Ce poate fi mai relaxant decât sunetul unei pisici care toarce? Cu toții ne dorim ca pisicile noastre să fie fericite, iar toarcerea este un semn excelent de mulțumire. Dar pisicile sunt creaturi mercantile: într-o clipă se freacă de picioarele tale, iar în următoarea au fugit sub mobilă. Ele pot petrece ore întregi ghemuite în poala noastră sau ore întregi cocoțate în vârful copacului lor pentru pisici. Pisicile par să ne iubească în condițiile lor, nu ne doresc niciodată mai mult decât atunci când atenția noastră este în altă parte – fie că lucrăm la laptop, fie că suntem pe cale să ieșim în fugă pe ușă. Această interactivitate vie și imprevizibilă este cea care face ca pisicile să fie atât de speciale.

Cele 15 semne pentru a-ți da seama dacă pisica ta este fericită

Având în vedere toată această stare de spirit și mesajele amestecate, cum știi când pisica ta este fericită? Am putea să ne rezumăm pur și simplu la a mânca, a toarce și a iubi, dar limbajul corpului, postura și expresiile faciale pot dezvălui mai profund ceea ce simte pisica ta în fiecare moment. Citiți mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știți pentru a citi indiciile pisicii dumneavoastră.

1. Este pisica dumneavoastră sănătoasă?

Controalele regulate, de rutină, la medicul veterinar pot contribui la asigurarea că pisica dumneavoastră este sănătoasă și fericită. Când ne simțim rău, avem tendința de a fi morocănoși. Pisicile nu sunt diferite. Disconfortul fizic le afectează în mod negativ și bunăstarea lor mentală. Orice boală necontrolată, cum ar fi problemele digestive, alergiile sau artrita, le poate diminua bucuria. Dacă pisica dvs. este în mod constant nefericită, vizitați medicul veterinar.

2. Un apetit bun

Pisicile cu un apetit bun sunt pisici fericite. Pisica ta își va arăta entuziasmul pentru mâncare frecându-se de picioarele tale și mieunând la tine până când îi aduci castronul cu mâncare. Dacă pisica dvs. arată clar când vrea răsfăț și se bucură vizibil de mâncare, acesta este un semn foarte bun că pisica dvs. se simte bine. Cu toate acestea, o pisică cu un apetit prea mare s-ar putea să se simtă singură, plictisită sau deprimată.

CITEȘTE ȘI:
Pisici masculine vs pisici femele: Diferențele cheie (motani vs pisici)

3. Toarce

Toarcerea este principalul mod prin care pisicile își exprimă mulțumirea, confortul și dragostea. Ținerea în brațe a unei pisici care toarce este profund relaxantă pentru noi și unii spun chiar că are puteri curative. Cu toate acestea, se știe, de asemenea, că are puteri vindecătoare pentru pisica ta. Dacă pisica dumneavoastră toarce în momente neobișnuite, este posibil ca ea să se consoleze singură. Acest lucru poate fi un semn de suferință sau de rănire. Cereți părerea unui profesionist dacă pisicuța dvs. pare să toarcă fără motiv.

4. Pisicii tale îi place să se joace

Unul dintre cei mai buni indicatori ai satisfacției pisicii este implicarea în joacă. Este posibil ca pisicile mai în vârstă să nu fie la fel de active ca și cele mai tinere, dar ar trebui să arate în continuare o scânteie de interes atunci când o jucărie preferată (sau nouă) este oferită spre joacă. O pisică fericită este dornică să se distreze.

white and brown cat lying on brown wooden floor

5. Pisica ta este relaxată?

În general, o pisică relaxată tinde să fie lipsită de anxietate, stres și frică. Felul în care o pisică stă sau se întinde este un indiciu clar despre cât de mulțumită este. Pisicile care nu sunt fericite nu se vor simți confortabil cu tine sau nu se vor odihni lângă tine. Pisicile relaxate vor sta cu lăbuțele sub corp și cu ochii pe jumătate închiși. Pisicile fericite au ochii pe jumătate închiși pentru că se simt în siguranță. O pisică întinsă pe spate cu picioarele în aer este, de asemenea, un semn excelent. Pisicile relaxate nu par a fi speriate de sunete sau mișcări bruște și par calme în general.

6. Vocalize și ciripituri

Pisicile fericite vorbesc mult. Deși știm cu toții că pisicile miaună, ele fac tot felul de zgomote pentru a comunica cu noi, fie că ne cer mâncare, fie că ne cer alinare sau cer să iasă afară. Atunci când se simt fericite și mulțumite, ele fac și zgomote foarte specifice, aproape ca și cum ți-ar răspunde. Calitatea zgomotelor pisicii dumneavoastră contează; sunetele înalte sunt mai bune, deoarece mârâiturile mai joase pot indica frustrare sau nevoi nesatisfăcute.

CITEȘTE ȘI:
Cum să calmezi o pisică în mașină (8 metode dovedite)

7. Frecarea și lovirea capului

Pisicile se freacă de tine pentru a-și marca teritoriul. Frecarea semnalează faptul că sunteți posesia pisicii dumneavoastră și că aceasta dorește ca lucrurile să rămână așa. Pisicile care se dau cu capul de corpul tău arată, de obicei, că se bucură de compania ta și că își doresc mai mult de ea.

8. Este pisica ta fericită să te vadă?

Pisicile comunică cu corpul lor. O pisică care vă salută bucuroasă și caldă atunci când vă treziți pentru prima dată sau când veniți de la serviciu vă spune că este încântată să vă vadă. Când sunt fericite să vă vadă, o vor arăta cu coada dreaptă și urechile erecte și frecându-și corpul de picioarele dumneavoastră. Dacă pisica ta te salută în acest fel, înseamnă că este fericită în compania ta și se bucură de viață alături de tine.

9. Pisica ta frământă sau „face biscuiți”?

Atunci când pisicile frământă lucruri sau oameni, ele retrăiesc comportamentul de pisoi. Pisicuțele care alăptează își frământă mamele pentru a elibera oxitocină, care le relaxează și face ca laptele să curgă mai ușor. Comportamentul de frământare amintește de dinamica mamă-copil, așa că probabil înseamnă că pisica dvs. se simte în siguranță și iubită.

10. Curiozitatea v-a prins pisica

Pisica ta aleargă la fereastră pentru a privi păsările? Sau se uită la ușa din față când sună clopoțelul? Dacă pisica ta este activă în mediul său, explorând și arătând interes pentru lucruri noi, poți presupune că este fericită.

11. Este pisica dumneavoastră prietenoasă?

Pisicile fericite au, în general, interacțiuni pozitive cu stăpânii lor și cu cei din jur. Toate pisicile, totuși, sunt unice. Faptul că a ta este distantă nu înseamnă că este neapărat nefericită. Multe pisici consideră că o interacțiune socială mai redusă este mai confortabilă. Fiți atenți la orice schimbare majoră în comportamentul pisicii dumneavoastră.

CITEȘTE ȘI:
Cum să faci cunoștință cu pisicile între ele: Ce trebuie să faceți și ce nu trebuie să faceți

12. Îi place să facă somnul pisicii

Câte ore ar trebui să doarmă pisica ta în fiecare zi? Nevoile pisicilor variază în funcție de vârstă și de nivelul de activitate, așa că nu există un singur răspuns corect. Atunci când o pisică nu doarme suficient, ar putea însemna că ceva o deranjează. Dormitul în exces poate fi, de asemenea, un lucru rău. Oamenii pot folosi somnul ca un mecanism de adaptare atunci când sunt plictisiți, singuri, triști sau deprimați – și pisicile pot face acest lucru. Monitorizați obiceiurile de somn ale pisicuței dvs. și notați orice schimbări semnificative.

13. Pisica ta te linge?

Îngrijirea rămâne o prioritate de top pentru pisicile fericite. Este normal ca ele să înceteze să se mai îngrijească bine doar atunci când sunt profund nefericite, de exemplu când sunt bolnave. Pisicile adoră să se îngrijească și dacă te îngrijesc pe tine, înseamnă că faci parte din familie.

14. Somnul social

Atunci când o pisică este cu adevărat fericită, se va ghemui lângă tine pe canapea sau va dormi cu alte pisici, dacă ai mai multe. Dacă pisica ta doarme în patul tău, deși s-ar putea să nu fie ideal pentru tine, este un semn minunat că este foarte mulțumită și că are încredere deplină în tine.

15. Oferirea de cadouri

Atunci când pisica ta îți oferă cadouri, știi că te iubește pentru că îți împărtășește succesele sale la vânătoare. Dacă găsești un șoarece, o broască sau o pasăre moartă, este un semn că pisica ta te prețuiește. Deși nu este plăcut, atunci când îți aduce ceva ce ucide, gândește-te că este un cadou special de la o pisică fericită.