În calitate de stăpân al unui animal de companie, este important să vă ocupați de sănătatea și fericirea câinelui dumneavoastră. Atunci când cățelul dumneavoastră nu se simte bine, este esențial să cunoașteți semnele de boală. Fie că este bolnav sau rănit, este responsabilitatea ta să înțelegi la ce simptome anormale să fii atent.

O modalitate de a monitoriza starea de sănătate a animalului tău de companie este să-i iei temperatura. Cu toate acestea, acest lucru nu este la fel de simplu ca și cum i-ai pune mâna pe frunte. Știați că temperatura internă normală a corpului unui câine este mai mare decât a dumneavoastră? Acesta este motivul pentru care animalul dvs. de companie se simte ca un cuptor în nopțile friguroase.

Iată tot ce trebuie să știi despre cum să îi iei temperatura câinelui tău.

Care este temperatura normală a unui câine?

O temperatură sănătoasă pentru un canin se va situa între 37,5 și 39 grade Celsius. Dacă temperatura câinelui dumneavoastră este mai mare sau mai mică decât acest interval, contactați imediat medicul veterinar.

Utilizarea unui termometru rectal

Deși s-ar putea să nu fie cea mai memorabilă experiență pentru tine sau pentru cățelul tău, calcularea exactă a temperaturii câinelui tău este esențială dacă crezi că este bolnav. Îi puteți lua temperatura cu un termometru auricular sau rectal. Ar trebui să păstrați întotdeauna un termometru digital în trusa de prim-ajutor a câinelui dvs. pentru un acces ușor. Nu încercați niciodată să îi luați temperatura câinelui pe cale orală.

Pentru a lua eficient temperatura câinelui dumneavoastră pe cale rectală, va trebui să primiți asistență din partea unui partener. Acesta ar trebui să fie o persoană pe care câinele o cunoaște deja și în care are încredere. Faceți ca animalul dvs. de companie să stea întins pe o parte în timp ce ruda sau prietenul dvs. îl ține ușor pe loc. Vorbiți-i câinelui dumneavoastră cu o voce liniștită și liniștitoare pentru a-l calma. După ce ați lubrifiat bine termometrul, ridicați ușor coada câinelui și introduceți încet termometrul în rectul său cu o mișcare de răsucire. Introduceți termometrul la aproximativ unu până la trei centimetri în interiorul animalului dvs. de companie, în funcție de mărimea acestuia.

CITEȘTE ȘI:
Cât timp ar trebui ca un cățeluș să fie alăptat de mama sa?

Un termometru digital ar trebui să înregistreze temperatura câinelui dvs. în aproximativ 60 de secunde, diminuând disconfortul acestuia (și al dvs.).

Utilizarea unui termometru pentru urechi

Un termometru pentru ureche este mai puțin invaziv decât unul rectal, dacă este folosit corect. Un termometru de ureche măsoară undele de căldură în infraroșu care provin din zona timpanului cățelului dumneavoastră, luându-i cu precizie temperatura. Așezați termometrul adânc în canalul său auditiv orizontal. Nu puneți niciodată un termometru de sticlă în urechea câinelui dumneavoastră.

Ce trebuie făcut dacă temperatura este anormală

Dacă temperatura câinelui dvs. iese din intervalul 37,5 – 39 grade Celsius, duceți-l imediat la cel mai apropiat veterinar. Sunați-l în prealabil și cereți-i sfaturi în timpul călătoriei la clinică. Nu încercați niciodată să atenuați simptomele câinelui dumneavoastră cu medicamente fără prescripție medicală. Ibuprofenul este foarte toxic pentru câini.

Dacă câinele dumneavoastră are hipotermie, acoperiți-l cu prosoape sau pături calde. Folosiți o sticlă de apă caldă sau un tampon de încălzire la cea mai joasă setare pentru a-l ajuta să se încălzească. Folosiți un prosop pentru a crea o barieră între animalul dvs. de companie și sursa de încălzire. Supraveghează-ți câinele în permanență.

Dacă temperatura câinelui dumneavoastră este ridicată, dați-i apă rece și curată. Puteți, de asemenea, să înmuiați un prosop în apă rece și să i-l întindeți pe spate sau pe gât, sau să i-l puneți în zona inghinală sau la axilă.

Care sunt cauzele febrei la câini?

Mulți factori pot provoca febră la câinele dumneavoastră, inclusiv:

  • Infecția urechii
  • Infecția tractului urinar (UTI)
  • Boală virală sau bacteriană
  • Infecții ale organelor
  • O zgârietură, o tăietură sau o mușcătură infectată
  • Plante toxice
  • Antigel
  • Alimente sau medicamente de uz uman
CITEȘTE ȘI:
Când încep Golden Retrieverii să se calmeze?

Concluzie

Solicitați întotdeauna asistență medicală imediată dacă câinele dumneavoastră are temperatură. Dacă credeți că câinele dumneavoastră este bolnav, îi puteți lua temperatura cu un termometru auricular sau rectal. Nu luați niciodată temperatura câinelui dumneavoastră pe cale orală, deoarece vă poate mușca.

A fi un proprietar de câine responsabil înseamnă să ai grijă în mod corespunzător de animalul tău de companie. Dacă acesta pare „stingherit”, monitorizați-l îndeaproape pentru a depista orice semn de boală sau rănire.