Majoritatea proprietarilor de câini au avut experiența de a se trezi în timpul nopții și de a-și găsi cățelul care se holbează la ei. Deși acest lucru este cu siguranță adorabil, poate fi, de asemenea, derutant, iar experiența poate chiar să te lase oarecum neliniștit, mai ales dacă se întâmplă de mai multe ori. Mulți dintre noi se vor simți protejați și în siguranță față de acest comportament, dar totuși se vor întreba exact de ce câinii noștri fac acest lucru.

În acest articol, analizăm motivele potențiale din spatele acestui comportament inofensiv. Haideți să ne scufundăm în el!

Cele 7 posibile motive pentru care câinele tău se uită fix la tine când dormi

1. Te-au auzit când te-ai trezit

Cel mai probabil, motivul pentru care îți vei găsi cățelul privindu-te în timpul nopții este că te-ai agitat în timpul somnului și l-ai trezit înainte să te trezești tu, făcând să pară că se uită la tine în timp ce dormi. Este posibil să fi visat și să te fi mișcat, făcându-ți cățelul să se trezească și să vadă ce faci!

2. Le este foame

Mulți proprietari își hrănesc câinii atât seara, cât și dimineața. Dacă acesta este programul după care vă hrăniți cățelul, este posibil ca acesta să fie pur și simplu înfometat și să aștepte să vă treziți și să îl hrăniți! Câinii au un ceas intern în funcție de soare și de anotimpuri, iar mulți dintre ei pot fi capabili să prezică momentul în care sunteți pe cale să vă treziți. Pur și simplu își așteaptă masa de dimineață.

CITEȘTE ȘI:
De câte proteine au nevoie câinii seniori?

3. Sunt plictisiți

Câinii au nevoie de o mulțime de stimulare mentală și fizică pentru a rămâne fericiți și sănătoși, și este posibil să aștepte să vă treziți (sau chiar să vă trezească ei înșiși!) pentru a obține ceva angajament. Stimularea inadecvată poate duce la probleme comportamentale grave la câini, iar acesta poate fi doar unul dintre rezultate. Alternativ, dacă aveți tendința de a vă plimba sau de a vă juca cu câinele dumneavoastră dimineața, este posibil ca acesta să aștepte cu nerăbdare.

4. Ei vor să te protejeze

Câinii au o lungă descendență genetică de a trăi și prospera în haite, iar ca stăpân al lor, ești în general văzut ca liderul haitei. Câinii din haite vor avea grijă și se vor proteja instinctiv unii pe alții, iar una dintre aceste metode de protecție este să stea de pază în timp ce restul haitei doarme. Acest lucru este valabil mai ales în cazul câinilor de pază naturali, cum ar fi ciobanii germani sau Rottweilerii.

5. Ei vor să iasă afară

Uneori, este dificil să identifici cu exactitate ce te-a trezit din somn, iar cățelul tău poate că a făcut un zgomot pentru a te alerta de ceva, iar tu te-ai trezit și l-ai găsit uitându-se la tine! Este posibil să vrea să iasă afară pentru a-și face nevoile, iar în acest caz, te poți felicita pentru că i-ai insuflat obiceiuri bune!

6. Au probleme de comportament

Câinii de salvare au adesea probleme comportamentale unice care pot apărea în orice moment. Uneori, animalele de salvare sau câinii care nu au fost socializați în mod corespunzător pot avea probleme de încredere sau de atașament și, ca urmare, este posibil ca aceștia să nu vrea să plece de lângă stăpânul lor, chiar și în timp ce dormiți! Câinii anxioși vor încerca să evite orice situație care îi face să se simtă vulnerabili, iar faptul că stăpânul lor doarme este doar una dintre aceste potențiale situații.

CITEȘTE ȘI:
Cum să cureți ochii unui câine (6 pași simpli)

7. Sunt în căutare de atenție

De obicei, nu este nimic în neregulă cu faptul că puiul tău caută atenția ta. S-ar putea să se holbeze la tine pur și simplu pentru că vor ca prietenul lor să se trezească și să se joace! Desigur, acest comportament poate duce rapid la probleme dacă devine obsesiv în orice fel și începe să se întâmple în fiecare noapte. S-ar putea să fie nevoie să faceți mai mult antrenament și să impuneți legea în această privință, chiar dacă asta înseamnă să vă țineți câinele în afara camerei dvs. pentru câteva nopți.

Gânduri finale

De cele mai multe ori, nu este nimic de care să vă faceți griji dacă vă treziți și vă găsiți cățelul uitându-se la dumneavoastră. Este posibil ca acesta să se uite la tine pur și simplu din îngrijorare, să fie înfometat sau să vrea atenție, sau poate că pur și simplu are nevoie să își facă nevoile afară. Câinii nu se vor holba la tine dormind toată noaptea; cel mai probabil, fie te-au auzit agitându-te în somn, fie încearcă să te trezească.