Majoritatea părinților de câini nu clipesc când câinele lor mascul se cocoață pe un alt câine, pe o pernă, pe piciorul unui străin sau chiar în aer. Dar atunci când câinii femele manifestă acest comportament, unii părinți de animale de companie sunt perplecși de această expresie. Vestea bună este că acest comportament este de așteptat atât la câinii masculi, cât și la cei femele, chiar și la cei care sunt fixați la o vârstă fragedă. Iată de ce se cocoață câinii de sex feminin!

Cele 6 motive pentru care câinii de sex feminin se cocoață

1. Dominanța socială

Cocoșatul este o acțiune de dominanță socială în rândul câinilor. Atunci când câinii se urcă sau se cocoață pe un alt animal sau, poate, pe piciorul unei persoane, acesta este modul lor de a încerca să își afirme dominația. Încearcă să spună acelei creaturi că ei sunt cel mai bun câine din casă.

Există o teorie conform căreia acest comportament apare la câinii femele care au suferit o masculinizare prenatală. Acest lucru se întâmplă la mamiferele care au mai mulți pui deodată. Atunci când numărul de masculi dintr-un pui este mai mare decât cel al femelelor, aceștia suferă modificări hormonale în uter. Din păcate, fără a avea istoricul de reproducere al câinelui dumneavoastră, este imposibil de știut dacă acest lucru a avut loc.

Deși s-ar putea să nu se traducă bine în comportamentul uman, cocoșatul este un comportament social standard pentru câini. Dacă nu este excesiv sau nu cauzează daune, probabil că nu este ceva de care să vă faceți griji.

2. Stresul sau excitarea

Pentru unii câini, montarea unui obiect este soluția pentru a-și descărca stresul sau emoția. Atunci când întâlnesc o persoană nouă sau un câine nou, sau orice altă situație stresantă sau excitantă, ei tocmai au învățat că cea mai bună modalitate de a-și elibera energia este să monteze ceva.

Dacă câinele dvs. montează brusc lucruri, când înainte nu avea probleme cu acest comportament, gândiți-vă dacă s-a schimbat ceva recent care ar putea să-l facă pe câinele dvs. să fie stresat. V-ați luat recent un câine nou? Ați avut un copil? V-ați schimbat drastic programul?

CITEȘTE ȘI:
Când este sigur să expuneți cățeii la alți câini? Informații și sfaturi de siguranță pentru sănătate

O întrerupere a normei lor ar putea face ca câinele dvs. să se cocoațe pe o pernă pentru a-și elibera stresul până când se adaptează mai bine. Dacă acest lucru devine problematic, încercați să reduceți stresul pentru câinele dvs. în alte domenii și să îi oferiți un plus de tandrețe pentru a-l ajuta să se adapteze la noua lor normalitate.

3. Comportamente compulsive

Cocoșatul, în special ca răspuns la stres, poate deveni un comportament compulsiv pentru câini. Dacă cocoșatul câinelui dvs. devine o problemă pentru el și pentru dvs., consultați un medic veterinar cu privire la posibilitatea ca acesta să fi dezvoltat o tulburare de anxietate.

Mai ales dacă câinele dvs. a experimentat recent o cantitate semnificativă de stres, este posibil ca acesta să nu facă față schimbărilor din viața lui atât de bine pe cât ați crezut la început. Un medic veterinar vă poate ajuta să determinați cel mai bun tratament pentru a vă ajuta cățelul să facă față mai bine stresului.

4. Căutarea atenției

Montarea poate deveni, de asemenea, un comportament de căutare a atenției la câinii care nu primesc suficient exercițiu sau timp de joacă. Chiar și atenția negativă, cum ar fi să i se spună „nu”, este mai bună decât să fie ignorată pentru unii câini.

Dacă vi se pare că câinele dvs. se cocoață pentru a vă atrage atenția, luați în considerare încorporarea mai mult timp de joacă și antrenament în programul lor zilnic. Este mai ușor să convingeți majoritatea câinilor să facă ceea ce doriți, recompensându-i pentru ceea ce vreți să facă. Dacă câinele dumneavoastră poate anticipa că va petrece timp de calitate cu dumneavoastră, s-ar putea să nu mai cocoșeze lucrurile pentru a vă atrage atenția.

5. Comportamentul sexual

Desigur, există întotdeauna șansa ca acest comportament să fie de natură sexuală. În cazul în care comportamentul este motivat sexual, acesta va fi însoțit de alte comportamente „cochete” ale câinelui, cum ar fi coada ridicată, jocul de plecăciune și pipăitul.

Cocoșatul este, de asemenea, un comportament de joacă pentru câini. Cu toate acestea, unii câini slab sau insuficient socializați se vor monta excesiv ca răspuns la faptul că alți câini încearcă să se joace cu ei. Ei nu au învățat niciodată să se joace corect și devin excesiv de excitați sexual de atenția unui alt câine.

CITEȘTE ȘI:
Cum să introduci o pisică unui câine (8 sfaturi)

6. Probleme de sănătate

Există, de asemenea, câteva probleme de sănătate care se pot deghiza în cocoșare excesivă. Infecțiile tractului urinar, alergiile cutanate, priapismul (o erecție prelungită) sau incontinența pot fi prezentate ca o cocoșare excesivă.

Frecarea organelor genitale de mobilă sau de perne poate atenua disconfortul provocat de aceste boli. Așadar, mai ales dacă comportamentul de cocoșare este nou pentru câinele dumneavoastră, o vizită la medicul veterinar pentru a exclude orice problemă medicală ar putea fi justificată.

Când Humping-ul devine excesiv?

După cum am menționat, montarea este un comportament normal pentru câini. Nu este excesiv pentru câinele dvs. să se cuibărească pe pernele de pat o dată sau chiar de două ori pe zi. De asemenea, nu este anormal să vă vedeți câinele dvs. că se cocoață pe un alt animal în mod social.

Devine o problemă atunci când câinele dvs. se cocoață pe obiecte de peste două ori pe zi sau se cocoață pe alte animale atât de frecvent și pentru o perioadă atât de lungă încât se prelungește dincolo de o perioadă de joacă confortabilă pentru ambele animale.

Cocoșatul poate fi periculos dacă câinele dumneavoastră încearcă să se cocoațe pe un câine străin sau dacă un câine mare începe să se cocoațe pe un animal mic. Așadar, este esențial să opriți cocoțarea la comandă pentru siguranța tuturor creaturilor implicate.

Ce trebuie să fac dacă câinele meu se cocoață excesiv?

Primul pas este identificarea motivului pentru care câinele dumneavoastră se cocoață. O vizită la veterinar pentru a exclude orice problemă de sănătate este un loc excelent pentru a începe, apoi începeți să analizați situația câinelui dumneavoastră. S-a schimbat ceva recent care i-ar putea cauza stres? Dacă da, începeți să lucrați la destresarea câinelui și ajutați-l să se acomodeze cu schimbările din viața sa.

Dacă câinele dumneavoastră se cocoață pentru a atrage atenția, atunci este timpul să începeți să modificați comportamentul. În primul rând, veți dori să cunoașteți semnele de avertizare. Dacă câinele tău se apropie de cineva sau de ceva și începe să gâfâie sau să dea cu laba la el, acestea sunt semnele că s-ar putea să se pregătească să îl călărească. Când vedeți aceste semne, distrageți câinele de la nevoia lor. Dați-i o jucărie sau puneți-l să execute o comandă simplă de ascultare, cum ar fi să stea jos sau să dea mâna.

CITEȘTE ȘI:
Pot câinii să mănânce ouă? Ce trebuie să știți!

Atunci când nu îi prindeți în prealabil și încep să se cocoațe pe ceva, ignorați comportamentul. Poate fi o provocare, deoarece va atrage atenția asupra lui, dar „corectarea” lor nu face decât să întărească faptul că pot obține atenție făcând acest lucru. Tu și oaspeții tăi va trebui să ignorați acest lucru dacă începe să se întâmple.

În cele din urmă, învățați-vă câinele o comandă pentru a lăsa lucrurile în pace. Atunci când câinele dumneavoastră se duce să se cocoațe pe ceva, dați-i comanda „lasă-l” sau ceva similar și, dacă încetează comportamentul, dați-i o recompensă. Oferiți o întărire pozitivă pentru comportamentul pe care îl doriți, mai degrabă decât o corecție negativă pentru comportamentul pe care nu îl doriți, deoarece câinele dvs. poate considera că orice atenție este o întărire a comportamentului.

Concluzie

Deși enervante sau jenante pentru companionii lor umani, montarea și cocoțarea reprezintă un comportament și o socializare obișnuită a câinilor. Din fericire, dacă acest comportament devine problematic pentru tine sau pentru câinele tău, există multe resurse care te pot ajuta să elimini acest comportament din fașă. Amintiți-vă, ca în cazul oricărui antrenament pentru câini, concentrați-vă pe întărirea pozitivă mai mult decât pe corecție, deoarece câinii sunt motivați de recompense și laude. Cu suficient antrenament, tu și câinele tău puteți trăi o viață fericită, fără cocoșări!