Toate rasele de câini latră – cu excepția Basenji , care este un câine de vânătoare cu rădăcini în Africa. Deși lătratul este ceva obișnuit la câini, nu este plăcut să vă ascultați câinele lătrând excesiv la orice oră din zi și din noapte. Lătratul neîncetat este o plângere frecventă raportată autorităților locale și, dacă ați locuit vreodată lângă un câine care latră mult, știți cât de enervant poate fi.

Un câine latră cu un motiv, chiar dacă poate părea că nu este așa. Dacă câinele tău latră prea mult, trebuie să înțelegi de ce. Unele cauze comune ale lătratului excesiv includ deranjamente, excitare, plictiseală, anxietate și căutarea de atenție. Dacă puteți identifica motivul pentru care câinele dvs. latră prea mult, veți putea să îl reduceți. Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

Perturbații

Câinii sunt teritoriali prin natura lor și latră pentru a-și avertiza haita în caz de perturbări pe teritoriul lor. Deși acest tip de lătrat este normal, poate fi excesiv dacă, de exemplu, câinele dumneavoastră latră constant la oameni sau la alți câini pe care îi poate vedea din curtea dumneavoastră.

Soluție: Pentru a face față acestui tip de lătrat excesiv, trebuie să fiți pe fază. Ori de câte ori câinele tău latră excesiv afară, adu-l imediat în casă. Dacă ești consecvent și îți aduci mereu câinele înăuntru atunci când latră prea mult, el va învăța că nu poate sta afară decât dacă face liniște.

Excitare

Dacă câinele tău latră neîncetat atunci când este entuziasmat de ceva, trebuie să fie învățat că lătratul nu îl va ajuta să obțină ceea ce vrea.

CITEȘTE ȘI:
De ce latră câinele meu la perete? 4 motive principale

Unii câini au tendința de a se entuziasma și de a lătra atunci când văd alți câini. Prin urmare, este important să vă socializați câinele pentru ca acesta să învețe să rămână calm în prezența altor câini.

Soluție: Dacă câinele dvs. începe să latre imediat ce vă vede că scoateți lesa pentru o plimbare, lăsați lesa pe podea, așezați-vă și așteptați ca lătratul să înceteze. Va trebui să repetați acest lucru de mai multe ori până când câinele dvs. va înțelege că lătratul lui nu îl va scoate mai repede pe ușă.

Plictiseală

Unii câini latră atunci când se plictisesc. Dacă câinele tău se apropie de tine și latră aparent de nicăieri, probabil că este plictisit.

Soluție: Acest lucru poate fi remediat prin simpla implicare cu câinele dumneavoastră. Puteți să vă scoateți câinele la o plimbare lungă, să jucați un joc antrenant de „aducere” sau să vă ocupați de nasul câinelui dumneavoastră iubit.

Anxietate

Câinii latră adesea atunci când se simt anxioși. În special, un câine care este lăsat singur ar putea suferi de anxietate de separare. Dacă un câine suferă de anxietate de separare, poate lătra neîncetat și poate avea un comportament distructiv, cum ar fi să mestece obiecte și să zgârie ușile. De asemenea, este posibil să se plimbe înainte și înapoi și să gâfâie.

Soluție: Atunci când vă dresați câinele în acest mod, nu faceți mare caz de întoarcerea dvs. în casă, astfel încât câinele dvs. să nu fie supraexcitat. Când vă întoarceți în casă, spuneți-i pur și simplu câinelui dumneavoastră că a fost un băiat cuminte, fără să vă agitați prea mult pe lângă el.

CITEȘTE ȘI:
De ce se holbează câinele meu la mine când dorm? 7 posibile motive

Căutarea de atenție

Dacă câinele dvs. latră pentru a vă atrage atenția, este important să nu-i răsplătiți cererile oferindu-i atenția pe care o dorește.

Soluție: Cel mai bun mod de a face față lătratului care caută atenție este să ignorați comportamentul și să așteptați câteva secunde de liniște. Odată ce câinele dumneavoastră încetează să latre, recompensați-l cu atenția pe care o caută. Acest lucru îl va ajuta pe câinele dumneavoastră să învețe că nu va primi nicio atenție din partea dumneavoastră atunci când o cere prin lătrat.

Gânduri finale despre lătratul excesiv

Dacă câinele dumneavoastră latră excesiv, aflați de ce. Odată ce ați identificat cauza lătratului, veți putea să o rezolvați eficient folosind sfaturile incluse aici.

Dacă aveți un câine care latră excesiv, nu țipați la câinele dumneavoastră, nu-l loviți și nu folosiți o zgardă cu șocuri. Toate aceste metode sunt ineficiente și neprietenoase. Dacă nu aveți noroc în a opri lătratul neîncetat, vorbiți cu medicul veterinar pentru a primi ajutor. Medicul veterinar ar putea avea câteva sfaturi pentru dumneavoastră sau v-ar putea recomanda un specialist în comportamentul câinelui pe care l-ați putea contacta pentru ajutor.