Ariciul trăiește în multe locuri din întreaga lume, în sălbăticie, inclusiv în Europa și Asia. Aricii de companie se bazează pe stăpânii lor pentru a le oferi mâncarea de care au nevoie pentru a rămâne fericiți și sănătoși pe tot parcursul vieții lor.

Din fericire, nu este greu sau scump să hrănești un arici de companie. Hrana pentru arici din comerț este disponibilă pe scară largă și satisface nevoile nutriționale de bază ale acestui animal. De asemenea, probabil că în bucătăria dvs. există alimente care pot fi hrănitoare pentru arici. Așadar, aricii pot mânca salată? Răspunsul scurt este da! Iată tot ceea ce trebuie să știți despre hrănirea cu salată a ariciului dumneavoastră de companie.

Hrănirea ariciului cu salată verde

Salata verde poate fi o parte sănătoasă a dietei unui arici, deoarece este plină de nutrienți precum calciu, fosfor și vitamina B, care pot ajuta la completarea dietei unui arici astfel încât acesta să nu dezvolte deficiențe pe măsură ce trece timpul. Cu toate acestea, este important de reținut că aricii sunt considerați insectivori și mănâncă în principal insecte pentru a-și acoperi nevoile nutriționale.

Așadar, deși pot mânca puțină salată verde, aceasta nu ar trebui să fie decât un răsfăț ocazional. O frunză mică sau o lingură de salată mărunțită oferită o dată pe săptămână sau cam așa ceva este suficientă.

Aricii pot fi hrăniți cu mai multe tipuri de salată și alte verdețuri din grădină, inclusiv:

  • Salată roșie
  • Salată verde
  • Rucola
  • Kale
  • Spanac

Nu se recomandă salata Iceberg, deoarece are mai multă apă decât alte frunze verzi. Nu numai că nu va contribui cu niciun beneficiu nutrițional pentru ariciul dvs. de companie, dar îi poate provoca animalului și diaree. În cazul în care apare diareea, aceasta ar putea duce la deshidratare și îmbolnăvire. Rămâneți la salatele cu frunze închise la culoare pentru a evita riscul ca ariciul dumneavoastră să facă diaree.

CITEȘTE ȘI:
Pot porcușorii de Guineea să mănânce ciuperci? Ce trebuie să știți

Alte lucruri din bucătăria dumneavoastră pe care aricii le pot mânca

Există și alte alimente în afară de salată în bucătăria dvs. care pot fi date ariciului dvs. de companie ca treaturi și gustări ocazionale. Primul este reprezentat de fructe. Bucățile proaspete de măr, banană, pepene galben și portocală sunt opțiuni excelente de gustare, în special în timpul lunilor fierbinți de vară, când este necesar un aport suplimentar de apă. Nici câteva fructe de pădure din când în când nu strică. Este important să evitați însă să îi dați ariciului dvs. de companie fructe uscate, deoarece acestea conțin concentrații mari de zahăr.

Carnea gătită pe care plănuiți să o serviți la cină poate fi, de asemenea, oferită animalului dumneavoastră de companie în cantități mici. Ariciului dumneavoastră i-ar plăcea să primească ocazional o bucățică de pui, carne de vită sau de porc gătită. Conservele de mâncare pentru câini și pisici par să fie apreciate și de arici.

Alte alimente pe care să aveți în vedere să le oferiți ariciului dvs. de companie ca și gustări includ:

  • Ouă fierte
  • Roșii
  • Fasole verde
  • Dovleac

Încercați să experimentați cu diferite alimente pentru a vedea care îi place cel mai mult ariciului dumneavoastră. Apoi, rotiți-i preferatele în timpul gustărilor pentru a le varia dieta și pentru a vă asigura că nu se plictisesc prea tare de mâncarea din comerț.

Lucruri care nu se află în bucătăria dumneavoastră și pe care aricii le pot mânca

Există alte câteva lucruri pe care ariciul dvs. le poate mânca, deși probabil că nu le veți găsi în bucătăria dvs. de acasă. De exemplu, aricii adoră să mănânce greieri și viermi de făină. S-ar putea să puteți aduna câțiva din curtea dvs. pentru gustare, dar ar fi mai ușor să mergeți la magazinul local de animale de companie și să cumpărați o pungă de la ei. Viermii de făină și greierii congelați sunt ușor de depozitat și constituie niște gustări grozave, bogate în proteine, pentru ariciul dumneavoastră.

CITEȘTE ȘI:
Pot rațele să mănânce porumb? Sfaturi pentru dietă și sănătate

Lucruri pe care ariciul dumneavoastră de companie nu ar trebui să le mănânce niciodată

Aricii pot mânca o mare varietate de lucruri, dar există câteva alimente pe care ar trebui să evite întotdeauna să le mănânce din motive de sănătate. Alimentele procesate nu sunt bune pentru arici. Chipsurile, covrigii, nucile sărate, pâinea și orice altceva care are adaos de zahăr, sare și arome și orice lucru prăjit ar trebui evitat, deoarece poate cauza probleme de sănătate pentru ariciul dumneavoastră. Evitați să împărțiți cu ariciul dvs. produse de tip fast-food și mesele pe care le preparați singur în bucătărie, deoarece astfel de alimente sunt, de obicei, mult mai grase și mai sărate decât este bine pentru animalul dvs. de companie.

În concluzie

Salata verde poate fi o parte sănătoasă din dieta generală a ariciului dumneavoastră de companie. Există mai multe tipuri din care puteți alege, astfel încât animalul dvs. de companie nu trebuie să mănânce același lucru la fiecare gustare sau treat. Amestecarea salatei cu alte legume, fructe sau carne vă va menține cu siguranță animalul de companie fericit pentru mulți ani de acum încolo. Cu ce fel de salată sau verdețuri intenționați să vă hrăniți mai întâi ariciul de companie?

Etichete