Pugs sunt acei câini adorabili, cu fața plată și răutăcioși pe care îi cunoaștem și îi iubim cu toții. Îi vezi peste tot și, uneori, îi auzi înainte de a-i vedea, datorită fețelor lor brahicefalice. Este posibil ca popularitatea carlionților să vă fi determinat să vă întrebați dacă aceștia sunt de fapt animale de companie bune. Răspunsul este un „da” răsunător!

Multe rase de câini care devin populare pentru aspectul lor și apoi ajung în adăposturi pentru că oamenii nu au fost pregătiți corespunzător pentru nevoile rasei. Pugs există de aproximativ 2.000 de ani, așa că, evident, este ceva de spus despre umilul pug, nu-i așa?

Pugs sunt animale de companie bune?

Pugs este a 29-a cea mai populară rasă de câini din 195 de rase, deci este evident că există ceva acolo! Pugs pot fi animale de companie excelente pentru casele care le înțeleg nevoile. Sunt câini jucăuși, curioși și comici, deși sunt puțin dramatici, mai ales când vine timpul să le tăiem unghiile. Pugs sunt cunoscuți pentru faptul că sunt animale de companie minunate pentru tot felul de oameni și medii de casă. Sunt câini prietenoși care se înțeleg bine cu toată lumea, inclusiv cu străinii, așa că nu contați pe un pug să fie un bun câine de pază.

Sunt câini răutăcioși care sunt foarte adaptabili și iubitori. Vor să își petreacă timpul cu tine și sunt fericiți să meargă în orice aventură în care îi vei duce. Cu toate acestea, este important de reținut că pugii au botul scurt, ceea ce poate face dificilă respirația. Pe măsură ce timpul a trecut, practicile iresponsabile de creștere au continuat să aplatizeze fața carlionților, făcându-i intoleranți la căldură și la exerciții fizice intense. Nu sunt buni parteneri de drumeții sau de jogging și nu sunt cea mai bună opțiune nici când vine vorba de sport.

CITEȘTE ȘI:
10 semne care îți arată că câinele tău este bolnav

Pentru ce tip de casă sunt potriviți Pugs?

Acești câini adaptabili sunt grozavi pentru multe tipuri de case. În general, se descurcă foarte bine cu copiii și pot fi suficient de blânzi pentru a fi în preajma copiilor mai mici. Sunt buni tovarăși pentru persoanele în vârstă, mai ales că tind să aibă cerințe reduse de exerciții fizice. Pugs sunt potriviți pentru atât de multe tipuri de medii, încât adevărata întrebare este pentru ce tip de casă nu sunt potriviți pugii?

Pugs nu sunt o opțiune bună dacă sunteți în căutarea unui câine foarte activ, care poate ține pasul cu exercițiile fizice și sporturile intense. Au o toleranță foarte scăzută la căldură, așa că sunt limitați la sesiuni foarte scurte în aer liber odată ce temperaturile ating aproximativ 70˚F. Nu sunt câini care ar trebui lăsați în aer liber pentru perioade lungi de timp, iar încercarea de a-i împinge mai departe la temperaturi ridicate poate duce la insolație și moarte. Dacă sunteți în căutarea unui câine atletic pentru sport sau activități intense, atunci probabil că Pugs nu este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.

Cum să alegeți Pug-ul potrivit

Alegerea unui pug poate fi o sarcină dificilă. Aspectul lor drăguț și popularitatea lor au făcut ca fabricile de căței, crescătorii din curtea din spate și, în general, crescătorii iresponsabili să se apuce de creșterea carlionților. Reproducerea pentru boturi din ce în ce mai scurte este o practică de creștere iresponsabilă care se termină cu câini care se confruntă cu probleme de sănătate pe tot parcursul vieții. Găsirea unui crescător poate fi dificilă, dar există câteva lucruri pe care trebuie să le căutați.

CITEȘTE ȘI:
Ce este făina de pui în hrana pentru câini? Este sigură?

Evitați să cumpărați un carlion de la un magazin de animale de companie, punct. Crescătorii responsabili nu-și trimit cățeii la magazinele de animale de companie pentru a-și găsi case. Cățeii din magazinele de animale de companie provin de la crescătorii de curte și de la fabrici de căței. Vreți să căutați un crescător care are câini titrați, fie că sunt titrați în expoziție sau într-o anumită varietate de obediență sau sport. Clubul național de rasă pentru carlini recomandă crescătorilor să aibă câinii de reproducție certificați la șold și genunchi, să fie certificați de un oftalmolog veterinar și să fie testați pentru encefalita câinelui Pug, care poate fi transmisă la căței. Crescătorii care sunt recomandați de clubul național al rasei și de AKC sunt adesea un bun punct de plecare pentru a găsi crescători de încredere și responsabili.

În concluzie

Pugs sunt câini minunați care pot fi tovarăși valoroși cu o dresură și o îngrijire corespunzătoare. Mulți oameni nu dresează câinii de talie mică, crezând că nu este important, dar dresarea pug-ului poate duce la o legătură puternică între voi și vă poate ajuta să aveți un câine în general fericit și bine crescut. O socializare adecvată la o vârstă fragedă este importantă, iar expunerea la jocuri, jucării și exerciții fizice cu impact redus vă poate ajuta să vă asigurați că pugul dumneavoastră rămâne sănătos. Pugii sunt predispuși la supraalimentare și obezitate, iar menținerea lor la o greutate sănătoasă va ajuta la menținerea articulațiilor lor sănătoase și la prevenirea altor dificultăți de respirație. Planificați să discutați cu medicul veterinar despre o dietă sănătoasă și despre porționarea adecvată a hranei pentru carliontul dvs. înainte de a-l aduce acasă.