Ne iubim pisicile, dar oare ne iubesc și ele pe noi? La unele pisici, sentimentele lor sunt evidente. Sunt afectuoase, vor să fie mereu în preajma ta și poți simți dragostea lor pentru tine. Altele pot fi mai distante. Poate că tocmai ați adoptat o pisică mai în vârstă și doriți să vă legați de ea.

Dacă ați salvat o pisică de pe stradă sau dintr-un adăpost, s-ar putea să le ia ceva timp să aibă suficientă încredere în dumneavoastră și să-și arate dragostea. Acest lucru nu înseamnă că nu vă plac. Este o chestiune de autoconservare. Pisicile trebuie să supraviețuiască și fac acest lucru menținându-se în siguranță.

Dacă pisica ta își lasă garda jos cu tine, îți arată burta sau vrea să se joace cu tine, înseamnă că faci ceva bine. Dar dacă doriți să vă întăriți legătura sau pur și simplu să-i oferiți pisicii dvs. mai multe modalități de a se simți confortabil și în siguranță cu dvs. avem câteva sfaturi pe care le puteți încerca.

Sperăm că cele 10 metode ale noastre vă vor aduce bucurie atât dumneavoastră, cât și felinei dumneavoastră.

Cele 10 moduri de a-ți face pisica să te iubească:

1. Fii blând

Pisicilor nu le place să fie luate în brațe, apucate sau închise atunci când nu se așteaptă la asta. Dacă încercați să vă ridicați pisica de la spate fără avertisment, aceasta ar putea deveni speriată sau chiar agresivă. Dacă doriți să vă luați pisica în mână, este întotdeauna cel mai bine să o anunțați mai întâi, apropiindu-vă încet din față și dându-i de înțeles că sunteți acolo, mângâind-o ușor. Apoi, puteți să o luați în brațe fără să o speriați.

2. Nu vă așteptați la prea multe prea curând

Pisica ta nu înțelege viața așa cum o înțelegi tu. Dacă vă mutați, știți că faceți bagajele și că veți schimba reședința. Pisica ta vede haos și cutii, iar apoi va fi luată din casa ei și plasată într-un loc nou. Multe pisici nu reacționează bine la schimbare. Ele pot deveni speriate și stresate. Faceți aceste schimbări încet, oricare ar fi ele, și permiteți-i pisicii dvs. să se simtă confortabil în ritmul ei. Când ajungeți la noua casă, oferiți pisicii propriul spațiu cu lucruri familiare pentru a o lăsa să se acomodeze înainte de a o lăsa să se plimbe liber prin tot locul. Acest lucru este valabil atât pentru schimbarea reședinței, cât și pentru schimbarea litierei sau a hranei. Amestecați mâncarea veche și cea nouă, trecând complet la cea nouă încet. Dacă achiziționați o nouă litieră, păstrați-o lângă cea veche pentru o vreme, până când pisica dvs. se acomodează cu ea.

CITEȘTE ȘI:
Pot două pisici să împartă o litieră? Tot ce trebuie să știți!

3. Citiți-i limbajul corpului

Pisicile ne fac să știm ce vor și ce nu vor. Trebuie doar să fim atenți la ceea ce spun. Ai observat că pisica ta preferă să nu fie atinsă într-o anumită zonă? Acest lucru înseamnă că ar vrea să respectați acest lucru și să nu o atingeți acolo. Mângâindu-ți blând pisica, vei vedea cum reacționează atunci când îi scarpini urechile sau îi masezi fața. Răspunsurile pozitive, cum ar fi toarcerea și împingerea în mâna ta, înseamnă că pisica ta apreciază acest lucru și ar dori mai mult. Cu toate acestea, dacă pisica dvs. mârâie, șuieră sau lovește, ea ar prefera să nu fie atinsă și vă spune clar să vă retrageți.

4. Răsfăț!

O modalitate frumoasă de a câștiga încrederea pisicii tale este să o recompensezi pentru că are încredere în tine, folosind recompense. Dacă încerci să construiești o relație cu pisica ta, arată-i ce îți place. De exemplu, dacă îți chemi pisica și ea vine la tine, oferă-i o recompensă care îi place. Dacă vă periați pisica, folosiți treaturi pentru a o recompensa că vă permite. Dacă pisica dvs. este speriată și se ascunde, spuneți-i că o așteaptă o recompensă atunci când iese. Răsfățurile sunt secretul pentru a vă face pisica să vă asocieze cu sentimente pozitive.

5. Mâncare

Mâncarea nu este la fel de specială ca și recompensele, dar va funcționa. Hrănirea pisicii cu hrană de bună calitate, pe care îi place să o mănânce, îi permite să știe că nu trebuie să se îngrijoreze pentru a-și găsi singură masa și că este îngrijită. Știu de unde provine mâncarea lor pentru că vă privesc cum i-o dați. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care încearcă să vă trezească în mijlocul nopții dacă li se face foame. Ținându-vă pisica bine hrănită, vă va iubi pentru că sunteți îngrijitorul lor.

CITEȘTE ȘI:
5 beneficii ale hrănirii pisicii tale după un program

6. Curăță-le litiera

Ar fi grozav dacă pisicile și-ar putea curăța singure litiera, dar cum nu pot, este treaba noastră. Pisicilor le place să fie curate și preferă ca și litiera lor să fie curată. Pentru a le face să se simtă ca acasă, păstrați litiera lor curată și împrospătată zilnic. Golirea întregii cutii o dată pe lună și spălarea ei cu apă și săpun înainte de a o umple din nou cu nisip curat este o modalitate de a o menține cu un miros proaspăt.

Vezi cele mai populare litiere pe Emag

7. Periajul

Pisicile se îngrijesc între ele. Este posibil să observați acest lucru dacă locuiți într-o gospodărie cu mai multe pisici. Este o modalitate prin care pisicile își arată dragostea și acceptarea. Pentru a imita această acțiune cu pisica dumneavoastră, periați-o. Nu numai că se simte bine, dar îndepărtează și părul liber pe care l-ar fi pierdut prin cădere sau pe care l-ar fi înghițit în timp ce se toaleta singură. De asemenea, le menține blana sănătoasă și strălucitoare. Pisica ta va aprecia efortul și poate chiar va începe să te lingă ca un mod de a te îngriji și pe tine! Folosiți la început mișcări blânde cu o perie moale pentru ca pisica dvs. să se obișnuiască cu această senzație. Puteți folosi o perie concepută pentru capturarea părului liber dacă pisica dumneavoastră o tolerează.

8. Arătați-le dragostea

Dacă îi arătați afecțiune pisicii dvs. prin mângâieri, îmbrățișări și scărpinături, îi dați de înțeles că o iubiți. Este o modalitate perfectă de a arăta pisicii tale că nu ai de gând să îi faci rău și că este în siguranță să îți întoarcă dragostea.

CITEȘTE ȘI:
Cum să scoți petele și mirosurile de fecale de pisică de pe covor?

9. Nu o pedepsiți

Dacă pisica ta face ceva ce nu-ți place, pedepsirea ei nu este soluția. Dacă îți lovești pisica, îi vei rupe încrederea în tine și o vei speria inutil. Aceasta este o șansă de a-i arăta pisicii tale comportamentul pe care vrei să îl vezi la ea în schimb. Învățați-o în loc să țipați la ea. Strigătul va crea o atmosferă stresantă pentru pisica dvs. și nu va înțelege ceea ce spuneți. Pisica ta zgârie mobila? Redirecționați-le să își zgârie propriul stâlp. Pisica ta se bagă în ceva ce nu ar trebui? Concentrează-le atenția pe altceva, cum ar fi jucăriile lor preferate sau un pointer laser. Arătați-le ce vreți să vedeți de la ele.

10. În mare parte, înțelegeți-le

Avem tendința de a face greșeala de a crede că pisicile vor fi ca și câinii. Câinii sunt afectuoși, răspund la comenzi și, de obicei, sunt previzibili. Pisicile sunt creaturi solitare cărora le place să se retragă singure în locuri liniștite. Credem că acest lucru înseamnă că nu ne iubesc, dar nu este adevărat. Pur și simplu ne iubesc în mod diferit. Oferiți-le spațiul lor atunci când îl doresc și nu așteptați de la ele mai mult decât sunt dispuse să ofere. Veți găsi un echilibru sănătos de dragoste și respect în relația cu pisica dumneavoastră.

Gânduri finale

Sperăm că sfaturile noastre ți-au dat câteva idei pentru a începe să consolidezi legătura cu pisica ta. Ele sunt capabile de iubire și afecțiune; doar că o arată în termenii lor. Nu fiți dezamăgit dacă pisica dvs. nu este atât de iubitoare pe cât vă doriți să fie în acest moment. Asta nu înseamnă că nu vor ajunge acolo într-o zi!