În calitate de proprietar de câine, doriți să îi oferiți animalului dumneavoastră de companie cea mai bună nutriție posibilă pentru a-i asigura o viață lungă, fericită și sănătoasă. Există o mulțime de opțiuni comerciale de hrană pentru câini disponibile pe piață, dintre care multe au ingrediente unice, cum ar fi făina de pui. Atunci când citiți etichetele diferitelor alimente pentru câini, puteți observa că unele includ pui, în timp ce altele includ făină de pui. Care este diferența? Este făina de pui sigură și sănătoasă pentru câini sau ar trebui evitată? Să răspundem la aceste întrebări aici.

Ce este mai exact făina de pui?

Făina de pui reprezintă părțile de pui care au fost topite, uscate și măcinate, inclusiv carnea, carnea, pielea și oasele de pui. Toate aceste părți ale puiului sunt cunoscute pentru faptul că oferă proteine de calitate și nutrienți de care câinii au nevoie pentru a se dezvolta, indiferent de rasa, mărimea sau stadiul de viață al acestora. Făina de pui este diferită de subprodusele de pui, care sunt alcătuite din lucruri precum ficatul, splina, plămânii, gâtul și picioarele.

Prin ce se deosebește făina de pui de un pui întreg?

Făina de pui este carnea propriu-zisă de pe corpul puiului și nimic altceva. O enumerare a „puiului” pe lista de ingrediente a hranei pentru câini nu înseamnă o bucată de piept de pui, așa cum am putea primi în farfurie la un restaurant. Ar putea fi orice parte a puiului, inclusiv picioarele, coapsele și aripile. Făina de pui și carnea de pui de pe eticheta unui aliment pentru câini sunt, în esență, aceleași lucruri. Diferența constă în faptul că făina de pui este uscată și măcinată, în timp ce puiul nu este. Unele alimente pentru câini includ atât pui cât și făină de pui în lista de ingrediente.

CITEȘTE ȘI:
17 întrebări importante pe care să le pui unui crescător de câini (Ghid 2023)

Puiul se găsește mai frecvent în alimentele umede decât făina de pui, deoarece are încă un conținut de apă. Făina de pui este folosită mai des decât cea de pui deoarece este mai rentabilă în timpul procesului de producție și este uscată, ceea ce face mai ușor de menținut stabilitatea crochetelor. Când vine vorba de aromă și nutriție, nu există o mare diferență între făina de pui și cea de pui.

Făina de pui este sigură pentru câini?

Din toate punctele de vedere, făina de pui este sigură pentru câini și este acceptată de Association of American Feed Control Officials ca ingredient bogat în nutrienți pentru hrana pentru câini. Nu există niciun motiv să vă feriți de făina de pui atunci când alegeți o hrană pentru câinele dumneavoastră. Dacă vă îngrijorează modul în care făina de pui ar putea afecta sănătatea câinelui dumneavoastră pe măsură ce trece timpul, programați o consultație cu medicul veterinar.

În concluzie

Făina de pui este pur și simplu părțile uscate și măcinate ale puiului și oferă nutrienții esențiali de care câinii au nevoie pentru a se dezvolta. Nu este nimic de care să vă fie teamă, dar dacă aveți îngrijorări, puteți discuta cu medicul veterinar pentru sprijin și sfaturi.