Câinii sunt niște companioni grozavi, dar nu sunt întotdeauna cei mai buni prieteni ai nasului nostru. Acest lucru este valabil mai ales atunci când se udă. Umezeala poate elibera unele bacterii și uleiuri din blana câinelui dumneavoastră, lăsându-vă cățelușul să miroasă a copt. Iar umezeala pe termen lung poate fi un teren propice pentru bacterii care nu fac decât să înrăutățească mirosul. Dar vestea bună este că mirosul de câine ud poate fi de obicei minimizat și evitat prin luarea măsurilor adecvate.

Iată șapte pași cheie pentru a scăpa de mirosul de câine ud:

1. Spălați-l temeinic și frecvent

Mirosul de câine ud începe în blană și piele, așa că este important să păstrezi blana câinelui tău curată. Atunci când vă îmbăiați câinele frecvent, împiedicați acumularea de ulei și bacterii. Avertismentul este că trebuie să faceți o treabă bună – o simplă baie în apă nu va face decât să înrăutățească problema. Asigurați-vă că curățați regulat pielea și blana câinelui dumneavoastră pe toată suprafața pentru a evita acumularea de bacterii, în special în locurile care tind să fie umede.

2. Folosiți un neutralizator de mirosuri dacă este necesar

Nu este întotdeauna necesar să folosiți neutralizatori speciali atunci când faceți baie, dar dacă câinele dvs. este deosebit de urât mirositor, aceștia vă pot ajuta. Puteți cumpăra șampoane comerciale de neutralizare a mirosului care vă vor ajuta câinele, dar una dintre cele mai simple alternative este să folosiți bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu descompune acizii și neutralizează mirosurile, așa că este ușor să îl adăugați în timpul băii câinelui dvs. pentru un mic ajutor suplimentar.

CITEȘTE ȘI:
De ce câinele meu miroase atât de rău chiar și după o baie?

3. Aduceți prosoape suplimentare

Odată ce câinele tău se udă, cu cât se usucă mai repede, cu atât este mai puțin probabil să aducă mirosuri puternice. Majoritatea câinilor rețin multă apă în blana lor, așa că petrecerea unui timp pentru a vă șterge cu prosopul – și folosirea mai multor prosoape – vă poate ajuta să faceți ca în câteva minute câinele să fie de la ud până la abia umed, ceea ce face mai puțin probabil ca acesta să miroasă.

4. Luați în considerare un uscător de păr

O altă opțiune este să folosiți un uscător de păr pentru a vă curăța câinele. Siguranța uscătorului este importantă – mențineți temperatura scăzută și nu vă apropiați prea mult de pielea câinelui dumneavoastră. În general, un uscător cu temperatură scăzută și o bună monitorizare vor ajuta câinele să se usuce mai repede fără niciun risc pentru câinele dumneavoastră. Fiți cu ochii pe confortul câinelui dumneavoastră pe tot parcursul procesului. Mulți câini vor avea nevoie de timp pentru a se adapta la aerul zgomotos, dar în timp va fi mai ușor pentru dumneavoastră și pentru câinele dumneavoastră.

5. Mergeți în aer liber pentru o uscare suplimentară

Dacă vremea este bună, a merge afară este o modalitate excelentă de a vă usca câinele și de a ține între timp mirosul departe de casă. Scoateți-vă câinele la plimbare într-un loc fără noroi sau apă care l-ar putea murdări din nou și bucurați-vă de aerul proaspăt și de soare împreună cu el. Pe lângă faptul că este o modalitate excelentă de a vă ține câinele uscat, este și un exercițiu excelent și timp de socializare!

CITEȘTE ȘI:
Mops Pugs sunt animale de companie bune? Ce trebuie să știți!

6. Spălați orice jucării și așternuturi puturoase

Uneori, mirosul câinelui dumneavoastră se transmite în restul casei. Dacă se întâmplă acest lucru, puțină curățenie va scăpa de miros și îi va fi mai ușor și câinelui tău să rămână curat. Jucăriile moi și lenjeria de pat sunt vinovați frecvenți. Acestea trebuie spălate și uscate în mod regulat pentru a scăpa de mirosurile rele și pentru a vă ajuta casa să miroasă proaspăt și curat. Majoritatea jucăriilor moi și a lenjeriei de pat pot fi curățate în mașina de spălat, dar verificați întotdeauna etichetele de îngrijire pentru a afla care este cea mai bună modalitate de a le păstra în siguranță.

7. Curățați mirosul din casa dvs.

După ce v-ați curățat câinele și așternutul moale al acestuia, s-ar putea să observați că încă persistă în casă. Asta înseamnă că este nevoie de o curățare mai amănunțită. Produsele de curățare enzimatice sunt o opțiune excelentă, deoarece descompun cu ușurință bacteriile și compușii organici, fără a folosi substanțe chimice dure sau a deteriora majoritatea suprafețelor. De obicei, acestea pot fi folosite pe covoare, podele dure, mobilă și alte suprafețe pentru a scăpa de mirosurile dificile.

Ultimele gânduri

Mirosurile de câine umed nu pot fi evitate în totalitate, dar asta nu înseamnă că trebuie să trăiești cu mirosul urât mirositor de câine pentru totdeauna. Menținerea câinelui tău curat și uscat este o sarcină mare, dar este importantă pentru sănătatea lui și pentru sănătatea ta mintală. Aceste sfaturi vă pot ajuta să găsiți o modalitate de a minimiza mirosurile și de a maximiza plăcerea pentru dvs. și câinele dvs.