Nimic nu este mai plăcut decât să deschizi ferestrele într-o zi caldă și însorită pentru a lăsa să intre aer curat. Dar tot vibe-ul tău poate fi distrus atunci când pisica ta începe să zgârie și să se cațere pe pervazul ferestrei. Acest comportament al pisicii dvs. nu numai că dăunează pervazului ferestrei, dar poate fi și periculos pentru ea. Ce se întâmplă dacă se rupe pervazul și pisica dvs. se rănește? Sau, mai rău, ce se întâmplă dacă ea cade afară?

Înțelegerea comportamentului prietenului tău felin te va ajuta să stabiliți o metodă pentru a-i opri acest obicei. Iată de ce pisicile se cațără pe pervazuri și cum să o oprești definitiv.

De ce se cațără pisicile pe pervazuri?

O pisică va zgâria, se va întinde, va zgâria cu ghearele și se va cățăra pe pervazurile și perdelele ferestrelor dintr-o varietate de motive, printre care:

  • Dragostea ei pentru spațiile înalte și dorința de a se cățăra
  • Curiozitatea naturală
  • Încearcă să ajungă la o pasăre sau la un animal de pradă de afară
  • Are o tulburare metabolică care o face să fie foarte hiperactivă.

După ce ați stabilit vinovatul care se află în spatele faptului că pisica dumneavoastră se cațără pe pervazul ferestrei, este timpul să puneți capăt acestei situații odată pentru totdeauna. Iată cinci metode dovedite pentru a opri cățăratul.

1. Spray-uri repelent pentru pisici

Dacă opriți zgârierea pereților și a pervazelor, puteți descuraja și pisica să se cațere. Dacă animalului dvs. de companie îi place să zgârie și să se cațere pe pervazul ferestrei, prima măsură pe care trebuie să o luați este să descurajați cu totul acest comportament. Spray-urile repelente pot face exact ceea ce trebuie.

CITEȘTE ȘI:
Cât timp trăiesc pisicile? Speranța medie și maximă de viață

Puteți fie să cumpărați unul din magazin, fie să vă pregătiți propria soluție chiar acasă. Spray-urile comerciale de descurajare a pisicilor sunt fără miros, care nu vă vor face casa să miroasă urât. Cu toate acestea, eliberează un miros detectat doar de pisici, pe care acestea îl detestă de-a dreptul.

Dacă doriți să mergeți pe calea DIY, turnați puțină apă de la robinet într-o sticlă cu pulverizator, adăugați câteva uleiuri esențiale de citrice și pulverizați pe pervaz. Pisicile urăsc mirosurile de citrice.

2. Schimbarea comportamentului

Este un fapt bine cunoscut: pisicile adoră iarba pisicii! Dresează-ți pisica să petreacă mai puțin timp lângă pervazul ferestrei și mai mult timp în alte zone ale casei tale, folosind tehnici de dresaj. O modalitate de a realiza acest lucru este de a plasa o plantă de iarbă pentru pisici în interiorul unei colivii de păsări. Acest lucru îi permite pisicii dvs. să aibă acces la ea fără a răsturna planta. Puneți cușca într-o zonă din casă în care doriți ca pisica dvs. să petreacă mult mai mult timp. Aceasta poate fi în dormitor sau lângă locul ei de dormit. Iar iarba pisicii va ajuta pisica dvs. să înceapă să asocieze emoții fericite cu acel spațiu. La rândul ei, va fi mai puțin tentată să stea la fereastră.

3. Sticluță cu pulverizator de apă

Majoritatea pisicilor nu le place apa. Dacă vedeți că animalul dvs. de companie încearcă să se cațere pe pervazul ferestrei, luați pur și simplu o sticlă cu pulverizator și stropiți-o. Această tehnică inofensivă, dar eficientă, vă va descuraja felina de la cățăratul problematic.

CITEȘTE ȘI:
5 remedii pentru a reduce anxietatea pisicii tale

4. Benzile lipicioase

Plasați bandă dublu adezivă pe geam și pe pervaz. Pisicilor nu le place senzația lipicioasă pe labele lor și vor evita acea zonă a casei.

5. Bariere fizice

Dacă pisica dvs. nu poate avea acces la fereastră, va fi mai puțin probabil să se cațere pe pervaz! Blocați pervazul ferestrei cu cărți grele sau alte obiecte mari pentru a bloca calea pisicii dvs.

Gânduri finale

Pisicile curioase adoră să petreacă timp la fereastră. Cu toate acestea, dacă escaladarea pisicii dvs. devine o problemă, încercați unul dintre aceste cinci trucuri dovedite. Sau, pur și simplu închideți fereastra!