Varza Kale se află în centrul noii mode a alimentelor sănătoase, fiind adesea folosită în sucurile și smoothie-urile verzi datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate. Bineînțeles, deseori dorim să extindem aceste beneficii și asupra animalelor noastre de companie, iar tu poate că ai acasă varză kale și te întrebi dacă această frunză verde este sigură pentru hamsterul tău.

Pot hamsterii să mănânce Kale? Este kale sigură pentru hamsterul tău? Da! Hamsterii pot mânca varză kale, iar aceasta le va oferi o serie de beneficii nutriționale. Acestea fiind spuse, ar trebui să fie întotdeauna dată cu moderație.

În acest articol, vom analiza potențialele beneficii ale administrării de varză kale hamsterului dumneavoastră, precum și capcanele la care trebuie să fiți atenți. Haideți să începem!

Kale dintr-o privire

Kale este o legumă verde, cu frunze, cruciferă, cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Kale face parte din familia verzei și este originară din estul Mediteranei și din Asia Mică, unde este folosită cel puțin din anul 2000 î.Hr. Este o plantă rezistentă, anuală, care poate crește ușor iarna, cu o gamă largă de temperaturi de germinare, ceea ce o face o legumă ușor de cultivat acasă.

Pot hamsterii să mănânce varză Kale?

Da, anumite specii de hamsteri pot mânca varză kale în condiții de siguranță și pot obține beneficii nutriționale de pe urma acesteia, deși ar trebui să o mănânce doar cu moderație. Asigurați-vă că le serviți doar porțiunea exterioară moale a frunzelor și nu tulpina și secțiunea interioară apoasă.

Kale este o gustare excelentă pentru hamsteri, deoarece este foarte săracă în calorii – doar 33 de calorii într-o cană de kale mărunțită. În acea ceașcă, veți obține, de asemenea, 5 grame de fibre, 47 de grame de grăsime și 2 grame de proteine.

CITEȘTE ȘI:
Cât timp poate sta un porcușor de Guineea fără hrană și apă?

Principalele beneficii vitaminice ale varzei kale pentru hamsteri sunt:

Vitamina A. Aceasta este utilă în special pentru hamsterii care alăptează, deoarece s-a demonstrat că lipsa vitaminei A provoacă o dezvoltare lentă la puii de hamster. De asemenea, este bună pentru vederea lor și poate ajuta la prevenirea problemelor legate de ochi. Totuși, prea multă vitamina A este potențial dăunătoare și ea și poate provoca leziuni hepatice sau o structură scheletică slăbită.

Vitamina C. O vitamină esențială pentru hamsteri, vitamina C favorizează vindecarea și previne scorbutul la hamsteri. Acest antioxidant ajută, de asemenea, la distrugerea radicalilor liberi și îmbunătățește imunitatea hamsterului dumneavoastră.

Vitamina K. Aceasta este excelentă pentru sănătatea reproducerii la hamsteri și promovează o rată de creștere regulată la pui.

Kale conține, de asemenea, minerale esențiale precum calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu și este bogat în fibre pentru o sănătate digestivă excelentă. Conținutul ridicat de apă din kale este, de asemenea, excelent pentru hidratarea hamsterului dumneavoastră.

Riscurile potențiale ale hrănirii hamsterilor cu varză kale

În timp ce există multe beneficii potențiale ale hrănirii hamsterului dumneavoastră cu această legumă cruciferă, există și riscuri, iar varza kale trebuie administrată doar cu moderație. Kale este destul de acidă și are un conținut ridicat de zahăr. Acest lucru o face nepotrivită pentru anumite rase, cum ar fi hamsterii pitici, care sunt mai predispuși la diabet, și nu ar trebui să le fie dată deloc.

Hamsterii sirieni și Roborovski pot mânca kale cu moderație, dar pot totuși să devină supraponderali sau să facă diabet dacă li se dă prea mult. De asemenea, deși conținutul ridicat de apă este foarte bun, prea multă poate provoca diaree și poate cauza deshidratare. Din nou, moderația este cheia.

CITEȘTE ȘI:
Cum să ții găinile la căldură iarna (10 sfaturi)

Cât de multă varză kale pot mânca hamsterii?

Chiar dacă hamsterul tău adoră varza kale, în jur de o dată sau de două ori pe săptămână este mai mult decât suficient pentru ei. O bucată de varză kale proaspătă, cu frunzele exterioare, de aproximativ mărimea capului hamsterului dumneavoastră, este un bun ghid general și este mai bine să fii sigur decât să regreți. Bebelușii de hamster nu ar trebui să mănânce deloc varză kale.

Încercați să îi dați hamsterului dvs. o cantitate mică și urmăriți cum reacționează. Dacă nu prezintă semne de diaree sau probleme digestive, puteți continua să i-o dați în cantități mici. Varza kale uscată este, de asemenea, o gustare sigură cu moderație, deoarece este ușor de depozitat, dar, desigur, îi lipsește beneficiul hidratării. Cu varza kale proaspătă, asigurați-vă că o spălați bine înainte de a o servi.

Gânduri finale

Cu moderație, varza kale poate fi o gustare hrănitoare pentru hamsterul dumneavoastră și poate oferi potențial vitamine și minerale importante, inclusiv vitaminele A, C și K, și minerale precum calciu, fier și magneziu. Ca un răsfăț ocazional în plus față de dieta lor standard, varza kale este perfect sigură pentru majoritatea hamsterilor, deși nu ar trebui să fie administrată speciilor pitice din cauza predispoziției lor spre diabet.