Câinii sunt foarte motivați de hrană, așa că nu este de mirare că adesea cerșesc mâncare de pe mesele noastre. Și oricât de drăguți ar fi acei ochi de cățeluș milog, faptul că le oferiți resturi din mâncarea dumneavoastră nu face decât să întărească comportamentul de cerșetorie, acesta devenind în timp o obișnuință. În timp, această cerșetorie se transformă din drăguță în enervantă.

Așadar, ce puteți face pentru a vă opri câinele să nu mai cerșească pentru mâncare? Pentru început, îl puteți dresa să aibă un comportament adecvat și să îl țineți bine hrănit. De asemenea, puteți încerca aceste opt sfaturi și trucuri pentru a-i face să nu mai cerșească.

8 sfaturi și trucuri pentru a opri un câine să mai cerșească mâncare

Încearcă aceste sfaturi și trucuri dacă ești gata să oprești din fașă comportamentul de cerșetorie. Rețineți, totuși, că pentru a vă dezvăța cățelul de acest comportament poate fi nevoie de puțin timp, multă răbdare și tone de întărire pozitivă.

1. Țineți-vă câinele departe de masă

brown short coated dog on gray couch

Aceasta este cea mai simplă modalitate de a vă face câinele să nu mai cerșească – faptul că nu vă lăsați cățelul în cameră în timpul mesei va pune cu siguranță capăt oricărei cerșetori. Puteți pur și simplu să închideți ușa de la cameră sau să folosiți o barieră sau ceva similar pentru a bloca accesul. De asemenea, vă puteți plasa prietenul cu patru picioare în cușca lui în timpul mesei, astfel încât să nu vă poată deranja. Asigurați-vă că îi lăsați câinelui dumneavoastră o jucărie sau altceva care să îl ocupe în timp ce mâncați.

CITEȘTE ȘI:
Pot câinii să simtă când cineva este pe cale să moară?

2. Hrănește-ți cățelul mai întâi într-o altă cameră decât cea în care iei masa

white and brown english bulldog on brown wooden table

Hrănindu-ți câinele înainte de a te așeza la masă și într-o cameră separată, îl vei ține ocupat cu propria mâncare în timp ce tu o mănânci pe a ta. În plus, vor fi și ei sătui, așa că vor avea mai puține motive să cerșească o parte din masa ta.

3. Ține-ți ocupat animalul de companie

white and brown short coated dog on brown bear plush toy

În general, să-ți ții ocupat animalului tău de companie în timpul mesei este o idee bună și o modalitate excelentă de a preveni cerșitul. Dați-i jucăria lui preferată sau un joc provocator pe care să îl facă în timp ce toată lumea mănâncă și va fi atât de ocupat cu ea, încât nu se va gândi să cerșească.

4. Dresează-ți câinele să meargă într-un anumit loc în timpul meselor voastre

brown short coated dog lying on white couch

Învățându-ți câinele să meargă la locul lui în timpul meselor va descuraja cerșitul. Veți dori să începeți prin a-i spune să „meargă la locul lui” în timp ce sunteți în procesul de preparare a mesei (probabil că va trebui să îl duceți voi de câteva ori). Recompensează-i cu o recompensă (una a lor, nu mâncare pentru oameni) atunci când fac ce li se spune. În cele din urmă, ar trebui să se obișnuiască. Având un loc al lor în apropiere, câinele dvs. are posibilitatea de a socializa în continuare cu familia, dar nu este tentat să cerșească la masă.

5. Învățați-vă cățelul comenzile de bază ale supunerii

dog's face

Nu-l învățați doar pe amicul dumneavoastră cu patru picioare să meargă la locul lui în timpul mesei; învățați-l și alte comenzi de bază, cum ar fi „stai” sau „lasă”. Făcând acest lucru puteți opri sau redirecționa comportamentul de cerșetorie. De exemplu, dacă unul dintre copiii dvs. scapă din greșeală o bucată de mâncare pe podea și câinele dvs. vrea să ajungă la ea, îi puteți spune „lasă” pentru a-l opri să facă acest lucru.

CITEȘTE ȘI:
Alergii alimentare la câini: Simptome și tratamente

6. O altă modalitate ușoară de a diminua cerșetoria este să o ignorați atunci când se întâmplă

black and white short coated dog

Știm că este greu atunci când animalul tău de companie arată atât de drăguț, dar oferindu-i câinelui tău orice fel de atenție atunci când demonstrează un comportament negativ nu face decât să îl întărească.

7. Asigură-te că toată lumea respectă regulile

Dacă faceți o regulă despre faptul că nu vă hrăniți animalele de companie de la masă, asigurați-vă că toată lumea din familia dvs. o respectă. În caz contrar, câinele tău va ajunge să fie confuz, iar comportamentul nu va lua sfârșit.

8. Schimbați dieta câinelui dvs.

white and red plastic container

Cățelul tău își ignoră propriul vas de mâncare în favoarea cerșetoriei? Sau mănâncă doar o mică parte din propria masă înainte de a face acest lucru? Atunci ar putea fi timpul să schimbați dieta animalului dvs. de companie. Există o șansă bună ca puiul tău să nu-și mănânce propria mâncare pentru că nu-i place, așa că găsește o hrană sănătoasă pe care să o iubească!

Gânduri finale

S-ar putea să dureze puțin timp pentru a-ți dresa câinele să renunțe la comportamentul de cerșetorie, dar se poate face! Cu aceste opt sfaturi și trucuri, ar trebui să aveți în curând o familie mai fericită, fără cerșetorie. Fie că decideți să vă învățați câinele comenzi de bază de obediență, să îl ocupați cu ceva în timpul mesei sau să îi interziceți accesul în cameră, cățelul dvs. va înțelege în cele din urmă mesajul. Amintiți-vă doar să ignorați orice cerșetorie care apare, deoarece atenția servește doar ca întărire pozitivă pentru animalul dvs. de companie, și asigurați-vă că toată lumea respectă orice reguli stabilite cu privire la oferirea resturilor de mâncare prietenului dvs. blănos.

Etichete

,