Papagalii sunt un animal de companie preferat de iubitorii de păsări, deoarece sunt mari, inteligenți și au personalități mari. Pentru a avea grijă în mod corespunzător de papagalul dvs. de companie, trebuie să știți cu ce să îl hrăniți. În acest articol, vom analiza ce mănâncă papagalii, atât în sălbăticie, cât și în captivitate. Haideți să începem.

Papagalii sunt considerați una dintre cele mai inteligente păsări sălbatice. Datorită inteligenței lor, au capacitatea de a reproduce vorbirea umană. De asemenea, sunt destul de ușor de observat în sălbăticie datorită penelor și penajului lor colorat.

Papagalii sălbatici se găsesc în multe țări diferite, dar aproape toate se află în emisfera sudică, datorită temperaturilor mai calde. Acestea fiind spuse, există câteva specii rare de papagali cărora le place și frigul.

Unde trăiesc papagalii în sălbăticie?

În sălbăticie, majoritatea papagalilor se găsesc în emisfera sudică, cum ar fi Australia, Mexic și țările din America de Sud și Africa. Papagalul maroniu-frontat, însă, preferă climatele cu zăpadă și nu se găsește în aceste locuri.

Spre deosebire de multe alte specii, papagalii sunt adesea monogami și nu fac decât cu o singură altă pasăre toată viața lor. În ciuda împerecherii monogame, papagalii sunt incredibil de sociali și trăiesc adesea în stoluri. Papagalii gri africani sunt deosebit de sociali, iar stolurile lor pot include 20 până la 30 de păsări. După cum v-ați aștepta, puteți găsi stoluri de papagali care zboară sau stau în copaci.

Ce mănâncă papagalii în sălbăticie?

În sălbăticie, papagalii sunt omnivori. Omnivor este doar un cuvânt fantezist care înseamnă că dieta lor constă atât din carne, cât și din plante. În sălbăticie, papagalii mănâncă un sortiment de nuci, fructe, muguri, flori, semințe și insecte. Dintre aceste diferite surse de hrană, semințele tind să fie preferatele lor.

CITEȘTE ȘI:
Pot rațele să mănânce porumb? Sfaturi pentru dietă și sănătate

De fapt, papagalii sunt cunoscuți pentru ciocul lor foarte puternic și curbat, care a evoluat special pentru a sparge semințele. Veți găsi deseori papagali pe sol ori de câte ori vânează și mănâncă. Majoritatea papagalilor vânează pe tot parcursul zilei, deși câteva specii sunt nocturne.

Papagali în captivitate

Chiar dacă nu ar trebui să dețineți niciodată un papagal sălbatic ca animal de companie, papagalii născuți în captivitate reprezintă o completare excelentă pentru multe case. Papagalii sunt căutați în special în comerțul cu animale de companie exotice datorită inteligenței și personalității lor. Oamenii care iubesc păsările preferă adesea papagalii pentru că aceștia pot replica vorbirea umană și pot face alte trucuri care necesită o cantitate mare de inteligență.

Sunt papagalii buni ca animale de companie?

Papagalii sunt, de fapt, animale de companie surprinzător de bune. Chiar dacă câinii, pisicile și mamiferele mici sunt mai populare, papagalii sunt încă animale de companie cu întreținere redusă și costuri mici. În același timp, ei recunosc oamenii și se bucură de compania dumneavoastră. Pentru persoanele care iubesc păsările, papagalii pot fi un animal de companie excelent.

Cu toate acestea, papagalii de companie nu sunt grozavi pentru toată lumea. Papagalii sunt foarte gălăgioși, dezordonate și au nevoie de multă stimulare pentru a fi fericiți. Dacă locuiți într-un mediu în care nu este permisă vorbirea tare, probabil că papagalul nu este pentru dumneavoastră. În mod similar, dacă nu doriți să strângeți după pasărea dvs. sau să îi oferiți stimularea intelectuală de care are nevoie, alegeți un alt animal de companie.

Depinde cu adevărat de preferințele și de situația dvs. de viață pentru a determina dacă papagalii sunt un animal de companie bun. Pentru majoritatea iubitorilor de păsări, papagalii sunt cel mai bun animal de companie pe care îl poți avea.

CITEȘTE ȘI:
Pot porcușorii de Guineea să mănânce coji de banane? Ce trebuie să știți!

Ce mănâncă papagalii de companie?

Dacă nu ați mai deținut niciodată un papagal, s-ar putea să vi se pară intimidant să îi alegeți dieta potrivită. Cu toate acestea, hrănirea unui papagal este de fapt foarte ușoară și nu este prea costisitoare. S-ar putea să trebuiască să vă opriți la un magazin de animale de companie în loc de o băcănie locală pentru semințe pentru păsări, dar este super ușor să găsiți astăzi dieta potrivită pentru papagali.

Medicii veterinari recomandă să vă hrăniți papagalul cu o dietă care constă în principal din pelete. Aproximativ 50% până la 70% din dieta papagalului ar trebui să provină din aceste pelete. Căutați pelete care sunt organice și fabricate dintr-o varietate de semințe pentru a vă păstra papagalul fericit și sănătos pe termen lung.

Restul dietei papagalului dumneavoastră ar trebui să provină din alimente proaspete, cum ar fi legume, fructe, nuci, semințe și cereale integrale. Legumele crude și cele gătite la aburi sunt ideale, la fel ca legumele și nucile. Nu-i dați papagalului dumneavoastră prea multe fructe, deoarece acestea sunt bogate în zahăr, dar îi puteți da fructe ca răsfăț.

Oferiți constant pelete pe care păsările să le ciugulească pe tot parcursul zilei și dați-le legume și alte alimente crude o dată sau de două ori pe zi.

Rezumat

Ca omnivori, papagalii mănâncă o mulțime de alimente. În sălbăticie, papagalii mănâncă adesea semințe, nuci, insecte și fructe pe care le găsesc pe podelele junglei. În captivitate, nu trebuie să hrăniți papagalii cu insecte vii sau ceva de genul acesta. În schimb, oferiți-le o dietă formată în principal din semințe pentru păsări și apoi completați restul dietei cu alimente crude.

CITEȘTE ȘI:
Când încep rațele să depună ouă? Tot ce trebuie să știți

Dacă îi oferiți papagalului dumneavoastră o dietă sănătoasă, acesta poate rezista mulți ani. Puteți folosi chiar și anumite bunătăți, cum ar fi fructele, pentru a vă antrena papagalul și a crea legături cu acesta.