Este una dintre acele întrebări care a chinuit omenirea pentru eternitate: Cum ridici o pisică fără să fii zgâriat până la rupere?

Se pare că există modalități de a ridica o pisică pe care nici cea mai feroce felină nu o va deranja. Aceste tehnici vă vor împiedica să vă răniți pisica, dar, mai important, vor împiedica pisica să vă rănească.

Este nevoie doar de puțină practică – și de know-how-ul adecvat, bineînțeles. Noi nu vă putem ajuta cu practica, dar aici ar trebui să aveți toate informațiile de care aveți nevoie pentru a face din ridicarea pisicii o operațiune nedureroasă pentru toți cei implicați.

Înainte de a începe – O demonstrație video

Este întotdeauna util să ai o referință vizuală pentru orice lucru pe care încerci să îl faci, iar noi credem că acest videoclip oferă o excelentă introducere despre cum să ridici o pisică în mod corespunzător.

Este aceeași tehnică pe care medicii veterinari o folosesc atunci când trebuie să se ocupe de un pacient înțepător și este concepută pentru a păstra pisica în siguranță, permițându-vă în același timp să o ridicați cu ușurință. De asemenea, vă permite să o țineți în siguranță fără ca ea să se zbată, ceea ce o face o alegere bună pentru atunci când trebuie să îi tăiați unghiile, să îi spălați pe dinți sau să faceți orice altceva pe care s-ar putea să nu îl aprecieze.

Acesta nu este singurul mod de a ridica o pisică, desigur, dar este unul dintre cele mai bune pe care le veți găsi.

De asemenea, trebuie să menționăm că această tehnică este cel mai bine folosită pe propria pisică sau pe o altă pisică domesticită. Nu ar trebui să te ocupi de pisici sălbatice sau necunoscute, deoarece acestea nu vor avea niciun motiv să aibă încredere în oameni și ar putea fi purtătoare de tot felul de boli (iar zgârieturile de pisică pot fi destul de urâte). Lăsați manipularea acestor pisici pe seama profesioniștilor.

Deși această tehnică ar trebui să reducă la minimum pericolul la care vă expuneți atât dumneavoastră, cât și pisica, este totuși o idee bună să purtați cât mai multe echipamente de protecție. Mănușile grele și o cămașă cu mânecă lungă sunt alegeri inteligente, dar depinde de tine ce crezi că vei avea nevoie – până la urmă, tu îți cunoști cel mai bine pisica.

CITEȘTE ȘI:
8 beneficii ale ierbii pentru pisici

Teoria care stă la baza acestei tehnici

Ideea din spatele acestei tehnici este de a menține întregul corp al pisicii dvs. sprijinit confortabil în permanență. Dacă simte că se află pe un teren instabil sau că ești pe cale să o lași să cadă, va încerca în mod natural să împiedice acest lucru să se întâmple, iar asta înseamnă să-și înfige ghearele în cea mai apropiată suprafață (adică în tine).

Dacă pisica dvs. se simte în siguranță, va fi mai puțin probabil să se agațe. Bineînțeles, acesta nu este singurul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a păstra siguranța tuturor celor implicați, deoarece va trebui, de asemenea, să le asigurați labele, dar este o teorie de bază pe care trebuie să o aveți în vedere în tot ceea ce faceți în timp ce vă manipulați prietenul felin.

Cei 3 pași pentru ridicarea unei pisici

1. Așezați mâna dominantă sub ea

Cu pisica întoarsă cu fața spre tine, strecoară-ți mâna dominantă sub stomacul ei, apoi pune-o pe pieptul ei. Dispuneți câteva dintre degetele dvs. între picioarele lor din față, iar restul degetelor sunt plasate în spatele piciorului opus. Degetul mare se poate înfășura în jurul părții din față a aceluiași picior.

Acest lucru ar trebui să vă permită să le susțineți confortabil partea superioară a corpului, oferindu-vă în același timp controlul asupra picioarelor din față. De asemenea, îi puteți mângâia ușor pieptul cu degetele în timp ce faceți acest lucru, ceea ce îl poate liniști și liniști.

2. Puneți cealaltă mână sub burta lor

Cu mâna ta dominantă la locul ei, ia-ți cealaltă mână și adu-o în jurul părții opuse a corpului pisicii, apoi pune-o sub burta ei. Acest lucru ar trebui să vă permită să susțineți totalitatea greutății corpului lor, menținând în același timp această greutate uniform repartizată.

CITEȘTE ȘI:
Cum să împiedici pisicile să se cațere pe pervazul ferestrelor

Acest lucru îi împiedică să pună prea multă presiune pe orice parte a corpului, ceea ce ar putea duce la rănire. De asemenea, îi face să se simtă în siguranță, deoarece nu există nicio parte a corpului lor care să atârne sau care să aibă senzația că ar putea cădea la pământ.

3. Aduceți-i spre corpul dumneavoastră

Ridicând cu ambele mâini în mod egal (astfel încât întregul lor corp să se miște într-o singură mișcare lină și constantă), aduceți corpul pisicii aproape de al dumneavoastră. Folosiți cotul mâinii dominante pentru a susține fundul pisicii, totul în timp ce o fixați ușor, dar ferm, de pieptul dumneavoastră.

Puteți apoi să vă îndepărtați mâna non-dominantă de pe burta lor, astfel încât să aveți o mână liberă pentru a deschide uși, a lua provizii sau a face orice altceva de care aveți nevoie. Cotul va face toată munca pe care o făcea acea mână, așa că pisica ta nu ar trebui să simtă deloc că nu este susținută sau că este în pericol.

De asemenea, vă puteți folosi mâna liberă pentru a-i oferi dulciuri sau pentru a o mângâia, dacă încă se simte nervoasă.

În timp ce cotul dvs. îi susține jumătatea din spate, puteți folosi în continuare degetele de la mâna dominantă pentru a-i controla picioarele din față. Acest lucru îi împiedică să vă zgârie sau să încerce să sară în jos. De asemenea, îi împiedică să își folosească picioarele din față pentru a vă împiedica să îi împingeți într-un transportor, ceea ce face ca deplasările la veterinar să fie mult mai ușoare pentru toți cei implicați.

În tot acest timp, strângerea dvs. trebuie să fie fermă, dar nu copleșitoare. Pisica ar trebui să se simtă în siguranță, nu ca și cum ar fi imobilizată împotriva voinței sale. Folosirea unei forțe mai mari va fi contraproductivă, deoarece probabil că va face ca pisica să se zbată și să se agațe și mai mult decât ar face-o altfel.

CITEȘTE ȘI:
Remedii ușoare de casă pentru bilele de păr ale pisicii

Puneți-o jos în siguranță

Dacă pisica dvs. nu se simte bine când este luată în brațe, lăsarea ei jos poate fi cea mai periculoasă parte a procedurii, deoarece este punctul în care este liberă să se răzbune.

Pentru a o lăsa jos în siguranță, trebuie să faceți practic procedura inversă celei de preluare. Luați mâna liberă și puneți-o înapoi sub burta lor, apoi (în timp ce le controlați picioarele) puneți-i jos cu ambele mâini, făcând o cantitate egală de muncă.

Asigurați-vă că le așezați la o distanță de braț față de corpul dumneavoastră. Acest lucru le va oferi o anumită distanță față de tine, ceea ce ar trebui să îi facă să se simtă mai în siguranță, permițându-ți totodată să te ferești de orice contraatac pe care l-ar putea lansa în direcția ta generală.

Acest ghid ar trebui să vă ofere toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă ridica pisica în siguranță, fără să vă răniți niciunul dintre voi în acest proces. Pentru cele mai bune rezultate, însă, ar trebui să vă ridicați pisica în felul acesta tot timpul; dacă folosiți această tehnică doar atunci când urmează să se întâmple ceva neplăcut (cum ar fi o vizită la veterinar), pisica dvs. va înțelege rapid că asta înseamnă vești proaste, făcând lucrurile mai dificile pentru toată lumea.

Folosiți această tehnică pentru a o ridica pentru dragoste, pentru a primi dulciuri sau pentru a se holba la acea pasăre colibri de la fereastră. Îi va plăcea pentru că îi face să se simtă în siguranță, în siguranță și aproape de tine (în ciuda a ceea ce îți pot spune, ei chiar te iubesc), iar ție îți va plăcea pentru că îți permite să te apropii de pisica ta fără a fi nevoie să mergi la urgențe în acest proces.