Iarna este o perioadă îngrijorătoare pentru orice proprietar de animale de companie, dar în cazul animalelor de companie precum găinile, care își petrec majoritatea timpului în aer liber, poate deveni și mai stresantă. Găinile sunt animale rezistente – unul dintre motivele pentru care sunt unul dintre animalele preferate pentru gospodăriile mici – dar vremea rece poate reduce producția de ouă în cel mai bun caz și poate provoca boli sau moartea efectivului dumneavoastră, în cel mai rău caz.

Un remediu obișnuit este utilizarea de încălzitoare în cotețul găinilor pentru a alunga frigul, dar considerăm că acest lucru este riscant cu tot fânul și lemnele din jur și că utilizează o cantitate mare de combustibil sau electricitate. Dar nu vă temeți, există și alte soluții simple!

În afară de a coase căciuli și șosete pentru găinile dumneavoastră, există soluții simple și cu costuri reduse pentru a vă ține găinile la căldură în această iarnă. Descoperiți aici cele 10 metode preferate ale noastre!

Cele 10 sfaturi pentru a ține găinile calde iarna

1. Lasă-le afară!

Atunci când este frig afară, este normal ca primul tău instinct să fie acela de a-ți băga prețiosul tău efectiv înăuntru cât mai repede posibil. Dar pot sta găinile afară iarna?

Deși ar trebui să fie aduse înăuntru în timpul ninsorilor abundente și pe timp de noapte, lăsându-le afară în timpul perioadelor de frig le va ține în mișcare și, astfel, le va ajuta să se încălzească. Găinile sunt creaturi rezistente care pot suporta un pic de frig și se vor întoarce pur și simplu în cotețul lor odată ce s-au săturat.

CITEȘTE ȘI:
33 de lucruri fascinante și amuzante despre iepuri pe care nu le știați

2. Folosiți mult așternut

„Metoda așternutului adânc” este o metodă frecvent utilizată nu numai pentru a gestiona în mod corespunzător și durabil așternutul găinilor dumneavoastră, dar ajută și la menținerea căldurii în cotețul lor prin intermediul izolației. Pur și simplu continuați să adăugați la litiera găinilor în loc să o îndepărtați – dați-i o greblă ușoară în fiecare zi. Acest lucru va forma treptat un strat de compost sănătos, unde microbii sănătoși pot înflori și genera căldură. De asemenea, va ajuta la prevenirea infestărilor cu acarieni, va crea un compost sănătos pentru începutul verii și va crea un strat de izolație grozav pentru a vă menține turma la căldură.

3. Hrăniți-le noaptea

Hrănirea găinilor noaptea, cu câteva ore înainte de culcare, este o metodă excelentă pentru a le menține căldura pe parcursul nopții friguroase. Corpul găinii dvs. va trebui să metabolizeze și să digere masa în timp ce dorm, creând căldură prin căldura corporală suplimentară rezultată.

4. Dă zăpada la o parte

Poate că găinile sunt rezistente, dar, ca majoritatea păsărilor, nu le place să meargă prin zăpadă – la urma urmei, nu au cizme de zăpadă! Este important ca găinile tale să iasă din coteț pentru a face mișcare, așa că va trebui să le dai cu lopata o zonă în care să se plimbe și să se hrănească confortabil.

5. Vaselină

Unul dintre cele mai mari riscuri ale vremii reci pentru găini este degerăturile. Ciocul și pieptenele lor sunt foarte sensibile și sensibile la degerături atunci când sunt expuse la frig. Pentru a le oferi o protecție binevenită, este o practică obișnuită să le ungi cu vaselină pieptenele și ciocuri, păstrându-le în siguranță în fața vremii geroase.

CITEȘTE ȘI:
Pot porcușorii de Guineea să mănânce ciuperci? Ce trebuie să știți

6. Asigurați-vă că se pot adăposti

Este vital să le oferiți găinilor un loc confortabil pentru a se cocoța, iar acest lucru este cu atât mai important pe timp de iarnă. Atunci când puii se cuibăresc, au tendința de a se cuibări unul lângă altul, ceea ce îi ajută să se încălzească și să nu se afle pe solul rece. Cocoșul dvs. ar trebui să fie la cel puțin 1,5 metri de la sol.

7. Izolație și ventilație

În timp ce izolarea cu un strat gros de așternut sau baloți de fân sau ceva similar este vitală, ventilația este, de asemenea, importantă. Deși nu doriți găuri mari care să lase să intre curenți de aer rece, un flux de aer redus va fi, de asemenea, foarte dăunător pentru turma dumneavoastră. Asigurați-vă că există guri de aerisire în apropierea acoperișului cotețului, unde aerul rece nu se va prăbuși peste găinile dumneavoastră. De asemenea, asigurați-vă că orificiile de aerisire sunt suficient de mici pentru ca găinilor să nu le fie prea frig, dar suficient de mari pentru a permite circulația aerului în coteț, prevenind acumularea de amoniac și mucegai.

8. Atârnă căpățânile de varză

Găinile adoră să ciugulească legumele verzi, iar varza proaspătă este una dintre favoritele ferme! Este o idee grozavă să atârni o varză proaspătă în cotețul găinilor, unde găinile tale pot ajunge la ea. Acest lucru le oferă o gustare gustoasă și sănătoasă și, în același timp, le oferă un exercițiu care va ajuta la încălzirea temperaturii corpului lor de bază.

9. Adăugați un corp de iluminat

Se crede în rândul proprietarilor de găini că adăugarea unei lumini în cotețul găinilor poate ajuta la creșterea producției de ouă, dar o lumină poate oferi, de asemenea, căldura atât de necesară în nopțile reci de iarnă. Un bec mic cu incandescență nu consumă multă energie electrică, este mult mai puțin riscant pentru incendiu decât încălzitoarele și vă poate încălzi potențial cotețul cu câteva grade, în funcție de mărime. LED-urile sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, dar nu vor funcționa corespunzător deoarece produc puțină căldură.

CITEȘTE ȘI:
Cât de des fac rațele ouă? Informații despre păsări și întrebări frecvente

10. Lăsați soarele să intre în cotețul lor

Crearea unei mici camere de soare pentru găinile dvs. cu un acoperiș din plastic transparent este o modalitate excelentă de a le ține la căldură și de a face exerciții fizice dacă afară este prea frig pentru ele. Ei pot avea parte de mult soare, spațiu și aer proaspăt fără să fie nevoie să le dai cu lopata, și vor fi protejați de vânt, ploaie și frig. În plus, dacă veranda este conectată la coteț, va ajuta la încălzirea cotețului până târziu în noapte.

Gânduri finale

Nu este nevoie să vă îmbrăcați puii în haine de iarnă și căciuli de iarnă pentru a le ține de cald în această iarnă! Există multe modalități dovedite de a vă menține turma la cald, care sunt ieftine, ușoare și eficiente.