Deși iarna este chiar după colț, nu va trece mult timp până când va veni din nou vara și temperaturile vor crește.

Imaginați-vă că stați pe veranda din față, în fotoliul dumneavoastră balansoar, în mijlocul unui val de căldură. Transpiri, te ventilezi cu o revistă, iar câinele tău loial gâfâie lângă tine.

Prietenul tău felin, însă, lenevește toată ziua pe balansoarul din verandă, iar căldura nu pare să-l afecteze câtuși de puțin.

Un motiv pentru acest lucru este faptul că se spune că strămoșii felinelor noastre blănoase își au originea în Africa și Arabia. Deoarece acestea sunt locuri foarte calde, este foarte probabil să nu vă vedeți niciodată pisica transpirând.

Totuși, pisicile transpiră atunci când sunt supraîncălzite? Citește mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știi despre pisici, transpirație și multe altele.

Transpiră pisicile?

Răspunsul la această întrebare este de fapt simplu. Pisicile transpiră, dar nu în modul în care crezi tu, cu un luciu de transpirație pe față și gâfâind constant.

În schimb, pisicile au un sistem de răcire încorporat, foarte eficient, cu care se nasc. Cu toate acestea, ele transpiră.

În loc să aibă glande sudoripare pe tot corpul, așa cum fac oamenii, pisicile le au plasate strategic în zonele fără păr. Aceste zone fără păr includ buzele, labele și acea mică zonă de piele din jurul anusului.

De ce transpiră pisica dumneavoastră?

Dacă pisica ta este stresată și temperatura corpului său nu este normală, glandele sudoripare își vor intra în acțiune și va începe să transpire. Pisica ta este ca un om în această privință; dacă îi este prea cald vara, va începe să transpire. Cu toate acestea, transpirația lui nu este la fel de vizibilă ca a ta sau ca gâfâitul câinelui tău.

CITEȘTE ȘI:
De ce le este frică pisicilor de castraveți? 2 motive pentru acest comportament

Transpirația va începe să se evapore și apoi va trimite senzații de răcorire la labele pisicii; acest lucru va ajuta la răcirea temperaturii corpului pisicii dumneavoastră. Așadar, dacă vedeți urme de labe transpirate pe podeaua bucătăriei în lunile de vară, acesta ar putea fi motivul.

Este esențial să rețineți că pisica dvs. poate transpira și atunci când este stresată, așa că acesta este un lucru la care trebuie să fiți atenți, mai ales dacă pisica dvs. face acest lucru des. De cele mai multe ori, acest lucru se va întâmpla pentru că se află într-un loc nou, pentru că ai dus-o la veterinar sau pentru că există o situație în casă care o stresează pe pisica ta.

Pisicile gâfâie?

Deși pisicile nu gâfâie ca și câinii, ele vor gâfâi dacă sunt prea stresate, dacă nu pot respira sau dacă s-au supraîncălzit foarte tare. Așadar, gâfâitul nu este normal pentru pisici și ar trebui să fie un motiv de îngrijorare dacă pisica ta face acest lucru.

Pisica dumneavoastră ar putea fi stresată, supraîncălzită sau chiar să aibă o afecțiune cardiacă sau pulmonară subiacentă care trebuie tratată de către medicul veterinar. Așadar, deși este posibil, gâfâitul nu este atât de grav pe cât credeți, este mai bine să vă duceți animalul de companie la un veterinar cât mai curând posibil dacă gâfâie.

Dacă vă vedeți pisica gâfâind, dați-i un bol cu apă rece. Dacă gâfâitul nu se oprește după ce bea apă, atunci este timpul să îl duceți la veterinar.

Transpirația excesivă și afecțiunile medicale

Nu este tipic pentru pisici să sufere de transpirație excesivă. Așadar, ar putea fi o problemă dacă pisica ta se află într-o casă răcoroasă și totuși lasă urme de labe umede pe tejghele și mese.

CITEȘTE ȘI:
Unde să puneți o litieră pentru pisici. Ce trebuie și ce nu trebuie să faceți

Transpirația excesivă ar putea fi cauzată de anxietate, supraîncălzire sau de o altă afecțiune medicală.

Cum se răcoresc pisicile?

Știți deja că pisica dumneavoastră se răcorește transpirând prin labele picioarelor și prin alte zone fără păr de pe corp. Dar cum se răcoresc pisicile în alte moduri?

Deoarece lăbuțele nu sunt o modalitate complet eficientă pentru pisica dumneavoastră de a se răcori în căldura verii, o veți vedea adesea cum se îngrijește mai des în timpul lunilor de vară. Acest lucru se datorează faptului că saliva de pe blana pisicii dvs. se evaporă, răcorind în mod eficient pielea pisicii.

Este posibil ca pisica dumneavoastră să dispară mai des în timpul sezonului de vară, chiar dacă este o pisică de interior. Acest lucru se datorează faptului că pisica își găsește un loc plăcut, răcoros și confortabil pentru a se așeza și a dormi toată ziua. La fel ca și strămoșii lor, pisicile dorm în timpul zilei, când este foarte cald, apoi își reiau vânătoarea și joaca atunci când soarele apune, iar vremea este mai răcoroasă.

Care sunt semnele de supraîncălzire la pisici?

Unul dintre cele mai comune semne că pisica ta se supraîncălzește este gâfâitul. Cu toate acestea, există și alte semne și simptome pe care ar trebui să le căutați. Vom enumera aceste semne mai jos. Dacă simțiți că pisica dumneavoastră are o insolație, căutați semnele unei insolații, apoi duceți-o imediat la un medic veterinar de urgență.

Este esențial să rețineți că, chiar dacă pisica dvs. este în casă, aceasta se poate supraîncălzi dacă locuința dvs. nu este bine ventilată.

CITEȘTE ȘI:
5 beneficii ale hrănirii pisicii tale după un program

O pisică se poate supraîncălzi dacă temperatura corpului său crește peste temperatura normală de 37până la 38 grade. Nu uitați, depinde de dumneavoastră să vă păstrați pisica în siguranță, așa că fiți mereu cu ochii pe ea, dar mai ales atunci când afară este foarte cald.

Puteți să vă păstrați pisica răcoroasă?

Dacă doriți să vă ajutați pisica să se răcorească în acele zile de vară sufocante, există câteva lucruri pe care le puteți încerca.

Întotdeauna asigurați-vă că vă țineți pisica în casă atunci când este cald și lăsați aerul condiționat în funcțiune, chiar dacă veți fi plecat din casă sau la serviciu în timpul zilei.

De asemenea, puteți porni un ventilator pe prietenul dumneavoastră felin în timp ce doarme, pentru a vă asigura că există o briză răcoroasă care suflă mereu asupra lui. Bineînțeles, țineți întotdeauna la dispoziție și apă proaspătă și răcoroasă pentru pisica dumneavoastră.

Gânduri finale

Așadar, pisicile transpiră atunci când sunt supraîncălzite? Răspunsul este da, dar nu în modul în care credeți. Există destul de multe semne la care trebuie să fiți atenți că pisica dvs. este supraîncălzită și mai mult decât câteva modalități de a o menține răcoroasă, sănătoasă și fericită în timpul sezonului de vară sufocant.