Câinii sunt întotdeauna interesați de ceea ce fac companionii lor umani. Fiecare proprietar de câine se confruntă cu privirea ocazională a membrilor canini blănoși ai familiei datorită loialității și afecțiunii lor. Cu toate acestea, uneori, câinii se holbează suficient de mult încât să ne facă să ne simțim inconfortabil sau neliniștit, deoarece nu înțelegem de ce are loc privirea fixă. De fapt, există câteva motive diferite pentru care câinele tău s-ar putea să se holbeze la tine. Așadar, dacă vă întrebați „de ce se holbează câinele meu la mine” sau „de ce se holbează câinele meu la mine și se plânge”, ați ajuns la locul potrivit pentru răspunsuri!

Cele 4 motive pentru care câinele tău se holbează la tine

1. Câinii se holbează pentru atenție

Dacă câinele tău nu simte că nu primește suficientă atenție din partea ta, poate încerca să-ți atragă atenția stând sau stând în picioare și uitându-se fix la tine. Câinele tău va afișa o dispoziție relaxată a corpului și se va holba ca și cum ar cere ceva. Nu va afișa niciun semn de anxietate, disconfort sau teamă dacă tot ce vrea este puțină atenție.

Privirea fixă a câinelui dumneavoastră pentru câteva secunde poate fi toată atenția de care are nevoie. Dacă ați fost ocupat să lucrați la un proiect, sunt șanse ca câinele dumneavoastră să aibă pur și simplu nevoie de puțin timp de joacă cu dumneavoastră, așa că luați în considerare posibilitatea de a lua o pauză! Câinele dvs. va aprecia atenția, iar dvs. veți aprecia o pauză de la privirile lor, cel puțin pentru o vreme.

CITEȘTE ȘI:
Cât timp ar trebui ca un cățeluș să fie alăptat de mama sa?

2. Câinii se holbează pentru a obține ceva

Un motiv comun pentru care câinii se holbează la companionii lor umani este acela de a încerca să obțină ceva de la ei. Poate fi vorba de o jucărie, o recompensă sau o zgârietură pe cap. Orice ar fi ceea ce vrea câinele, acesta crede că, dacă stă și se holbează suficient de mult timp, stăpânul său va ceda și va renunța la premiu. Dacă gătești în bucătărie și câinele tău se holbează la tine, sunt șanse mari ca el să vrea o bucățică din ceea ce pregătești. Oferindu-i o recompensă, probabil că vă va face câinele să înceteze să se mai holbeze și să se concentreze la altceva în timp ce gătiți.

Dacă împăturiți șosete sau manipulați un obiect strălucitor sau zgomotos, câinele dumneavoastră poate crede că este o jucărie și vrea să se joace cu ea, moment în care începe privirea fixă. Găsiți o jucărie cu care câinele dvs. nu s-a mai jucat de ceva timp și oferiți-i-o în schimb. Sunt șanse ca potaia dvs. să nu se mai concentreze asupra obiectului din mâinile dvs. și să își pună energia de privit în timpul de joc cu jucăria.

3. Câinii se holbează pentru a comunica

Privirea fixă este, de asemenea, ceva ce câinii fac atunci când vor să comunice cu oamenii din jurul lor. Aceștia nu pot vorbi, așa că încearcă să își folosească ochii pentru a comunica în locul gurii. Câinele tău ar putea să își ia câteva minute pentru a se holba la tine doar pentru a comunica afecțiunea pe care o are pentru tine – sau s-ar putea să se holbeze la tine pentru că ai uitat să le umpli castronul de apă.

CITEȘTE ȘI:
De ce latră câinele meu la perete? 4 motive principale

Uneori, câinii se holbează pur și simplu pentru a încerca să-și dea seama ce face sau ce încearcă să comunice companionul lor uman. Dacă vorbiți cu câinele dvs. sau faceți ceva ce nu faceți în mod obișnuit, sunt șanse ca acesta să înceapă să înțeleagă mai bine ce se întâmplă. Este posibil ca potaia dumneavoastră să se holbeze doar pentru a încerca să determine dacă plănuiți să îi dați o masă sau să îl scoateți la plimbare în curând.

4. Câinii se holbează din cauza disconfortului

Din păcate, deși nu este ceva obișnuit, privitul fix poate fi un semn de disconfort. Atunci când un câine se simte rău sau are dureri, acesta poate încerca să vă comunice disconfortul prin privirea fixă. Acest tip de privire fixă este de obicei însoțit de alte semne de suferință, inclusiv coada și urechile căzute, ochii cu aspect trist, gâfâitul, letargia și salivarea. Dacă câinele dvs. se holbează la dvs. și prezintă chiar și cel mai mic semn de suferință, este timpul să vă contactați medicul veterinar pentru a programa un control cât mai curând posibil.

Câinii ar putea să se holbeze la tine din câteva motive diferite. Este important să învățați limbajul corporal al câinelui dumneavoastră și cum comunică atunci când sunt fericiți și sănătoși și când sunt în suferință de orice fel. Astfel, vă va fi mai ușor să determinați de ce câinele dumneavoastră se uită fix la dumneavoastră.