Dacă ați avut vreodată o pisică, atunci știți deja că, dacă litiera nu este curată, prietenul dvs. blănos va găsi un alt loc unde să-și facă nevoile. Dacă ați uitat să curățați litiera, este foarte probabil să găsiți o grămadă de fecale de pisică pe podea.

Asta nu este atât de rău; dacă aveți pardoseală din gresie și puteți să ridicați fecalele pisicii, să măturați, să dați cu mopul și să dezinfectați, apoi să schimbați litiera. Ceea ce este cu adevărat rău este atunci când pisica își face nevoile pe covorul dvs. și chiar mai rău este atunci când pisica este recidivistă. Deși puteți să ridicați fecalele, acestea pătează, iar în timp aceste pete încep să miroasă foarte urât.

Fie că este vorba de un pisoi nou, de o pisică în vârstă care nu reușește să ajungă la litieră, fie că pisica ta este pur și simplu nervoasă pentru că este supărată pe tine, niciun proprietar de animale de companie nu vrea ca pe covorul său să iasă pete și mirosuri de fecale. Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a scoate petele și mirosurile. Vom analiza câteva dintre aceste sfaturi și trucuri în acest blog.

Pași pentru a scoate petele de fecale de pisică de pe covorul tău (10 pași)

Există câțiva pași pe care îi puteți folosi pentru a scoate petele de fecale de pisică de pe covor. Vom trece în revistă acești pași în secțiunea noastră de mai jos.

1. Siguranța înainte de toate și în primul rând

Nu ar trebui să curățați niciodată fecalele de pisică sau să încercați să îndepărtați petele și mirosul fără a lua mai întâi măsurile de siguranță adecvate. Următoarele elemente ar trebui să fie obținute înainte de a începe curățarea.

Mănuși din cauciuc cu latex: Fecalele de pisică vă pot îmbolnăvi, mai ales dacă pisica dumneavoastră este deja bolnavă. Fecalele pisicii conțin bacterii și paraziți care vă pot fi transmise dacă vă ating pielea. Mănușile din cauciuc de latex vă vor permite să curățați mizeria fără să vă faceți griji că vă va atinge.
Prosoape de hârtie: Veți avea nevoie de prosoape de hârtie pentru a strânge mizeria.
Un coș de gunoi: Asigurați-vă că aduceți un coș de gunoi cu o căptușeală în interior în care să puneți mizeria după ce o strângeți. Nu vrei să fii nevoit să duci fecalele pe covor și să le duci în bucătărie pentru a le arunca în coșul de gunoi de acolo.
O găleată preamestecată cu oțet alb și detergent de vase: Vrei să iei o găleată și să adaugi în ea soluția preamestecată, astfel încât să nu trebuiască să alergi înainte și înapoi la chiuvetă.
Bicarbonat de sodiu.
Aspirator de praf
Haine vechi: Nu este o idee bună să vă ocupați de această sarcină în hainele de lucru sau în hainele pe care doriți să le păstrați. În schimb, optează pentru haine mai vechi, în cazul în care vei vărsa amestecul de mai sus pe ele.

CITEȘTE ȘI:
Cum să protejezi plantele de pisici: 7 sfaturi și trucuri

Acum că ați adunat toate materialele de care aveți nevoie pentru a curăța fecalele și mirosurile de pisică de pe covor, puteți trece în siguranță la următoarea etapă a procesului.

2. Ridică mizeria înainte ca aceasta să înceapă să se usuce

Deși vrei să îți aduni toate materialele și să fii în deplină siguranță atunci când îți asumi această sarcină, este esențial să încerci să ridici cea mai mare parte a mizeriei înainte ca aceasta să se usuce la aer. Cu cât mai mult timp este permis ca fecalele să stea pe covor, cu atât mai greu va fi de îndepărtat. Particulele de fecale se vor descompune și vor începe să se lipească sau să se scufunde în covor, iar atunci vei avea cu adevărat o mizerie pe cap.

3. Curățați o zonă mică cu soluția DIY

Acum că ai ridicat cea mai mare parte a fecalelor de pe covor, vei dori să testezi o zonă mică a covorului cu soluția DIY de mai jos.

Soluție de oțet și detergent de vase

Acest amestec va funcționa pe majoritatea covoarelor. Cu toate acestea, doriți să îl testați mai întâi într-o zonă mică care poate fi ascunsă, doar pentru a vă asigura că nu vă distruge sau nu vă albește covorul. Nu folosiți niciodată înălbitor sau ceva care conține înălbitor pentru a îndepărta petele de pe covor, deoarece înălbitorul va lăsa în urmă o pată de înălbitor.

De asemenea, indiferent de miturile care circulă pe acolo, înălbitorul nu elimină eficient mirosul de fecale de pisică de pe covoare.

4. Pulverizează soluția DIY direct pe pată

După ce ai stabilit că soluția DIY nu pătează sau nu decolorează covorul, pulverizează soluția direct pe pata pe care încerci să o îndepărtezi, încercând în același timp să nu faci să ajungă soluția altundeva decât în zona afectată.

CITEȘTE ȘI:
Pisicile transpiră atunci când sunt supraîncălzite? Ce trebuie să știți!

Veți dori să lăsați soluția să se absoarbă în pată timp de câteva secunde pentru ca aceasta să dezlipească orice fecale uscate pe care ridicarea ei le-a lăsat în urmă.

5. Tamponați bine zona

Odată ce spray-ul s-a impregnat în pată, aproximativ cinci minute ar trebui să fie de ajuns, tamponați ușor și bine zona pentru a absorbi lichidul. În acest moment, ar trebui să puteți vedea fecalele care ies din covor.

6. Repetați până când pata este îndepărtată

Continuați să adăugați soluția și să tamponați fecalele până când acestea sunt ridicate de pe covor. Cel mai bun mod de a vă da seama că covorul este curat este atunci când prosopul de hârtie pe care îl folosiți nu mai are reziduuri pe el după tamponare.

7. Faceți o clătire cu apă

Odată ce sunteți convins că nu mai există fecale uscate pe covor, veți dori să puteți îndepărta și detergentul dvs. DIY de pe covor. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să clătiți ușor zona cu apă limpede de la robinet. Apoi, după ce ați mai tamponat o dată zona cu un prosop de hârtie, lăsați-o în pace și lăsați-o să se usuce înainte de a trece la următoarea etapă a procesului.

8. Pune bicarbonat de sodiu pe zona pătată

Cei mai mulți oameni știu deja că bicarbonatul de sodiu este un neutralizator minunat. Este bun pentru orice, inclusiv pentru covoare. Așadar, luați puțin bicarbonat de sodiu, presărați-l pe zona pătată și lăsați-l singur timp de o oră pentru a se absorbi.

9. Aspiră zona

După ce bicarbonatul de sodiu a avut timp să se așeze, aspirați complet zona și restul camerei. Acest lucru ar trebui să lase covorul fără fecale, pete și mirosuri.

10. Folosiți un deodorant pentru mirosuri

Există, de asemenea, destul de multe dezodorizante de mirosuri pe care le puteți folosi pentru a face camera să miroasă bine. În plus, există parfumuri făcute special pentru mirosurile de pisică, uleiuri esențiale și orice alt parfum pe care ți-l poți imagina.

Vă vom oferi câteva dintre alegerile noastre de top pentru produsele care blochează mirosurile în secțiunea următoare.

Produse de blocare a mirosurilor pe care să le încercați

Dacă felina dvs. blănoasă își face un obicei din folosirea covorului ca litieră, atunci poate doriți să încercați unele dintre produsele dificile de blocare a mirosului de mai jos pentru a vă ocupa de miros.

CITEȘTE ȘI:
Sunt pisicile omnivore? Tot ce trebuie să știți!

Lumânări

Există lumânări care sunt special concepute pentru a ajuta la blocarea mirosurilor de pisică. Încercați una dintre aceste lumânări pentru a vă face casa să miroasă minunat și pentru a ține la distanță mirosul de fecale de pisică.

Produse de curățare cu enzime

Produsele de curățare cu enzime acționează pentru a descompune sursele de pete și mirosuri. Mulți stăpâni de pisici le folosesc pentru a-și scăpa casele de petele și mirosurile de urină, dar detergenții enzimatici funcționează și pentru a îndepărta petele și mirosurile de fecale.

Geluri absorbante

Există, de asemenea, geluri pe care le puteți pune care absorb mirosurile de miros de pisică înainte ca acestea să aibă șansa de a se răspândi în toată casa dumneavoastră.

Difuzoare de parfum

Aproape toată lumea cunoaște valoarea unui difuzor de mirosuri bun. Cu toate acestea, există formule de difuzoare care sunt concepute pentru a descuraja pisicile să folosească baia oriunde altundeva decât în interiorul litierei.

În cele mai multe cazuri, dacă pisica dvs. folosește în mod constant covorul în loc de litieră, există un motiv. Cu toate acestea, dacă problema continuă, este o idee bună să vă faceți o programare la medicul veterinar pentru a determina cauza problemei și a vedea dacă vă poate ajuta să găsiți o soluție.

Gânduri finale: Cum să scoți petele și mirosurile de fecale de pisică de pe covor

Curățarea fecalelor de pisică de pe covor nu este cea mai bună parte a faptului de a fi proprietarul unei pisici. Cu toate acestea, este obligatoriu să se întâmple la un moment dat. Urmând sfaturile de mai sus și folosind un produs excelent care blochează mirosurile ar trebui să rezolve problema pentru tine. Dacă nu, cel mai bine este să contactați medicul veterinar pentru o programare pentru a afla dacă există o problemă de fond cu biata dumneavoastră felină.