Există o mare varietate de hrană comercială pentru câini disponibilă, așa că nu pare să fie nevoie să-i dai unui cățeluș altceva decât hrana destinată lor. Cu toate acestea, uneori rămânem fără hrană pentru câini înainte de a avea ocazia să ajungem la magazin sau câinele ar putea să intre în mâncarea pisicii fără permisiune. Dar ar trebui câinii să mănânce mâncare pentru pisici Este o întrebare bună pe care toți stăpânii de câini ar trebui să și-o pună și să găsească răspunsul!

Am alcătuit acest ghid despre cum să hrănim câinii cu mâncare de pisică, care ar trebui să vă ajute să clarificați subiectul. În cea mai mare parte, câinii nu ar trebui să mănânce mâncare pentru pisici. Cu toate acestea, este posibil ca acest lucru să nu fie dăunător și ar putea fi chiar benefic pentru câinii mai în vârstă. Iată tot ceea ce trebuie să știți.

Diferența dintre hrana pentru câini și cea pentru pisici

Cea mai mare diferență între hrana pentru câini și pisici este conținutul de proteine. Pisicile sunt carnivore, așa că nu au nevoie decât de proteine animale pentru a se dezvolta. Dar câinii sunt omnivori, așa că dieta lor naturală este mult mai variată și include lucruri precum cereale, fructe și legume. Prin urmare, hrana comercială pentru pisici și câini este formulată diferit.

Potrivit veterinarilor, pisicile au nevoie de un total de 11 aminoacizi în dieta lor, în timp ce câinii au nevoie doar de 10. Așadar, hrana comercială pentru pisici conține mai mulți aminoacizi decât cei necesari unui câine. De asemenea, majoritatea alimentelor pentru pisici conțin mai multe proteine, grăsimi și taurină decât cele pentru câini. Datorită proteinelor și grăsimilor suplimentare din hrana pentru pisici, câinii tind să o adore. Problema este că hrana pentru pisici poate depăși nevoile nutriționale ale unui câine, ceea ce poate fi periculos.

CITEȘTE ȘI:
Poți să-i dai unui cățeluș un os de mestecat?

Riscurile hrănirii câinilor cu hrană pentru pisici

Există câteva motive pentru care hrănirea unui câine cu mâncare pentru pisici ar putea fi problematică. În primul rând, câinii cu un tract gastrointestinal sensibil pot considera că mâncarea pentru pisici este prea bogată, ceea ce poate cauza probleme precum vărsăturile. De asemenea, câinii cu afecțiuni hepatice și renale sunt sensibili la proteine. Prea multă ar putea să le agraveze boala pe măsură ce trece timpul. În cele din urmă, câinii obezi vor deveni și mai obezi doar dacă vor mânca hrană pentru pisici, chiar dacă este vorba doar de o recompensă.

Cel mai bine este să țineți mâncarea pentru pisici departe de câini dacă aceștia au oricare dintre aceste situații. Hrana pentru pisici este mai gustoasă pentru câini datorită conținutului ridicat de proteine. Prin urmare, câinii ar putea fi predispuși să o mănânce în exces și să devină supraponderali sau obezi. Odată cu creșterea în greutate vine și riscul de a dezvolta probleme precum diabetul și cancerul.

Când ar putea fi o idee bună să hrăniți câinele cu hrană pentru pisici

Există câteva cazuri în care hrana pentru pisici este sigură și chiar benefică pentru câini. De exemplu, câinii care suferă de cancer sau care se confruntă cu o pierdere în greutate din anumite motive pot beneficia de consumul de hrană pentru pisici, datorită conținutului ridicat de proteine și grăsimi. Câinii cu apetit scăzut din cauza răcelii sau a altor boli pot obține mai multă nutriție dintr-o cantitate mică de hrană pentru pisici decât ar putea obține dintr-o porție de hrană pentru câini. De asemenea, crochetele pentru pisici reprezintă o opțiune excelentă ca și tratații și/sau gustări ocazionale pentru câinii sănătoși. Poate fi chiar mai bună decât majoritatea alimentelor pentru oameni.

CITEȘTE ȘI:
De ce latră câinele meu la perete? 4 motive principale

În concluzie

Hrănirea câinelui cu mâncare pentru pisici nu este de obicei recomandată, dar poate fi benefică pentru câinii cu anumite afecțiuni. Este întotdeauna o idee bună să vă consultați cu medicul veterinar și să vă dați seama ce dietă ar trebui să urmeze cățelul dvs. Există multe opțiuni de dietă, dar cea mai bună se va potrivi situației unice a câinelui tău.