Când vine vorba de mâncare, porcii sunt cunoscuți pentru că sunt, ei bine, porci! Se pare că mănâncă tot ceea ce le ajunge cu botul suficient de aproape. Vor dezrădăcina legume din grădină și vor face o masă din ele, și vor trece printr-un întreg coș de gunoi pentru a-și umple burta. Mulți oameni se întreabă dacă porcii pot mânca carne. Porcii sunt omnivori, așa că da, pot și mănâncă carne. Dar acesta este doar un răspuns scurt. Citiți mai departe pentru a vedea mai în profunzime cum joacă carnea un rol în dieta unui porc.

Beneficiile hrănirii porcilor cu carne

Porcii sălbatici sunt gunoieri și vor mânca tot ce întâlnesc, inclusiv ierburi, rădăcini, nuci, semințe și chiar ciuperci. Dacă întâlnesc un animal mort, se vor hrăni cu carne pentru a-și susține dieta. Porcii sălbatici au tendința de a mânca mai multă carne decât porcii domestici.

Indiferent dacă un porc este sălbatic, este un animal de companie sau este crescut pentru consumul uman, carnea poate fi o parte sănătoasă din dieta porcului. Aceasta furnizează proteinele, vitaminele și mineralele necesare pentru ca un porc să își construiască oase sănătoase și un creier strălucitor.

Tipurile de carne pe care le pot mânca porcii

Porcii nu ar trebui să fie hrăniți cu carne crudă de animal în niciun caz, deoarece aceasta poartă bacterii care pot fi dăunătoare atât pentru porci, cât și pentru oamenii care au grijă de ei. Salmonella, listeria și diareea sunt doar câteva probleme comune de luat în considerare. Orice carne oferită unui porc ar trebui să fie complet gătită sau evitată cu totul.

Porcii vor mânca orice fel de carne care le este oferită, inclusiv lucruri precum șunca și baconul. Dacă gătiți friptură pentru cină, puteți oferi o bucată sau două porcului dumneavoastră. Dacă prăjiți un pui, rupeți un picior pentru porcul dumneavoastră. Dacă vă decideți să coaceți o șuncă, puteți oferi o felie în sus prietenului dvs. porcin. Sângele, intestinele și organele care nu sunt complet fierte trebuie evitate.

Dezavantajele hrănirii porcilor cu carne

Atunci când porcii mănâncă prea multă carne, pot deveni constipați și pot chiar să dezvolte probleme de sănătate pe care le avem și noi, oamenii, cum ar fi tensiunea arterială ridicată și bolile de inimă. Așadar, deși porcii pot fi hrăniți cu carne, aceasta ar trebui să reprezinte cel mult o parte moderată din dieta lor. Există multe alte alimente pe care un porc ar trebui să le mănânce, așa că nu ar trebui să fie greu să se mențină consumul de carne la un nivel minim.

Alte lucruri pe care le pot mânca porcii

Porcii pot mânca o mare varietate de lucruri pentru a-și susține nevoile nutriționale pe măsură ce trece timpul. Ar trebui să mănânce multe alimente diferite pentru a se asigura că toate nevoile lor nutriționale sunt satisfăcute și pentru ca mesele să nu devină plictisitoare. Pe lângă resturile alimentare din bucătărie, puteți hrăni porcul cu oricare dintre următoarele alimente:

Porcii pot mânca cu moderație chiar și alge marine, ciocolată și chipsuri de cartofi. Se pot întreține cu multe tipuri de alimente, dar cele proaspete sunt întotdeauna cele mai bune. Orice lucru care provine direct din pământ sau care este făcut de la zero în bucătărie poate fi oferit porcului dumneavoastră cu moderație.

 • Dovleac
 • Morcovi
 • Cartofi
 • Porumb
 • Soia
 • Fasole neagră
 • Fasole verde
 • Kale
 • Rucola
 • Spanac
 • Salată verde
 • Nuci nesărate
 • Semințe nesărate

Gânduri finale

Porcii pot mânca multe lucruri diferite, inclusiv carne. Cu toate acestea, carnea nu ar trebui să fie niciodată cea mai mare concentrare a dietei lor. Fructele și legumele proaspete și integrale ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc. Resturile de mâncare sunt ingrediente suplimentare excelente pentru a completa dieta porcului. Puțină carne gătită poate oferi un plus de proteine. Cu ce fel de carne vă gândiți să vă hrăniți porcul și cum intenționați să o pregătiți?