Pisicuțele sunt niște pachete drăguțe de curiozitate care vor să se implice mereu în tot ceea ce se întâmplă în jurul lor. Această curiozitate pură și blândă este exact ceea ce face din pisicuțe niște candidați excelenți pentru antrenamentul de obediență! Să-ți pui pisica să facă trucuri de „câine” nu este atât de dificil pe cât ai putea crede, și probabil că poți începe imediat! Iată un ghid simplu pentru a vă antrena pisica să facă trucuri ca un câine!

Este ușor să-ți dresezi pisica?

Dresarea pisicii tale este cu siguranță mai dificilă decât dresarea unui câine. Pisicilor le place când oamenii lor sunt fericiți, dar nu au aceeași personalitate orientată spre serviciu pe care o asociem cu câinii. Ele vor ca tu să fii fericit… doar că nu suficient de mult încât să sară prin cercuri pentru asta!

Cu toate acestea, dacă vă puteți da seama ce vă motivează pisica, o puteți pune în mișcare și o puteți face să presteze pentru oaspeți. În acest fel, dresarea lor este exact ca și cum ai dresa un câine. Există doar un domeniu mai restrâns de motivații care vor fi adecvate pentru a vă determina pisica să facă trucuri.

Cum să vă dresați pisica: un ghid pas cu pas

1. Găsiți motivațiile pisicii dvs.

Încercați să determinați ce anume vă face pisica cea mai fericită. Este o gurmandă (ca majoritatea pisicilor)? Le place să se joace? Are o jucărie preferată? Oricare dintre aceste lucruri vă poate ajuta să vă dresați pisica. Acestea vor fi capabile să. O mulțime de pisici sunt puternic motivate de mâncare (știm că ale noastre sunt!) și vor începe cu plăcere să facă trucuri atunci când mâncarea este introdusă ca recompensă.

2. Mențineți sesiunile de dresaj scurte

Pisicile nu au o durată de atenție deosebit de bună. Pisicuțele, în special, pot rămâne concentrate doar cinci până la zece minute înainte de a începe să fie distrase de orice altceva, cu adevărat. Așadar, mențineți sesiunile de dresaj scurte pentru a da pisicii dvs. șansa de a se recalibra după sesiune.

CITEȘTE ȘI:
Cum să-ți oprești pisica să nu mai mestece cabluri electrice (7 metode dovedite)

3. Încheiați sesiunile de dresaj pe o notă bună

Este mai bine să încheiați sesiunile de dresaj mai devreme decât să le întindeți până în punctul în care pisica dvs. nu mai este atentă. Încheiați-vă sesiunea pe o notă bună, chiar dacă asta înseamnă că sesiunea este puțin mai scurtă decât v-ați fi dorit să fie. Acest lucru va ajuta pisica dumneavoastră să învețe să asocieze dresajul cu sentimente bune și întărire pozitivă.

4. Întăriți frecvent antrenamentul

Cu cât îți dresezi mai des pisica, cu atât mai ușor va deprinde abilitățile pe care încerci să le înveți. Efectuarea unor sesiuni scurte și frecvente va avea un impact mai mare decât sesiunile mai lungi și mai puțin frecvente. Așadar, faceți sesiuni mai frecvente, de cinci sau zece minute, pentru a vă ajuta pisica să învețe tainele.

Ce este antrenamentul cu clickerul?

Antrenamentul cu clicker este adesea folosit cu câinii pentru a ajuta la menținerea atenției lor și pentru a întări modificarea comportamentului. Clickerele emit un sunet de clic atunci când este apăsat butonul de pe ele. Atunci când faceți clic pe clicker și apoi îi dați pisicii dvs. o recompensă, pisica dvs. învață să asocieze sunetul clickerului cu o recompensă. Astfel, trebuie să fiți judicios cu clicurile, deoarece trebuie să urmați întotdeauna clicul cu o recompensă.

În general, dresajul cu clicker este considerat a fi o metodă de dresaj pentru câini, dar poate fi folosit și cu pisicile. Se știe că pisicile răspund destul de bine la dresajul cu clicker atunci când le este prezentat.

Trucuri amuzante pentru a vă învăța pisica

Șezi: Să-ți înveți pisica să se așeze este relativ ușor și ar trebui să fie unul dintre primele trucuri pe care le înveți pisica ta. Este un bun test de turnesol pentru a vedea dacă pisica dvs. este motivată corespunzător de recompensele pe care le folosiți. Începeți prin a pune tratația în pumnul dvs. Lăsați pisica să vă adulmece pumnul, apoi deplasați pumnul deasupra botului până când se află direct deasupra capului. Ochii pisicii dvs. ar trebui să urmărească recompensa și se va așeza în mod natural pentru a privi în sus. Faceți clic și recompensați.

CITEȘTE ȘI:
Cum să calmezi o pisică în timpul unei furtuni: 7 sfaturi care funcționează

Să vă învățați pisica să se așeze este relativ ușor și ar trebui să fie unul dintre primele trucuri pe care le învățați pisicii dumneavoastră. Este un bun test de turnesol pentru a vedea dacă pisica dvs. este motivată corespunzător de recompensele pe care le folosiți. Începeți prin a pune recompensa în pumnul dvs. Lăsați pisica să vă adulmece pumnul, apoi deplasați pumnul deasupra botului până când se află direct deasupra capului. Ochii pisicii dvs. ar trebui să urmărească recompensa și se va așeza în mod natural pentru a privi în sus. Faceți clic și recompensați. Dă-i o labă: Începeți prin a ridica lăbuța pisicii dvs. în mână după ce se așează. Întoarceți mâna astfel încât laba pisicii să stea în palma dvs. Mențineți această poziție pentru o clipă, spuneți „labă” și apoi recompensați pisica.

Începeți prin a ridica lăbuța pisicii dvs. în mână după ce se așează. Întoarceți mâna astfel încât lăbuța pisicii dvs. să se așeze în palmă. Păstrați această poziție pentru o clipă, spuneți „laba” și apoi recompensați pisica dumneavoastră. Învârteți-vă: Învățați-vă pisica să se învârtă luând degetul și punându-l în fața nasului ei. Mișcați degetul în cerc, astfel încât pisica dvs. să îl urmeze. Spuneți „rotește-te” și recompensați-vă pisica.

Învățați-vă pisica să se învârtă luând degetul și punându-l în fața nasului. Mișcați degetul în cerc, astfel încât pisica dvs. să îl urmeze. Spuneți „rotește-te” și recompensați pisica. Atingeți: Puneți o recompensă în palmă și închideți pumnul. Prezentați pumnul pisicii dvs. și, atunci când aceasta își lovește nasul de pumn, întoarceți mâna și deschideți palma.

Cheia pentru un dresaj de succes

Cheia pentru antrenarea pisicilor este consecvența. Dacă nu le antrenați în mod constant și des, vor uita comenzile pe care le-ați învățat, la fel cum un om va uita informațiile sau abilitățile pe care nu le folosește în mod regulat.

CITEȘTE ȘI:
Remedii de casă pentru tratarea acarienilor de ureche la pisici

Poți să înveți o pisică bătrână trucuri noi?

Pisicuțele sunt cei mai buni candidați pentru dresaj, deoarece sunt tinere și impresionabile. Cu toate acestea, puteți dresa o pisică mai în vârstă dacă doriți. Doar că va fi nevoie de mai multă consecvență și repetiții decât în cazul unei pisici tinere. De asemenea, este posibil să rețină mai puține informații și să uite mai ușor comenzile atunci când acestea nu sunt întărite în mod regulat.

Dresarea unei pisici mai în vârstă este la fel ca și dresarea unui pisoi. Va trebui să găsiți ceea ce îi motivează și să folosiți acest lucru pentru a vă ajuta pisica să învețe ceea ce încercați să o învățați.

Gânduri finale

Dresarea pisoiului poate fi o modalitate distractivă de a vă lega de pisoiul dumneavoastră. Există o varietate de trucuri pe care le poți învăța pisoiul tău care îi vor impresiona chiar și pe cei mai reci membri ai familiei tale. Tot ceea ce poate face un câine, poate face și o pisică cu atitudine. Așadar, nu vă descurajați dacă pisica dvs. pare neinteresată la început. Experimentați cu diferite motivații pentru a vă ajuta pisica să se entuziasmeze pentru învățare!