Porcușorii de Guineea sunt animale de companie minunate și merită cel mai bun tratament din partea proprietarilor lor. Este important să le oferiți porcușorilor de Guineea un mediu curat. Acest lucru înseamnă că trebuie să curățați în mod regulat cușca porcușorului de Guineea pentru a vă păstra simpaticul animal de companie fericit și sănătos. Deși nu există o regulă fixă cu privire la frecvența de curățare a cuștilor porcușorilor de Guineea, o regulă bună este să curățați cușca porcușorului de Guineea de două ori pe săptămână.

Cum se curăță cușca porcușorului de Guineea

Curățarea unei cuști de porcușor de Guineea începe cu scoaterea porcușorului de Guineea afară și așezarea acestuia într-o zonă sigură. Apoi îndepărtați toate obiectele de pe podeaua cuștii, cum ar fi farfuriile cu mâncare și bețele de mestecat, astfel încât să puteți îndepărta cu ușurință toată așternutul. Odată ce așternutul este scos, curățați interiorul cuștii cu un spray de curățare a cuștii, sigur pentru animale de companie.

Alternativ, puteți folosi un amestec de părți egale de apă și oțet alb. După ce ați pulverizat bine soluția de curățare pe podea și pe părțile laterale ale cuștii, folosiți o cârpă curată și umedă pentru a șterge excesul. Este posibil să fie nevoie să folosiți o perie mică de curățare pentru a freca colțurile și orice zone care sunt deosebit de murdare, cum ar fi platformele și scările.

Este important ca fiecare parte a cuștii să fie absolut curată și să fie lăsată să se usuce bine. Puteți accelera procesul de uscare folosind o cârpă uscată pentru a îndepărta toate semnele de umezeală. Când cușca este complet uscată, puneți un așternut proaspăt și curat și readuceți porcușorul de Guineea în cușca sa.

CITEȘTE ȘI:
Cât de inteligenți sunt papagalii? Iată ce spune știința

Este posibil să constatați că porcușorul de Guineea va alerga în jurul cuștii curate, plin de entuziasm. Porcușorii de Guineea fericiți își exprimă adesea bucuria prin alergări rapide și salturi în aer. Acest comportament se numește popcorning și este doar modul în care porcușorul dumneavoastră de guineea vă mulțumește pentru că ați curățat cușca!

O cușcă murdară poate pune în pericol viața unui porcușor de Guineea

Un cobai se poate îmbolnăvi dacă este forțat să trăiască într-o cușcă murdară. Deși un cobai nu va muri în mod direct din cauza unei cuști murdare, un mediu de viață necurat poate duce la apariția unor probleme de sănătate la un cobai. Dacă problemele de sănătate trec neobservate și netratate, acestea pot avea un impact negativ grav asupra cobaiului dumneavoastră. În cel mai rău caz, un cobai poate muri dacă este forțat să trăiască într-o cușcă murdară și murdară.

De ce este periculoasă o cușcă murdară

O cușcă murdară, cu o acumulare de praf, murdărie, urină și rahat poate provoca probleme respiratorii la porcușorii de Guineea, în care aceștia pot avea probleme de respirație. O cușcă murdară poate duce, de asemenea, la dezvoltarea de bacterii și ciuperci dăunătoare.

Oricine a avut vreodată porcușori de Guineea știe că aceștia fac pipi și caca foarte mult. Un porcușor de Guineea nu ar trebui să fie niciodată forțat să trăiască în propria urină și fecale pentru o perioadă lungă de timp. În timp, urina se descompune în amoniac care, în cele din urmă, începe să producă un miros urât de amoniac. Atunci când mirosul de amoniac este prezent într-o cușcă de cobai necurățată, cușca este foarte susceptibilă la dezvoltarea mucegaiului.

CITEȘTE ȘI:
Când se opresc iepurii din creștere? Rata medie și mărimea medie

Mucegaiul poate produce toxine cunoscute sub numele de micotoxine care pun în pericol viața unui cobai. Un cobai poate atât să respire, cât și să consume micotoxine. Dacă animalul ingerează o cantitate bună de micotoxine, acesta poate suferi de insuficiență respiratorie care poate afecta organele interne ale animalului.

Dimensiunea cuștii contează

Fiind una dintre cele mai mari rozătoare ținute ca animale de companie, porcușorii de Guineea au nevoie de mult spațiu pentru a se mișca, a se cățăra, a săpa, a se îngropa și a-și elimina deșeurile. Un singur cobai ar trebui să aibă o cușcă care să măsoare cel puțin 36 „L x 30 „W. Doi porcușori de Guineea ar trebui să aibă o cușcă care să măsoare cel puțin 50 „L x 30 „W.

O cușcă mai spațioasă oferă multe avantaje pentru cobaiul dumneavoastră și pentru dumneavoastră. Un cobai poate trăi între cinci și șapte ani în condiții optime. Are nevoie de multă stimulare, hrană sănătoasă, spațiu amplu și un mediu de viață curat pentru a se dezvolta. Dacă observați că cușca porcușorului de guineea se murdărește rapid și că porcușorul de guineea pare plictisit, luați în considerare achiziționarea unei cuști mai mari.

O cușcă mai mare este mult mai ușor de curățat, deoarece previne acumularea de deșeuri și permite porcușorului dumneavoastră de Guineea să își separe zona de baie de zona de locuit/de joacă. Nu v-ați dori să trăiți într-un spațiu restrâns și nici porcușorul dvs. de Guineea. Fă-i o mare favoare atât porcușorului tău de Guineea, cât și ție însuți și ia-ți o cușcă mai mare!