Dacă ați încercat vreodată să vă duceți pisica la o plimbare cu mașina, știți cât de anxioase devin pisicile atunci când se află în mașină. Deoarece pisicile sunt niște creaturi de obicei, nu le place să fie luate de acasă și blocate într-o situație necunoscută.

Din păcate, poate fi imposibil să evitați să vă luați pisica într-o plimbare cu mașina, cum ar fi atunci când este ziua programării la veterinar. În aceste zile, este important să știi cum să calmezi o pisică în mașină cu metode care funcționează.

În acest articol, trecem în revistă 8 metode dovedite pentru cum să calmezi o pisică în mașină. Cu aceste metode, vă puteți ajuta pisica să se calmeze, astfel încât să puteți transporta în siguranță felina dvs. iubită dintr-o locație în alta.

8 moduri de a calma o pisică în mașină

1. Faceți cunoștință pisicii dvs. cu transportorul înainte de călătorie

Majoritatea pisicilor nu le place mașina, deoarece sunt împinse într-un transportor pentru pisici și într-un vehicul necunoscut. Faceți cunoștință pisicii dumneavoastră cu transportorul pentru pisici cu câteva zile înainte de călătorie. Permițându-i pisicii dvs. să miroasă transportatorul pentru pisici înainte de călătorie, pisica dvs. nu va fi la fel de speriată în ziua respectivă.

Vă recomandăm să îi permiteți pisicii să miroasă transportatorul în interiorul unor zone cu care pisica este deja obișnuită. De exemplu, aduceți transportatorul de pisici în interiorul casei dvs. și lăsați pisica să îl exploreze singură. Odată ce pisica dvs. se simte confortabil să se apropie de transportorul pentru pisici, puteți încerca să vă puneți pisica înăuntru pentru a vedea cum reacționează.

Dacă aveți probleme în a vă face pisica să se apropie de transportor, încercați să puneți mâncare în interiorul acestuia. Mâncarea va atrage pisica înăuntru și va face ca pisica să asocieze transportatorul cu dulciuri.

2. Faceți călătorii scurte pentru a vă obișnui pisica cu mașina

După ce pisica dvs. se simte confortabil în interiorul carcasei pentru pisici, puneți pisica în interiorul carcasei și transportați-o la vehicul. La fel cum doriți ca pisica dvs. să se familiarizeze cu suportul de transport, permiteți-i și dvs. să se familiarizeze cu vehiculul.

CITEȘTE ȘI:
Sunt begoniile otrăvitoare pentru pisici? Ce trebuie să știți!

Începeți procesul de aclimatizare făcând scurte deplasări la vehicul, dar fără a conduce nicăieri. Puteți chiar să lăsați pisica să iasă în interiorul vehiculului, astfel încât pisica să poată explora intrările și ieșirile din vehicul. Bineînțeles, asigurați-vă că ați închis toate ușile pentru ca pisica să nu poată scăpa.

În cele din urmă, ajungeți să vă expuneți pisica la plimbări scurte cu mașina. Începeți cu scurte reprize și ajungeți la călătorii mai lungi. Începând cu plimbări scurte cu mașina, pisica dvs. se poate aclimatiza treptat și fără traume.

3. Obosiți-vă pisica înainte de a pleca

În ziua călătoriei, obosiți-vă pisica înainte de a pleca, oferindu-i timp de joacă. Obosindu-vă pisica înainte de călătorie, este mai probabil ca pisica dvs. să doarmă și să resimtă mai puțin stres. Petreceți o perioadă bună de timp jucându-vă cu pisica dumneavoastră, astfel încât toată energia să fie consumată înainte de a se urca în vehicul.

4. Rămâi calm

Animalele sunt extrem de intuitive. Dacă ești stresat, și pisica ta va fi stresată. Încercați să rămâneți calm și liniștit în ziua călătoriei. Indiferent de cât de stresant se comportă pisica, afișați o față curajoasă, altfel ați putea înrăutăți și mai mult situația.

5. Oferiți mirosuri familiare în transportor

Asigurați-vă că adăugați mirosuri familiare în interiorul transportatorului pentru călătorie. Oferiți-i pisicii dumneavoastră elementele de bază de care are nevoie, cum ar fi patul său preferat, apă și mâncare. Cu mirosuri familiare, este mai puțin probabil ca pisica dvs. să fie stresată. De asemenea, puteți adăuga și alte mirosuri și obiecte care îi plac în afara transportatorului pentru a crea un mediu relaxant pentru pisica dumneavoastră.

6. Încercați feromonii de calmare

Unele pisici răspund pozitiv la feromonii de calmare. Puteți achiziționa un feromon de calmare și îl puteți pulveriza în mașină și în transportor cu aproximativ 15 minute înainte de plecare. Acest sfat nu va funcționa pentru toate pisicile, dar poate face o mare diferență pentru pisicile care răspund pozitiv la aceste feromoni.

CITEȘTE ȘI:
Cum să ascundeți o litieră: 10 idei ușoare și eficiente

7. Așezați transportatorul lângă dumneavoastră în mașină, dacă este posibil

Încercați să plasați transportatorul pentru pisici cât mai aproape de dumneavoastră. Pisica se va uita probabil la dumneavoastră pentru confort. Cu cât pisica este mai aproape de dumneavoastră, cu atât mai bine.

8. Discutați cu medicul veterinar despre medicamentele de calmare

Dacă știi că pisica ta are o anxietate severă atunci când se află în mașină, poți vorbi cu medicul veterinar și despre prescrierea de medicamente de sedare. Chiar dacă medicamentele de sedare sunt costisitoare, ar putea fi cea mai bună opțiune dacă pisica ta va sta mult timp în mașină, cum ar fi atunci când traversezi țara cu mașina.

Ce ar trebui să iau cu mine pentru pisica mea în timpul călătoriilor lungi cu mașina?

Atunci când vă luați pisica pentru călătorii lungi cu mașina, este important să împachetați tot ceea ce pisica dumneavoastră ar putea avea nevoie în timpul călătoriei. Împachetați mâncare, apă și medicamente. De asemenea, împachetați dulciurile preferate ale pisicii dumneavoastră, jucăriile, nisipul și orice alte obiecte cu care pisica dumneavoastră este obișnuită.

În plus față de obiectele de zi cu zi ale pisicii dumneavoastră, nu uitați documentele medicale ale pisicii, analizele recente de laborator, certificatele de vaccinare și etichetele de vaccinare. Mai mult decât atât, asigurați-vă că pisica dumneavoastră poartă este de identificare și un ham care se potrivește corespunzător.

Ar trebui să-mi las pisica acasă cu o bonă?

Cu excepția cazului în care nu puteți evita să vă luați pisica cu dvs. în călătorie, cel mai bine este să vă lăsați pur și simplu pisica acasă cu un cat sitter. Chiar dacă s-ar putea să vă simțiți singur fără pisica dvs., lăsarea pisicii acasă este cea mai bună alegere pentru felina dvs. blănoasă.

CITEȘTE ȘI:
Cum să determinați sexul unei pisici

De exemplu, ar trebui să vă lăsați pisica acasă cu o bonă dacă plecați doar pentru o săptămână sau cam așa ceva. Chiar dacă sitterul este o persoană pe care pisica dvs. nu a cunoscut-o niciodată, pisica dvs. va fi mult mai puțin stresată cu un sitter nou decât ar fi într-o călătorie cu mașina.

Singurul moment în care ar trebui să vă luați pisica departe de casă este atunci când este inevitabil să faceți acest lucru. Programările la veterinar și mutarea într-o casă nouă sunt două exemple de cazuri în care nu ar trebui să vă lăsați pisica acasă din motive evidente.

Dacă aveți pe cineva de încredere cu care pisica dvs. este deja familiarizată, aceasta este cea mai bună alegere pentru o bonă pentru pisici. Dacă nu cunoașteți pe nimeni care poate sau este dispus să aibă grijă de pisica dvs., puteți căuta online bone de pisici de renume în zona dvs.

Gânduri finale

Dacă trebuie să vă luați pisica la o plimbare cu mașina, va trebui să vă pregătiți destul de mult, deoarece majoritatea pisicilor urăsc plimbările cu mașina și devin stresate ca urmare. Folosind cele 8 metode dovedite de mai sus, puteți ajuta la minimizarea stresului pisicii dvs. cât mai bine posibil.

Țineți cont de faptul că pisica dvs. va fi probabil în continuare stresată, chiar dacă puneți în aplicare toate aceste sfaturi de mai sus. Chiar și cu toate eforturile dumneavoastră, majoritatea pisicilor sunt în continuare stresate în timpul călătoriilor cu mașina. Din acest motiv, reduceți la minimum momentele în care pisica dvs. este forțată să meargă în mașină.