, altora nu le place

Adevărul este că unora dintre câini le plac băile, iar altora nu. Același principiu se aplică atunci când vine vorba de apă în general. Unii căței adoră să se zbenguie în lacuri, râuri, fluvii și oceane. Alții preferă să păstreze distanța față de apă și să exploreze în schimb masele terestre. Depinde de rasa, de personalitatea și de experiența câinelui tău cu apa când vine vorba de faptul dacă îi place baia.

De obicei, vă puteți da seama după modul în care câinele dvs. reacționează atunci când află că vă pregătiți să îi faceți baie. Dacă fuge și încearcă să se ascundă, sunt șanse mari să nu-i placă băile. Dacă vin atunci când îi strigați sau cel puțin nu încearcă să fugă, probabil că nu îi deranjează prea mult băile. Faptul că animalului dvs. de companie îi place sau nu îi place baia se poate schimba, în funcție de factori precum vârsta și vremea.

Motive pentru care câinii o iau razna după o baie

Nu este un secret că câinii au tendința de a se comporta sălbatic după ce fac baie, indiferent dacă le place sau nu baia sau chiar dacă pur și simplu au fost spălați cu furtunul în curte. Iată patru motive comune pentru acest comportament.

CITEȘTE ȘI:
17 alimente periculoase pe care câinele tău nu ar trebui să le mănânce niciodată

Pentru a scăpa de stres

Momentul băii poate fi stresant pentru unii câini. Ei nu au de ales în legătură cu ceea ce se întâmplă și nu pot scăpa de apa în care sunt scufundați sau care este pulverizată pe ei. Ei pot fi liniștiți și calmi în timpul băii, dar odată ce aceasta s-a terminat, vor alerga prin toată casa și își vor freca corpul de tot ce întâlnesc. Este posibil să dea cu labele pe jos și să dea din coadă cu ferocitate în timp ce se deplasează.

Scoaterea câinelui la o plimbare rapidă după baie ar trebui să vă ajute să eliberați acest stres fără a pune bunurile din casă în pericol de a fi deteriorate.

Pentru a scăpa de mirosul „bun”

Nouă ne place mirosul de câine proaspăt curățat, dar celor mai mulți câini nu le place. Ei preferă să miroasă ca întotdeauna, fără tot mirosul de șampon pentru câini. Așadar, nu fiți surprins dacă câinele dvs. se freacă de covor, de mobilă și de patul lor pentru a încerca să îndepărteze mirosul „bun” și să se frece din nou de vechiul miros.

Câinii au un simț al mirosului excelent și mulți nu apreciază mirosurile artificiale de care noi, oamenii, ne bucurăm. Ei preferă să miroasă a noroi, murdărie și urme de mirosuri pe care le captează în timpul plimbărilor. Dacă câinelui dvs. nu pare să-i placă să miroasă „proaspăt și curat”, încercați să folosiți un șampon fără parfum.

Pentru a se usca singuri

Un alt motiv pentru care câinele dumneavoastră s-ar putea să se dezlănțuie după ce face baie este acela de a încerca să se usuce mai repede. Unor câini nu le place să fie uzi, indiferent de circumstanțe. Prin urmare, vor face tot ce le stă în putință pentru a se usca cât mai repede. Acest lucru ar putea însemna să sară pe canapea și să se frece în toate crăpăturile, să se rostogolească în iarbă sau pe covor sau să se scufunde într-o pătură de pe pat. Oricare ar fi cazul, totul este să se usuce. Uscarea temeinică cu un prosop și acordarea de timp în aer liber poate ajuta la minimizarea acestui comportament după baie.

CITEȘTE ȘI:
Sunt Golden Retrieverii hipoalergenici?

Pentru a arăta că se simt bine

Uneori, câinii se dezlănțuie după o baie pentru că le-a plăcut foarte mult. Dacă sunt deosebit de murdari sau sunt obișnuiți să fie răsfățați, o baie poate părea un rai pentru cățelul tău. S-ar putea să ia și să geme de plăcere în timp ce se rostogolește pe pat sau pe pătură după baie. Este posibil să își pună urechile pe spate, să dea din coadă și să se învârtă în cercuri pentru că sunt foarte fericiți că sunt curați. S-ar putea chiar să sară literalmente în aer de bucurie!

Gânduri finale

Câinii sunt pretențioși, iar acest lucru este valabil și atunci când vine vorba de a face baie. Unii câini se bucură de această experiență, alții o detestă, iar alții sunt indiferenți. Indiferent, majoritatea câinilor au tendința de a se purta un pic sălbatic după o baie, și există mai multe motive diferite pentru asta. Este o idee bună să luați în considerare posibilitatea de a vă îmbăia câinele afară, atunci când vremea este frumoasă, mai degrabă decât să riscați să vă murdăriți baia și casa.