Știi deja că morcovii sunt incredibil de sănătoși pentru tine, dar cum rămâne cu câinele tău? Poate mânca morcovi? Răspunsul este da, iar aceștia sunt la fel de buni pentru cățelul tău ca și pentru tine.

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că ar trebui să începi să îi bagi morcovi în față câinelui tău ca și cum ar fi Bugs Bunny. Există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a începe să umbli la dieta cățelului tău, iar noi le vom trece în revistă în acest ghid.

Sunt morcovii siguri pentru câini?

Morcovii sunt absolut siguri pentru câini. De fapt, fiecare parte a morcovului este sigură pentru cățelul tău, inclusiv pielea și vârfurile verzi cu frunze.

Acestea fiind spuse, nu vă așteptați ca ei să fie la fel de entuziasmați de un morcov precum o fac pentru junk food.

Beneficiile hrănirii câinelui dumneavoastră cu morcovi

Dacă încerci să te decizi între a-i da câinelui tău un morcov sau o halbă de înghețată, primul beneficiu ar trebui să fie clar: morcovii sunt un aliment cu puține calorii. Poți să îi dai câinelui tău mulți morcovi și să nu ajungi nici pe departe să reproduci numărul de calorii pe care le-ar primi din alte gustări mai puțin sănătoase.

Morcovii sunt plini de nutrienți importanți, cum ar fi vitamina A, care este esențială pentru creșterea corespunzătoare a oaselor și pentru un răspuns imunitar puternic. De asemenea, au antioxidanți, care pot face orice, de la combaterea inflamațiilor până la îmbunătățirea sănătății creierului și a ochilor câinelui dumneavoastră.

Este adevărat acel adagiu despre cum nu vezi niciodată iepuri purtând ochelari – morcovii sunt excelenți pentru vederea câinelui tău. Sunt plini de betacaroten, licopen și luteină, toate acestea protejând ochii cățelului dvs. de daunele pe care le-ar primi de la radicalii liberi sau de la razele UV-B ale soarelui.

CITEȘTE ȘI:
17 alimente periculoase pe care câinele tău nu ar trebui să le mănânce niciodată

Câinele tău poate vedea beneficiile morcovilor chiar dacă nu îi înghite. Textura lor dură îi face jucării excelente pentru dentiție, mai ales dacă sunt congelați, și pot împiedica cățelul dvs. să vă roadă canapeaua sau pantofii (sau pe dvs.).

Mai mult, roaderea unui morcov poate ajuta la îndepărtarea unei părți din placa dentară de pe dinții câinelui dumneavoastră, oferindu-i o mică curățare plăcută. Nu este suficient pentru a înlocui periajul zilnic de care au nevoie, dar este un bonus plăcut, oricum.

Există vreun risc dacă îi dai câinelui tău un morcov?

Morcovii nu prezintă niciun risc în ceea ce privește conținutul lor nutrițional, deși, ca în cazul oricărui lucru, câinele tău ar putea avea probleme cu stomacul dacă mănâncă prea mulți.

De asemenea, sunt destul de bogate în zahăr natural, ceea ce ar putea duce la creșterea în greutate dacă sunt consumați în exces. Cu toate acestea, morcovii sunt gustări mult mai sănătoase decât dulciurile pentru câini sau decât majoritatea resturilor de masă, așa că nu ne-am face prea multe griji în această privință, cu excepția cazului în care câinele tău pune deoparte pungi cu aceste lucruri.

O preocupare mai mare este riscul de sufocare pe care îl prezintă morcovii. Acest risc va varia de la un câine la altul; unii vor mesteca morcovii în bucățele ușor de gestionat, în timp ce alții vor înghiți bucăți uriașe dintr-o dată. Dacă cățelul dvs. se încadrează în cea de-a doua categorie, ar fi bine să tăiați morcovii pentru el (dar nu în bucăți rotunde) sau să îi gătiți astfel încât să fie moi și plăcuți.

CITEȘTE ȘI:
12 Probleme comune de sănătate de vară și probleme de sănătate la câini

De asemenea, aveți grijă dacă îi dați câinelui dumneavoastră morcovi care au fost gătiți inițial pentru consumul uman. Riscul aici nu sunt morcovii în sine, ci mai degrabă celelalte ingrediente care ar fi putut fi în mâncare. Unele ingrediente care se găsesc în mod obișnuit în mâncărurile cu morcovi gătiți includ usturoi, ceapă sau anumite condimente, toate acestea putând fi toxice pentru câini sau cel puțin pot provoca dureri de stomac.

De asemenea, ar trebui să vă asigurați că spălați bine morcovii înainte de a-i servi, dacă nu aveți de gând să îi decojiți. Vrei să îndepărtezi orice urmă de pesticide, erbicide sau orice alte substanțe chimice care ar putea rămâne pe ei din timpul petrecut la fermă.

Cum să vă convingeți câinele să mănânce morcovi

Dacă vrei ca câinele tău să profite de beneficiile nutriționale ale morcovilor, dar nu-l poți convinge să mănânce aceste lucruri, există câteva trucuri pe care le poți încerca pentru a-l face să se răzgândească.

Înțelegeți, totuși, că dacă câinele dvs. are o aversiune suficient de puternică față de legumă, probabil că nu puteți face nimic pentru a-l convinge să încerce.

Cel mai simplu lucru pe care îl puteți face este să experimentați cu diferite metode de gătit. Unii căței vor înghiți cu plăcere un morcov crud, în timp ce alții preferă ca aceștia să fie gătiți sau făcuți piure. Bineînțeles, unii câini îi vor mânca indiferent de modul în care sunt preparați, în timp ce alții nu se vor atinge de ei, indiferent de ceea ce faceți.

CITEȘTE ȘI:
Cum să faci un cățeluș să doarmă toată noaptea (6 sfaturi)

Puteți face piure sau piure de morcovi și să îi amestecați cu mâncarea câinelui dumneavoastră în speranța că nu va observa. Nu uitați că câinii vor judeca în primul rând mâncarea în funcție de mirosul acesteia, nu de aspectul ei, așa că ați putea să domoliți mirosul de morcovi adăugând bulion de pui sau ceva similar.

De asemenea, puteți încerca să tăiați morcovii în bastonașe și să le înmuiați în apă clocotită și în bulion de pui. Aroma de pui se va infiltra în bețișoarele de morcov, făcându-le niște bunătăți delicioase pe care le puteți folosi ca recompense pentru dresaj, dacă doriți.

Deci, care este verdictul? Morcovii sunt siguri pentru câini?

Morcovii sunt unul dintre cele mai bune (și da, cele mai sigure) alimente pe care le puteți servi câinelui dumneavoastră. Sunt plini de vitamine care sunt esențiale pentru a proteja ochii, creierul și multe altele ale câinelui dumneavoastră. În plus, pot fi dublate ca jucării de mestecat atrăgătoare care pot curăța dinții câinelui dvs. în același timp.

Morcovii nu sunt lipsiți de dezavantajele lor, deoarece pot prezenta un pericol de sufocare și au o cantitate destul de mare de zahăr natural în interior, dar în cea mai mare parte, morcovii sunt gustări fantastice pentru orice câine.

Partea dificilă este să vă convingeți câinele să îi mănânce!