Câinii au multe moduri de a comunica între ei și cu stăpânii lor, cum ar fi lingerea, adulmecarea și lătratul. Uneori, câinele dumneavoastră va lătra la dumneavoastră pentru a vă spune că are nevoie de ceva, fie că este vorba de mâncare sau de atenție. Alteori, câinele dumneavoastră poate lătra pentru a vă anunța că există o amenințare în apropiere sau că ceva nu este în regulă. Dar cum știți care este care?

Consultați cele patru motive potențiale pentru comportamentul de lătrat al câinelui dvs. pentru a vedea ce puteți face pentru a-i oferi câinelui dvs. ceea ce are nevoie și pentru a-i limita lătratul excesiv.

1. Câinele tău vrea mâncare

Dacă câinele tău se uită la tine și latră, dar nu mârâie și nu prezintă semne de agresivitate, cum ar fi urechile ciulite, coada ridicată sau coada joasă, ar putea însemna că îi este foame. Dacă este în jurul orei mesei, este un semn sigur că câinele tău spune „Hei, dă-mi de mâncare!”. Chiar dacă câinele dvs. a mâncat, majoritatea câinilor sunt motivați de hrană și poate fi doar o cerere pentru mai multă mâncare.

2. Câinele tău este pregătit pentru o plimbare

Câinii au nevoie de exerciții fizice și așteaptă cu nerăbdare timpul de legătură cu oamenii, cum ar fi plimbarea zilnică. Dacă vă plimbați câinele cam la aceleași ore în fiecare zi, lătratul poate fi doar un memento că este timpul să plecați.

3. O jucărie se află într-un loc inaccesibil

Câinii au obiceiul de a lovi jucării sau alte bunătăți sub mese sau canapele în timp ce se joacă. Dacă câinele tău latră la tine și aleargă la canapea sau la masă pentru a lăbărța sau zgâria, există o mare posibilitate ca comoara să fie sub mobilă și să nu o poată lua. Câinele dumneavoastră vă anunță doar că are nevoie de o mână de ajutor.

CITEȘTE ȘI:
De ce latră câinele meu la perete? 4 motive principale

4. Câinele tău are nevoie de puțină atenție

Majoritatea câinilor adoră atenția din partea stăpânilor lor. În unele cazuri, câinele dvs. poate fi atât de pretențios la atenție încât latră la dvs. pentru a o obține. Totuși, acesta nu este un comportament bun de întărit. Dacă cedați la astfel de cereri, creați un ciclu de recompense care vă învață câinele să latre de fiecare dată când vrea atenție. Deși poate fi convenabil pentru dvs. acum, următoarea dată ar putea fi în timpul unui apel la serviciu sau în timp ce vă ocupați de cină. În schimb, învățați-vă câinele diferite moduri de a semnala dorința de atenție, cum ar fi așezarea în fața dumneavoastră sau ridicarea unei lăbuțe.

Cum să diminuați lătratul excesiv

Câinii comunică prin lătrat, așa că este nerealist să te aștepți ca un câine să nu latre niciodată. Totuși, dacă lătratul ajunge să fie prea mult, puteți să vă dresați câinele să îl diminueze.

Iată câteva sfaturi:

  • Nu țipați niciodată la câinele dumneavoastră. Acest lucru nu face decât să stimuleze câinele să latre și mai mult, deoarece crede că i te alături. Vorbiți cu calm și fermitate.
  • Antrenați-vă câinele să înțeleagă comanda „liniște”. Spuneți „liniște” cu o voce calmă și fermă atunci când câinele dumneavoastră latră. Odată ce se oprește, dați-i câinelui dvs. o recompensă și lăudați-l pentru că a făcut liniște. În timp, câinele dvs. va asocia comanda cu o recompensă.
  • O altă opțiune este să vă învățați câinele să „vorbească”, sau să latre la comandă. Odată ce ați învățat acest antrenament, puteți să vă învățați câinele să nu mai latre la comanda „liniște”.
  • Luați în considerare dacă lătratul are loc pentru că câinele dvs. este plictisit. Dacă câinele dvs. nu are parte de multă activitate, acest lucru poate alimenta lătratul. Încercați să faceți mai multe exerciții fizice pentru a vă obosi câinele și a reduce lătratul excesiv.
  • Lătratul oferă o descărcare de adrenalină pentru câini, așa că, dacă lăsați acest comportament să continue, este mai probabil ca câinele dvs. să latre tot timpul.
  • Unele afecțiuni medicale pot duce la lătrat și vocalizare excesivă, cum ar fi demența, bolile cerebrale sau durerea cronică. Dacă lătratul excesiv apare din senin, duceți-vă câinele la veterinar pentru a vedea dacă există o cauză subiacentă.
CITEȘTE ȘI:
Pot câinii să miroasă frica? (Ce ne spune știința)

Concluzie

Câinii latră dintr-o varietate de motive, dar unele indicii de context vă pot da o idee despre ceea ce caută câinele dumneavoastră atunci când latră la dumneavoastră. Fiți atenți la limbajul corpului, la ora din zi și la ceea ce câinele dumneavoastră ar putea avea nevoie pentru a determina motivul lătratului.