Broaștele sunt unul dintre cei mai răspândiți amfibieni de pe planetă și sunt disponibile într-o mare varietate de mărimi și culori. Fiind amfibieni, sunt adaptate să trăiască atât în medii terestre, cât și acvatice și, prin urmare, sunt animale de companie interesante și populare pentru a fi ținute acasă. Din nefericire, broaștele se confruntă cu mari scăderi ale populației din cauza activităților umane care au impact asupra mediului lor, precum și din cauza comerțului tot mai mare cu animale de companie, și ar trebui să cumpărați numai broaște crescute la nivel local și să evitați să cumpărați broaște capturate din mediul sălbatic.
Broaștele, atât în sălbăticie, cât și în captivitate, sunt în mare parte carnivore și mănâncă o mare varietate de insecte care se găsesc în mod natural în habitatul lor local. Ca atare, atunci când sunt ținute ca animale de companie, acestea ar trebui să aibă o dietă cât mai apropiată de cea din mediul sălbatic.
În acest articol, vom analiza dieta broaștelor în sălbăticie, precum și ce să le hrăniți în cazul în care vă decideți să păstrați una ca animal de companie.

Ce mănâncă broaștele în sălbăticie?
Broaștele sunt în mare parte animale carnivore care mănâncă nevertebrate care sunt ușor de găsit în habitatul lor natural. Mărimea broaștei va determina, de obicei, ce alimente sunt capabile să mănânce, iar broaștele mici se vor hrăni în mare parte cu insecte mici, în timp ce broaștele mari pot mânca animale mici, cum ar fi șoareci, păsări și chiar alte broaște. Broaștele sunt mâncătoare oportuniste și, practic, tot ceea ce mișcă și poate încăpea în gura broaștei este demn de a fi următoarea lor masă!
Este important de reținut că broaștele nu vor mânca insecte sau animale moarte. În captivitate, acesta este un aspect important, deoarece greierii sau viermii de făină congelați nu sunt potriviți pentru broaștele de companie – acestea au nevoie de hrană vie.
În funcție de mărimea lor și de mediul în care trăiesc, următoarea este o listă de alimente consumate în mod obișnuit de broaște în sălbăticie:
- Greieri
- Viermi
- Lăcuste
- Omizi
- Cărăbuși
- Muște
- Molii
- Păianjeni
- Fluturi
- Șoareci
- Păsări mici
- Pești
- Melci
- Alte broaște
Ce mănâncă broaștele ca animale de companie?
Broaștele sălbatice mănâncă hrană care face parte din mediul lor natural, așa că tu, în calitate de îngrijitor, trebuie să recreezi acel mediu. Este vital să oferiți broaștei dvs. de companie o dietă care să reproducă cât mai fidel posibil dieta lor din sălbăticie.
Din fericire, deoarece broaștele sunt omnivore, mâncători oportuniști, hrănirea lor este relativ ușoară, iar majoritatea magazinelor de animale de companie vor avea hrana potrivită. Dieta lor constă în principal din proteine provenite din insecte și alte nevertebrate, dar fiecare specie particulară de broască va avea propriile cerințe nutriționale. În general, însă, un amestec din următoarele este ideal:
- Greieri
- Viermi de făină
- Lăcuste
- Omizi
- Pinkies (șoareci nou-născuți)
Cele mai multe dintre alimentele de mai sus sunt disponibile în magazinele de animale de companie, de obicei pentru animale de companie precum peștii sau șerpii, dar sunt perfecte și pentru broaște. Greierii și viermii de făină sunt ușor de crescut acasă, iar dacă aveți mai multe broaște, veți economisi foarte mulți bani dacă le veți crește singuri. De asemenea, puteți să vă plimbați în mod regulat prin grădină și să găsiți viermi, omizi sau alte insecte pe care să le hrăniți broasca dumneavoastră ca pe un răsfăț binevenit!

Încărcarea intestinelor
În sălbăticie, broaștele mănâncă o mare varietate de alimente și, ca atare, cerințele lor nutriționale sunt, de obicei, satisfăcute în mod adecvat. În captivitate, există mai puține opțiuni, așa că trebuie să vă asigurați cu atenție că broasca dumneavoastră primește toate vitaminele și nutrienții de care are nevoie.
O modalitate de a face acest lucru este „încărcarea intestinală”. Multe dintre insectele vândute în magazinele de animale de companie sunt crescute rapid și în cantități masive și, ca atare, pot fi lipsite de o nutriție de calitate. Puteți remedia acest lucru hrănindu-le cu alimente nutritive timp de 24-48 de ore înainte de a le da broaștelor dumneavoastră, încărcându-le astfel cu substanțe nutritive care vor fi apoi transmise broaștelor dumneavoastră.
O altă metodă obișnuită de a vă asigura că broasca dvs. primește tot ceea ce are nevoie este adăugarea de suplimente de vitamine și minerale în dieta lor. Puteți cumpăra cu ușurință aceste suplimente și apoi să le pudrați pe hrana broaștei dumneavoastră.
Cât de des ar trebui să vă hrăniți broasca de companie?
Cantitatea exactă și programul de hrănire depind în întregime de vârsta și de specia broaștei dumneavoastră. Broaștele mai tinere și mai energice vor avea nevoie de o hrănire mai frecventă decât broaștele mai bătrâne și mai docile, uneori până la 2-3 ori pe zi, în timp ce broaștele mai mari și mai bătrâne trebuie hrănite doar o dată la două zile. O medie bună pentru broaștele mici este de aproximativ 5 greieri prăfuiți pe masă, dar acestea pot deveni supraponderale, așa că aveți grijă să nu le hrăniți în exces. O modalitate bună de a evalua este să le dați 3 sau 4 greieri, iar dacă i-au mâncat pe toți relativ repede, adăugați încă unul la următoarea masă. De îndată ce observați resturi, atunci reduceți cantitatea în mod corespunzător.
Broaștele mari au nevoie de o masă doar aproximativ o dată pe săptămână, în funcție de vârsta lor, deși broaștele mari nu sunt potrivite ca animale de companie.
Considerații finale
Broaștele trebuie să mănânce o mare varietate de alimente pentru a se menține sănătoase. În sălbăticie, ele mănâncă aproape orice le încape în gură, iar această adaptabilitate este cea care le-a făcut să fie o specie atât de prolifică. Ar trebui să urmăriți să îi oferiți broaștei dvs. de companie o varietate cât mai mare pentru a vă asigura că primește toate vitaminele și nutrienții de care are nevoie.