A lua o nouă felină este adesea interesant. Cu toate acestea, dacă aveți deja o pisică, această perioadă poate fi, de asemenea, destul de stresantă. Majoritatea pisicilor nu sunt primitoare față de o nouă felină în casa lor. La urma urmei, pisica dvs. consideră că locuința lor este teritoriul lor, ceea ce face ca noua pisică să fie un intrus.

Prin urmare, este esențial să faceți bine procesul de introducere. În caz contrar, pot izbucni lupte. Fără intervenție, pisicile rămân adesea dușmani și pot continua să se lupte ani de zile.

Cele 8 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a introduce două pisici

1. Separați pisicile la început.

Pisicile dvs. ar trebui să fie ținute în zone complet separate la început. Ar trebui să permiteți noii pisici să se obișnuiască cu zona lor de litieră. A avea un loc în care noua pisică are încredere este adesea cheia unei introduceri corecte. Lăsați pisicile separate până când sunteți sigur că se pot comporta împreună.

2. Faceți o introducere lentă a acestora.

Prezentați încet pisicile una alteia. La început, puteți încerca să le hrăniți pe laturile opuse ale aceleiași uși. Apoi, permiteți încet-încet pisicilor să se vadă una pe cealaltă. Puteți face acest lucru prin simpla crăpare a ușii sau prin montarea unei uși cu plasă. Metoda inițială nu contează; asigurați-vă doar că pisicile nu se pot accesa fizic una pe cealaltă.

3. Folosiți „înmuietoare de mirosuri”.

Pisicile se bazează pe simțul mirosului pentru a obține informații despre lume. Prin urmare, puteți folosi acest lucru în avantajul dvs. atunci când faceți cunoștință cu pisicile între ele. Oferiți pături pe care pisicile să se întindă și puneți prosoape sub bolurile lor de mâncare. După ce pisicile au folosit obiectele timp de câteva zile, schimbați-le. Fiecare pisică va ajunge astfel să o miroasă pe cealaltă, dar la o distanță sigură.

CITEȘTE ȘI:
Cum să introduci o pisică unui câine (8 sfaturi)

4. Asigurați-vă că prezentările fizice sunt scurte.

Odată ce pisicile dvs. se simt bine una cu cealaltă cu bariera instituită, le puteți pune în aceeași cameră. De preferință, veți face acest lucru lăsând ușa întredeschisă și permițând pisicilor să intre în spațiul celeilalte de bună voie – cu supravegherea dumneavoastră, desigur. Cu toate acestea, ar trebui să păstrați aceste sesiuni extrem de scurte. Vreți ca ele să se încheie într-o notă fericită.

5. Aveți pregătite blocantele de vedere.

Ar trebui să aveți blocaje de vedere pregătite pentru prezentările fizice. Acestea vă pot ajuta să preveniți certurile dacă lucrurile încep să meargă prost. De asemenea, acestea pot ajuta la oprirea luptelor odată ce acestea au izbucnit, dacă se întâmplă ca una dintre feline să scape. Practic, aceste blocante de vedere sunt pur și simplu ceva pe care pisica nu îl poate vedea sau prin care nu poate trece, cum ar fi o bucată mai mare de carton. Dacă lucrurile merg prost, puneți-o între pisici.

6. Blochează „unders”.

Atunci când pisicile încep să se lupte, una dintre ele va încerca adesea să fugă. De obicei, pisica va încerca să se ascundă sub ceva, cum ar fi o canapea. Bineînțeles, cealaltă pisică poate să se ducă și ea sub canapea, ceea ce duce la faptul că lupta are loc într-un loc la care nu aveți acces. Prin urmare, ar trebui să blocați toate zonele mici în care pisicile dvs. ar putea încerca să se ascundă. Vreți ca lupta să se întâmple în aer liber, unde puteți interveni.

7. Țineți la îndemână o pătură.

Ar trebui să aveți întotdeauna o pătură la îndemână în cazul în care metodele anterioare nu funcționează. Dacă izbucnește o bătaie, o pătură poate fi cel mai bun instrument al tău. Puteți să o aruncați pur și simplu peste una dintre pisici, să o ridicați și să o scoateți din cameră. În caz contrar, s-ar putea să vă alegeți și dumneavoastră cu răni.

CITEȘTE ȘI:
8 beneficii ale ierbii pentru pisici

8. Folosiți distragerea atenției.

Cel mai simplu mod de a vă împiedica pisicile să se lupte atunci când le prezentați fizic este să folosiți o distragere a atenției. Un partener este adesea util pentru acest pas, astfel încât o persoană să poată distrage atenția fiecărei pisici. Folosiți multă afecțiune și dulciuri pentru a păstra atenția fiecărei pisici. Nu doriți ca la început să acorde prea multă atenție celeilalte pisici. Vreți doar ca ele să fie în apropierea una de cealaltă.

Cele 4 lucruri pe care nu trebuie să le faceți pentru a introduce două pisici

1. Nu le puneți împreună imediat.

Cea mai mare greșeală pe care o fac părinții de animale de companie este să pună pur și simplu pisica nouă și cea veche împreună în aceeași cameră și să spere că va fi bine. În timp ce unele pisici se pot înțelege bine cu această metodă, multe dintre ele vor sfârși prin a se certa și le va lua mult timp să fie fericite împreună. Prin urmare, este important să le introduceți încet și în mod intenționat.

2. Nu forțați interacțiunea.

Nu ar trebui să încercați niciodată să vă forțați pisicile să interacționeze. Atunci când pisicile sunt prietenoase, deseori se ignoră reciproc. Interacțiunea poate fi văzută uneori ca o agresiune, chiar dacă este vorba despre faptul că tu împingi pisoiul în fața pisicii bătrâne. Ar trebui să le permiteți întotdeauna pisicilor să interacționeze în condițiile lor și nu fiți surprins dacă acest lucru presupune să se ignore reciproc.

3. Nu începeți introducerile imediat.

Ar trebui să oferiți noii pisici câteva zile pentru a se simți confortabil în noua lor casă înainte de a începe orice introduceri. Noua felină are deja destule pe cap; nu trebuie să se ocupe și de cealaltă pisică a ta pe lângă toate celelalte. Așteptați până când noua pisică se simte confortabil în mediul său.

CITEȘTE ȘI:
Cum să ai grijă de o pisică nouă (Ghid complet)

4. Nu grăbiți lucrurile.

Introducerea pisicilor durează destul de mult timp, așa că nu grăbiți lucrurile. Ar trebui să vă așteptați să dureze cel puțin câteva săptămâni. În unele cazuri, pisicile pot avea nevoie chiar de câteva luni înainte de a putea fi lăsate singure nesupravegheate. Depinde de temperamentul pisicilor.

Gânduri finale

Atunci când faceți cunoștință cu pisicile, este esențial să luați lucrurile încet și cu calm. Pe moment, s-ar putea să vi se pară că nu ajungeți nicăieri. Cu toate acestea, după un timp, veți ajunge să aveți pisici care nu se ceartă și care suportă să stea una lângă cealaltă.

A avea două pisici care se ceartă poate fi extrem de stresant pentru întreaga gospodărie. Re-introducerea pisicilor este adesea aproape imposibilă, deoarece pisicile își vor aminti că nu le place de cealaltă. De asemenea, oprirea obiceiului de a se lupta poate fi dificilă odată ce a început.

Prin urmare, ar trebui să mergeți atât de încet cât este nevoie pentru a vă asigura că felinele dvs. sunt introduse în mod corespunzător și în siguranță.