Pisicile, la fel ca noi, oamenii, sunt animale cu sânge cald. Acest lucru înseamnă că metabolismul nostru ne permite să ne controlăm temperatura corpului, în loc ca aceasta să fie complet dependentă de mediul înconjurător – ca în cazul reptilelor. Cu toate acestea, există totuși o limită. La fel cum noi nu putem supraviețui perioade îndelungate la temperaturi excesiv de scăzute, nici prietenii noștri felini nu o pot face.

Pisicile trebuie să se încadreze într-o anumită temperatură ambientală pentru a supraviețui. Acestea fiind spuse, diferite rase au toleranțe diferite la frig. De exemplu, pisica norvegiană de pădure are o toleranță mai bună la vremea rece decât pisica arabă de Mau. În orice caz, păstrarea căldurii pisicii dumneavoastră în timpul iernii va contribui cu siguranță la menținerea sănătății acesteia. Continuați să citiți pentru a afla câteva idei ușoare care să vă ajute să realizați acest lucru în siguranță.

Adăpost

Indiferent de anotimp, fiecare pisicuță ar trebui să aibă întotdeauna acces la un fel de adăpost. În locurile cu temperaturi de iarnă foarte scăzute, ideal ar fi ca fiecare pisică să fie ținută în interior și să fie ferită de temperaturile scăzute. Dacă pisica dvs. nu este o pisică de interior și este obișnuită cu ușile cu clapetă pentru pisici sau cu ușile automate pentru pisici, asigurați-vă că aceste intrări în adăpost funcționează întotdeauna și nu sunt niciodată blocate, în special în timpul sezonului de iarnă. Dacă zona de locuit a pisicii dumneavoastră este în mod normal în garaj sau într-un subsol în timpul anotimpurilor de iarnă extreme, ar trebui să luați în considerare mutarea ei în interiorul casei, unde este mai cald. Fiecare pisică ar trebui să aibă un adăpost pentru a se menține uscată, caldă și în siguranță față de vremea rece de iarnă. Doar pentru că au reușit să treacă cu bine de o iarnă trecută nu garantează siguranța lor în acest an.

Te-ai săturat să pierzi ore întregi căutând un pat în care animalul tău de companie chiar va dori să doarmă? Nu căutați mai departe! Patul Hepper Nest este creat pentru un confort maxim. Proiectat cu o formă confortabilă de castron pentru a vă legăna puiul de blană și cu o inserție din fleece, vă va fi greu să vă treziți animalul de companie din somnul său zilnic. Faceți clic aici pentru a-l obține pe al dvs. astăzi. La Pet Keen, am admirat Hepper de mulți ani și am decis să preluăm o participație majoritară pentru a putea beneficia de modelele excepționale ale acestei companii de pisici cool!

Izolație

Având corpuri de dimensiuni mai mici, pisicile au o suprafață mai mare din masa lor totală expusă la mediul înconjurător și, ca urmare, pierd căldura corporală mai repede decât creaturile mai mari. Oferindu-le un loc mai mic și izolat în care să-și petreacă timpul ajută la menținerea temperaturii corpului lor. Un spațiu mai compact va adăuga un strat suplimentar de izolație care este mai cald decât o cameră mare și deschisă. Paturile de tip pod, paturile izolate pentru pisici cu acoperiș, lână, peșterile de pluș pentru pisici – sau chiar dacă bugetul dvs. este foarte limitat, o cutie de carton – vor oferi o izolație suplimentară și o vor ajuta pe pisica dvs. să se încălzească în timpul iernii.

CITEȘTE ȘI:
Sunt pisicile omnivore? Tot ce trebuie să știți!

Pături

Oferiți pisicii dvs. plușuri și pături suplimentare pentru a o ajuta să se încălzească și să se simtă confortabil. S-ar putea să doriți să luați în considerare crearea mai multor opțiuni de izolare confortabilă cu pături pentru ca pisica dvs. să aibă o varietate de zone călduroase pe care să le viziteze în jurul casei dvs. Și nu uitați să păstrați păturile proaspete și curate, spălându-le în mod regulat, la fel cum faceți cu propria lenjerie de pat.

Pernele de încălzire

O altă modalitate excelentă de a menține o pisică la căldură în timpul iernii este folosirea plăcuțelor de încălzire, există mai multe opțiuni. Unele dintre ele pot fi încălzite la microunde, ceea ce vă permite să vă asigurați că au o temperatură constantă și că pot dura cel puțin suficient pentru ca pisoiul dvs. să aibă o sursă de căldură fiabilă în timp ce doarme.

Vă recomandăm să vă supravegheați pisica în timp ce folosește un dispozitiv electric, cum ar fi o pernă electrică de încălzire, și asigurați-vă că nu permiteți pisicuței dvs. să se întindă direct deasupra pernei, ci mai degrabă puneți o pătură sau o pernă între ea și dispozitiv.

Îmbrăcați-le

La fel cum noi purtăm pulovere și jachete de iarnă, pisicile vor avea nevoie de straturi suplimentare pentru a se încălzi și a se menține sănătoase iarna, mai ales atunci când ies în aer liber. Acest punct este deosebit de important și este o necesitate în cazul pisicilor fără păr – care trebuie să se îmbrace în timpul iernii chiar și atunci când sunt în casă. Există o tonă de opțiuni pentru hainele de pisică confortabile și călduroase și, cu siguranță, vă puteți distra foarte mult bucurându-vă de defilarea pisicuței dvs. sau îmbrăcând-o în ținute cu tematică de iarnă.

Pat pentru pisici cu încălzire automată

Paturile autoîncălzitoare pentru pisici sunt o opțiune excelentă pentru a garanta că pisica dvs. are întotdeauna un loc cald și sigur pentru a dormi și a trage un pui de somn în timpul iernii. Acestea sunt de departe cele mai ușoare și mai sigure, deoarece mențin o temperatură constantă și caldă și oferă izolație. Vă recomandăm să adăugați întotdeauna pături pentru a fi mai ușor să le schimbați și să le curățați în mod regulat pentru a vă menține pisica caldă și sănătoasă.

CITEȘTE ȘI:
Unde să puneți o litieră pentru pisici. Ce trebuie și ce nu trebuie să faceți

Faceți loc în patul dvs.

După cum cel mai probabil știți deja, pisicile adoră să ațipească și să doarmă lângă dvs. (sau literalmente deasupra dvs.) și unul dintre motivele acestui comportament este sursa de căldură pe care o oferiți. Acest lucru este deosebit de important în timpul iernii. Poate doriți să luați în considerare posibilitatea de a oferi pisicii dvs. un spațiu în patul dvs. Dar fiți atenți – odată ce o pisică este obișnuită să doarmă în patul dumneavoastră iarna, sunt șanse să nu mai poată avea propriul pat vara viitoare!

Dietă

Dacă pisicile sunt expuse la temperaturi ambientale mai scăzute, metabolismul lor va arde calorii suplimentare pentru a-și menține temperatura corpului. O ușoară creștere a cantității din dieta lor sau a conținutului caloric al hranei este în regulă în timpul sezonului rece de iarnă. Puteți profita de acest lucru și vă puteți pregăti cu bunătăți sănătoase suplimentare pentru pisici, pe care să le folosiți în timpul legăturii, antrenamentului și jocului! Cu toate acestea, ar trebui să fiți atenți la cantități și, în mod ideal, să vă consultați cu un medic veterinar pentru a evita să vă supraalimentați pisica și să o faceți să ia o greutate suplimentară nesănătoasă.

Periajul regulat

Unele rase de pisici dezvoltă o subpătură în timpul iernii. În aceste cazuri, este deosebit de important să vă periați regulat pisica. Această practică ajută la menținerea unei blănuri sănătoase și la evitarea matării. Periajul regulat al pisicii dumneavoastră ar trebui să facă deja parte din rutina dumneavoastră, dar acest lucru este deosebit de important în timpul iernii, deoarece doriți să evitați să fiți nevoiți să tundeți părul pisicii din cauza nodurilor și a preșurilor.

Mai mult timp de joacă

O altă modalitate excelentă de a vă menține pisica caldă și sănătoasă în timpul iernii este să vă angajați în mai multe momente de joacă cu animalul dvs. de companie. Jucării interactive, stilouri cu laser, copaci pentru pisici – ideea este de a pune pisica în mișcare! Activitatea suplimentară vă ajută pisica să se încălzească din interior spre exterior, la fel ca atunci când oamenii fac exerciții fizice. Implicarea în timpul de joacă cu pisica ta este extrem de importantă, deoarece o menține stimulată fizic și mental și este o modalitate excelentă de a întări legătura dintre tine și pisica ta iubită!

CITEȘTE ȘI:
De ce le este frică pisicilor de castraveți? 2 motive pentru acest comportament

Încălzitoare electrice de spațiu

Aceste dispozitive mici și puternice pot fi un truc grozav pentru a menține lucrurile calde în interior, dar fiți foarte atenți cu încălzitoarele electrice atunci când vine vorba de pisica dumneavoastră. Dacă vă decideți să le folosiți, nu vă lăsați niciodată pisica nesupravegheată în aceeași încăpere atunci când unul este în funcțiune. În funcție de obiceiurile pisicii dumneavoastră, cablurile adăugate ar putea reprezenta un pericol, iar pisica ar putea lovi accidental radiatorul, s-ar putea apropia periculos de mult sau chiar s-ar putea sprijini și provoca o situație periculoasă de incendiu.

Evitați orice încălzitor cu elemente de încălzire expuse. Unele opțiuni prietenoase cu animalele de companie de pe piață au un element termic protejat și nu sunt ușor de înclinat. Radiatoarele umplute cu ulei sunt cea mai sigură opțiune, deoarece nu există elemente de căldură expuse, includ un termostat și sunt greu de înclinat.

Șemineu

Dacă pisica dumneavoastră are probleme respiratorii, cum ar fi astmul felin, evitați șemineul. Dacă pisica dvs. este sănătoasă, nu ezitați să folosiți acest lucru ca metodă de încălzire pentru ea. Dar, ca și în cazul altor opțiuni, supravegheați pisica dumneavoastră ori de câte ori se află în aceeași încăpere cu un șemineu. Asigurați-vă că șemineul are o protecție suplimentară pentru a vă proteja pisica să nu se ardă sau să provoace orice accident periculos de incendiu în casă. Nu lăsați niciodată o pisică nesupravegheată în apropierea unui șemineu.

Concluzie

Când vine vorba de a vă menține pisica caldă și sănătoasă în timpul iernii, există o mulțime de resurse disponibile! Pisica ta ar trebui să aibă întotdeauna acces la zonele mai calde ale casei, iar tu, ca proprietar responsabil și iubitor de pisici, ar trebui să te asiguri că pisica ta are întotdeauna acces la adăpost, izolație, așternuturi suplimentare și poate chiar la propria haină de iarnă!

Pernele electrice de încălzire și caloriferele, precum și șemineele, ar putea reprezenta un pericol pentru pisica dvs., așa că asigurați supravegherea atunci când le folosiți. În cele din urmă, iarna oferă oportunități suplimentare pentru ca tu și pisica ta să vă îmbrățișați și să vă jucați – astfel încât puteți apela oricând la împărtășirea căldurii corporale cu prietenul tău blănos.