Ouăle sunt un element popular în majoritatea frigiderelor noastre. Le folosim într-o mare varietate de rețete, așa că este firesc să ne întrebăm dacă și câinii noștri le pot mânca. Răspunsul scurt este da. Câinele dumneavoastră poate mânca ouă, iar acestea sunt foarte sănătoase. Cu toate acestea, există momente în care consumul de ouă poate fi rău și pentru animalul dumneavoastră de companie. Continuați să citiți în timp ce analizăm beneficiile pentru sănătate, precum și riscurile asociate cu hrănirea câinelui dumneavoastră cu ouă, astfel încât să puteți vedea dacă este ceva ce doriți să faceți cu animalul dumneavoastră de companie.

Sunt ouăle rele pentru câinele meu?

Salmonella

Salmonella este o problemă doar atunci când hrăniți câinele cu ouă crude și este principalul motiv pentru care majoritatea experților recomandă să le gătiți mai întâi. Cu toate acestea, câinii pot găsi în sălbăticie ouă pe care le-ar putea mânca pe loc. În timp ce câinele dvs. va fi probabil bine, vă recomandăm să îl supravegheați pentru semne de salmonella, cum ar fi vărsături și diaree, dacă bănuiți că animalul dvs. a mâncat ouă crude.

Avidina

Avidina este o substanță chimică care se găsește în ouăle crude și care poate împiedica absorbția biotinei, ceea ce duce la o deficiență de biotină. Biotina este un nutrient important care vă ajută animalul de companie să își mențină pielea sănătoasă. De asemenea, joacă un rol în formarea de noi celule, în digestie și în metabolismul animalului dumneavoastră de companie. Deși rar, o dietă bogată în ouă crude ar putea duce la o deficiență de biotină, așa că majoritatea experților recomandă să gătiți ouăle înainte de a le servi.

CITEȘTE ȘI:
De ce latră câinele meu la mine? 4 motive potențiale pentru acest comportament

Bacterii

Există și alte tipuri de bacterii, în afară de salmonella, care se pot dezvolta în ouăle crude pe măsură ce acestea încep să se strice. Gătirea oului va ucide aceste bacterii, dar nu poți ști niciodată ce bacterii ar putea fi prezente atunci când servești ouă crude. Dacă câinele dumneavoastră a mâncat ouă sălbatice, va trebui să îl supravegheați pentru semne de boală timp de o zi sau două.

Sunt ouăle bune pentru câinele meu?

Proteine

Proteinele sunt un nutrient esențial de care animalul dvs. de companie are nevoie pentru a construi mușchi și a rămâne activ. Cățeii au nevoie de mai multe proteine decât câinii adulți, dar și aceștia vor avea nevoie de o cantitate semnificativă, iar ouăle pot fi o sursă excelentă, deoarece conțin o sursă de înaltă calitate.

Acizi grași

Gălbenușul ouălor conține o cantitate bună de acizi grași omega-3 utili. Grăsimile omega ajută câinele să mențină o blană sănătoasă și strălucitoare, și De asemenea, poate promova o piele netedă, precum și îmbunătăți dezvoltarea creierului și a ochilor. Medicii veterinari folosesc, de asemenea, grăsimile Omega pentru a trata artrita și bolile renale.

Acidul folic

Acidul folic este un alt nutrient important care se găsește în ouă și care poate ajuta câinele dvs. să evite o deficiență care duce la anemie și la mai multe alte probleme de sănătate. Unele rase, cum ar fi Golden Retriever, și Boxer sunt predispuse la o deficiență de acid folic prin genetică, astfel încât acești câini se vor descurca deosebit de bine cu ouă în dieta lor.

Cum pot hrăni câinele meu cu ouă?

Vă recomandăm să gătiți ouăle înainte de a le da câinelui dumneavoastră, dar nu puneți sare, piper sau chiar unt pe ele.

CITEȘTE ȘI:
Cum să păstrezi câinii calzi și sănătoși iarna (17 sfaturi)

Fierberea este metoda noastră preferată pentru că este ușor să le gătești fără unt, dar le poți face în orice stil preferă câinele tău dacă ai o tigaie bună și neaderentă.

După fierbere, lăsați-i să se răcească și scoateți-le coaja.

Începeți cu un singur ou pentru a vedea dacă câinele dumneavoastră are probleme cu vărsăturile sau diareea. Dacă nu observați nicio problemă, puteți crește cantitatea.

Îl puteți da întreg sau îl puteți sparge, în funcție de mărimea și obiceiurile alimentare ale câinelui dumneavoastră. Dacă câinele dvs. nu a mai mâncat-o până acum și este reticent să o mănânce, puteți încerca să o amestecați cu hrana obișnuită.

Câinii pot mânca ouă frecvent, dar acestea nu ar trebui să înlocuiască o masă echilibrată obișnuită.

Întrebări comune

Cojile de ouă sunt rele pentru câini?

Deși cojile pot avea salmonella și alte bacterii pe ele, ceea ce le face periculoase pentru consum, nu există niciun pericol în cazul cojii. Este bogată în calciu și fosfor, așa că îi va oferi animalului dvs. de companie niște substanțe nutritive care prelucrează oasele.

Este colesterolul din ouă rău pentru câini?

Din fericire pentru animalul dumneavoastră de companie, colesterolul nu afectează câinii în același mod în care afectează oamenii, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la colesterol atunci când îi dați ouă animalului dumneavoastră de companie.

Rezumat

Ouăle sunt un excelent tratament cu conținut scăzut de grăsimi care reprezintă o alternativă excelentă la tratamentele grase și bogate în calorii pe care le găsim în magazin, atâta timp cât câinele dumneavoastră nu este sensibil la acestea. Le puteți hrăni de mai multe ori pe săptămână fără efecte secundare, iar acestea sunt ieftine și ușor de preparat. Puteți chiar să fierbeți mai multe din timp, iar acestea vor rezista câteva zile. Dacă câinele dumneavoastră ar mânca niște ouă sălbatice în timp ce vă plimbați, ar trebui doar să urmăriți semnele de otrăvire cu salmonella, dar riscul este destul de scăzut, iar câinele dumneavoastră va fi aproape sigur bine. Dacă observați vărsături, vă recomandăm să sunați la veterinar.