Oricât de mult v-ar plăcea să aveți mai mult de o pisică în casă, majoritatea pisicilor nu agreează prezența altor pisici pe teritoriul lor. În medie, majoritatea pisicilor au nevoie de opt luni până la un an pentru a se înțelege și a deveni prietene, deși unele pisici nu se înțeleg niciodată.

O varietate de factori pot avea un impact asupra timpului necesar pentru ca pisicile să se înțeleagă. De exemplu, masculii au nevoie de mai mult timp decât femelele, iar modul în care introduceți cele două pisici contează foarte mult. Din acest motiv, o mulțime de factori în mișcare au un impact asupra timpului necesar pentru ca două pisici să se înțeleagă.

Pentru a afla mai multe despre cum să faci ca două pisici să se înțeleagă în interiorul casei tale, continuă să citești. Acest articol acoperă cât timp le ia pisicilor masculi și femele să se înțeleagă, explică de ce unele pisici nu se înțeleg niciodată și vă spune cum să vă prezentați pisica la pisici noi pentru cele mai bune rezultate.

Cât timp este nevoie pentru ca două pisici să se înțeleagă? 

După cum am aflat mai sus, este nevoie în medie de 8 și 12 luni pentru ca două pisici să se înțeleagă, dar acest număr se poate schimba în funcție de sexul pisicii. Luând în considerare sexul pisicii, veți avea o idee mai bună despre cât timp poate dura ca pisicile să se înțeleagă.

Cât timp este nevoie pentru ca pisicile masculine să se înțeleagă?

În comparație cu pisicile femele, pisicile masculine au nevoie de ceva mai mult timp pentru a se înțelege între ele. Deși media pentru pisicile masculine este încă între 8 și 12 luni, ar trebui să vă așteptați ca pentru două pisici masculine să dureze mai mult.

Motivul pentru care pisicilor masculine le ia mai mult timp să se înțeleagă este că masculii sunt adesea solitari în sălbăticie. Singurul moment în care pisicile masculine se întâlnesc cu alte pisici este atunci când se împerechează sau când se luptă pentru teritoriul lor. Deoarece acesta este comportamentul lor natural, pisicile masculine domestice se comportă adesea la fel.

Cât timp le ia pisicilor femele să se înțeleagă?

În comparație cu masculii, multe femele trăiesc uneori împreună în sălbăticie, ceea ce explică de ce femelelor nu le ia atât de mult timp să se înțeleagă. Majoritatea femelelor se pot înțelege în 8-10 luni, deși pentru unele femele poate dura mai puțin sau mai mult.

Este logic de ce femelele se înțeleg mai bine cu alte pisici decât masculii. Spre deosebire de masculi, femelele ajută la creșterea pisoilor și își petrec o parte din viață cu alte pisici. Datorită acestei practici, este mai ușor pentru femele să se adapteze la alte pisici, pur și simplu pentru că natura lor a evoluat în acest fel.

CITEȘTE ȘI:
Cât timp trăiesc pisicile? Speranța medie și maximă de viață

Acestea fiind spuse, pisicile femele care trăiesc în colonii sunt adesea înrudite cu pisicile din jurul lor. Prin urmare, toate pisicile au crescut unele cu altele. Așadar, pisicile femele sunt încă teritoriale și nu sunt obișnuite să trăiască cu pisici cu care nu sunt înrudite sau cu care nu sunt deja familiarizate.

Alți factori de luat în considerare

În plus față de sex, vârsta pisicii, dacă este sau nu fixată și personalitatea individuală vor avea un impact asupra timpului necesar pentru ca pisicile să se înțeleagă.

Pisicile care au fost crescute împreună ca pisoi adesea nu au nevoie de luni de zile pentru a se înțelege, deoarece au fost împreună de la naștere. Cu cât pisica este mai tânără, cu atât mai repede se va înțelege probabil cu alte pisici. În schimb, multor pisici bătrâne nu le place să facă cunoștință cu pisici noi.

Faptul că pisica dumneavoastră este sau nu fixată va avea un impact enorm asupra modului în care se comportă cu alte pisici. Pisicile care sunt fixate se înțeleg adesea cu ușurință cu alte pisici, deoarece nu mai au atât de multă dorință teritorială. Faptul că o pisică va fi reparată o va ajuta să se înțeleagă cu alte pisici.

În cele din urmă, personalitatea individuală a pisicii dvs. va avea un impact asupra modului în care se comportă cu alte feline. La fel ca oamenii, anumite pisici sunt mai antisociale decât altele. Unele pisici pot fi deschise la obținerea de noi prieteni, în timp ce altele pot prefera un stil de viață mai solitar.

De ce nu se înțeleg toate pisicile?

Din păcate, unele pisici pur și simplu nu se vor înțelege niciodată. Spre deosebire de oameni și câini, pisicile sunt în primul rând solitare în sălbăticie. Din această cauză, pisicile domestice nu sunt la fel de deschise la conviețuirea cu alte pisici precum porcușorii de Guineea, câinii și alte creaturi mai sociabile.

Chiar și pisicile femele care își petrec o parte din viață cu alte pisici și pisoi s-ar putea să nu se bucure să fie în preajma pisicilor toată viața lor. Pisicile au nevoie de foarte mult spațiu și loc pentru a fi singure. Dacă sunt prea multe pisici, pisica poate începe să se simtă copleșită și fără spațiu adecvat, ceea ce duce la probleme de comportament.

Semne că pisicile nu se înțeleg bine

Există câteva semne la care puteți fi atenți pentru a determina dacă pisicile nu se înțeleg. Orice semne evidente de agresivitate arată că pisicile nu se înțeleg, cum ar fi urmărirea, mușcarea, lovirea sau lupta directă. Unele semne mai subtile care arată că pisicile nu se înțeleg includ ghemuirea sau aplatizarea urechilor.

CITEȘTE ȘI:
Este pisica mea fericită? 15 semne la care trebuie să te uiți, analizate de un veterinar

Adesea, ghemuirea, aplatizarea urechilor și șuieratul sunt precursori ai luptei. Odată ce pisicile se ceartă, este puțin probabil ca ele să se mai înțeleagă vreodată.

Cum să vă prezentați pisica la pisici noi

La fel ca în cazul oamenilor, prima impresie contează foarte mult în cazul pisicilor. Dacă două pisici se ceartă de-a dreptul la fața locului, este puțin probabil ca ele să se înțeleagă vreodată, deoarece pisicile se vor asocia una cu cealaltă cu lupte și comportament teritorial. Prezentând pisicile una alteia într-o manieră atentă, le oferiți pisicilor dvs. cele mai bune șanse posibile de a se înțelege în viitor.

Iată pașii de urmat pentru a vă prezenta pisica la pisici noi: Introduceți mirosul și sunetul celeilalte pisici: Primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să prezentați pisicile una alteia în așa fel încât pisicile să se poată doar mirosi și auzi una pe cealaltă. Este important ca pisicile să nu se vadă între ele din prima. Prin introducerea mirosului și a sunetului celeilalte pisici, pisicile ajung să afle informații importante una despre cealaltă fără ca situația să se agraveze deloc. De exemplu, țineți cele două pisici de o parte și de alta a ușii. Acest lucru le permite pisicilor să se miroasă și să se audă una pe cealaltă fără să se vadă. Pentru cele mai bune rezultate, schimbați locația pe parcursul unei serii de zile, până când pisicile nu par să reacționeze una la cealaltă.

Primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să le prezentați pisicilor una alteia în așa fel încât pisicile să se poată doar mirosi și auzi una pe cealaltă. Este important ca pisicile să nu se vadă între ele din prima. Prin introducerea mirosului și a sunetului celeilalte pisici, pisicile ajung să învețe informații importante una despre cealaltă fără ca situația să se agraveze deloc. De exemplu, țineți cele două pisici de o parte și de alta a ușii. Acest lucru le permite pisicilor să se miroasă și să se audă una pe cealaltă fără să se vadă. Pentru cele mai bune rezultate, schimbați locația pe parcursul unei serii de zile, până când pisicile nu par să reacționeze una la cealaltă. Permiteți pisicilor să se vadă între ele printr-o poartă: Odată ce cele două pisici s-au adaptat la mirosul și sunetul celeilalte fără semne de agresiune, puteți trece la nivelul următor. Permiteți celor două pisici să se vadă în sfârșit una pe cealaltă. Asigurați-vă că există încă o poartă între cele două, astfel încât să nu existe certuri. În timpul primelor două prezentări, rugați un prieten sau un membru al familiei să vă ajute. Doriți ca o persoană să fie cu fiecare pisică, astfel încât ambele pisici să poată fi controlate cu ușurință dacă lucrurile se agravează.

CITEȘTE ȘI:
8 beneficii ale ierbii pentru pisici

Odată ce cele două pisici s-au adaptat la mirosul și sunetul celeilalte fără niciun semn de agresivitate, puteți trece la nivelul următor. Permiteți celor două pisici să se vadă în sfârșit una pe cealaltă. Asigurați-vă că există încă o poartă între cele două, astfel încât să nu existe bătăi. În timpul primelor două prezentări, rugați un prieten sau un membru al familiei să vă ajute. Doriți ca o persoană să fie cu fiecare pisică, astfel încât ambele pisici să poată fi controlate cu ușurință dacă lucrurile se agravează. Interacțiuni față în față: Ultima fază a prezentării a două pisici una cu cealaltă este de a permite interacțiunea față în față, fără nicio formă de porți sau bariere între cele două. Treceți la această etapă numai după ce cele două pisici par să nu fie deranjate de vederea celeilalte. Vă recomandăm să hrăniți ambele pisici înainte de întâlnire. În acest fel, ambele pisici sunt bine dispuse. Păstrați interacțiunile față în față scurte la început, astfel încât nici ele să nu se simtă copleșite. Aveți la îndemână o sticlă de stropit în cazul în care pisicile încep să se lupte și urmăriți-le îndeaproape comportamentul.

Semne că pisicile dvs. încep să se înțeleagă bine

La fel cum există unele semne că pisicile nu se înțeleg, există și semne că se înțeleg. Ori de câte ori vedeți pisici care se ating una pe cealaltă într-un mod afectuos, știți că cele două pisici se plac. De exemplu, pisicile care se înțeleg bine își vor freca adesea fețele sau corpurile între ele.

De asemenea, pisicile care se înțeleg bine nu vor avea nicio problemă în a sta una lângă cealaltă, în a dormi una cu cealaltă și, în general, în a-și împărți spațiile.

Ocazional, pot exista unele diferențe între pisici, cum ar fi atunci când mâncarea este oferită doar uneia dintre ele. Acest lucru este de așteptat ocazional. Faceți tot posibilul pentru a vă asigura că toate pisicile primesc o cantitate egală de atenție, îngrijire și spațiu.

Concluzie

A prezice cât timp le va lua pisicilor dvs. să se înțeleagă nu este o știință exactă. În medie, pisicilor le ia între 8 și 12 luni să se înțeleagă, dar sexul, personalitatea și vârsta pot avea un impact asupra duratei exacte. Asigurați-vă că le prezentați pisicile una alteia încet pentru cele mai bune rezultate și aveți răbdare pe parcursul întregului proces.