Papagalii sunt animale de companie minunate pentru persoanele care sunt dispuse să depună un mic efort suplimentar. Dar, ca toate animalele de companie, papagalii se bazează pe stăpânii lor pentru a le oferi o dietă nutritivă care să le permită să se dezvolte. Și, la fel ca toate animalele de companie, papagalilor le place un răsfăț ocazional, cum ar fi fructele proaspete. Dar ce fel de fructe sunt cele mai bune pentru prietenul tău cu pene?

Un fruct care este nutritiv pentru papagalul dumneavoastră este merișorul. Noii proprietari de păsări adesea nu se gândesc că păsările nici măcar nu vor mânca merișoare. Cu toate acestea, acest mic fruct vibrant poate fi benefic pentru sănătatea papagalului dumneavoastră. Doriți să aflați mai multe despre introducerea merișoarelor în dieta papagalului dumneavoastră? Acest articol vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie despre merișoare!

Ce sunt merișoarele?

Cei mai mulți oameni sunt familiarizați cu merișoarele ca fiind un suc sau un sos asemănător gemului, văzut doar în timpul cinei de Ziua Recunoștinței. În timp ce aceste forme de merișoare s-ar putea să nu fie cea mai sănătoasă alegere din cauza zaharurilor adăugate, boabele în sine sunt bogate în nutrienți. Datorită nivelului ridicat de antioxidanți din fiecare boabă, acestea sunt considerate un superaliment. La om, merișoarele pot ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare și pot încetini creșterea unor celule canceroase. Este un fruct de pădure puternic!

Sunt merișoarele benefice pentru papagali?

Da, merișoarele sunt benefice pentru papagalul dumneavoastră! Sunt pline de vitamine și minerale care vă pot ajuta papagalul să se dezvolte. Oferindu-i papagalului dvs. o varietate de alimente prietenoase cu păsările, cum ar fi pelete, semințe, nuci, fructe și legume, veți contribui la menținerea sănătății generale a papagalului dvs. Cu toate acestea, merișoarele nu ar trebui să fie singurul aliment din dieta papagalului dumneavoastră. La fel ca toate celelalte fructe și boabe, merișoarele conțin zahăr. Ar trebui evitată administrarea unei diete bogate în zahăr pentru pasărea dumneavoastră sau pentru alt animal de companie. Aproximativ 10%-20% din dieta papagalului dumneavoastră ar trebui să fie compusă din fructe, nuci și semințe. Merișoarele pot fi oferite ca răsfăț în timpul săptămânii.

CITEȘTE ȘI:
Pot rațele să mănânce orez? Sfaturi pentru dietă și sănătate

Merișoare proaspete sau uscate?

Merișoarele proaspete sunt cea mai bună alegere pentru papagalul dumneavoastră, deoarece boabele sunt în forma lor naturală. Dar ați mâncat vreodată o merișoară proaspătă? Sunt destul de acrișoare! Deoarece sunt acrișoare în mod natural, păsările din sălbăticie nu le caută. Dar păsările vor mânca merișoare dacă le introduceți în dieta lor zilnică.

S-ar putea părea că merișoarele uscate sunt cele mai ușor de dat papagalului dumneavoastră, deoarece sunt mai dulci. Cu toate acestea, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când îi hrăniți cu merișoare uscate. Cele mai multe merișoare uscate cumpărate din magazine conțin dioxid de sulf, care este folosit în timpul procesului de uscare. Dacă papagalul dumneavoastră consumă dioxid de sulf, ar putea avea o reacție negativă. Dar există o mulțime de fructe uscate fără sulfit care sunt sigure pentru papagali pe care le puteți cumpăra. În plus, fiți atenți la orice zaharuri sau arome suplimentare adăugate în merișoarele uscate. Merișoarele uscate care nu conțin sulfiți și nu au zaharuri adăugate sunt cea mai sigură opțiune. Dacă aveți acasă un deshidrator de alimente, puteți chiar să vă faceți propriile merișoare uscate!

Cum să-ți hrănești papagalul cu merișoare

Să-i dai papagalului tău 1-2 merișoare uscate naturale și fără sulfiți este ușor. Le puteți adăuga la masa lor zilnică. Cu toate acestea, merișoarele proaspete necesită ceva mai multă creativitate, deoarece sunt un pic acrișoare. Iată câteva moduri amuzante de a-i da papagalului tău merișoare proaspete:

Puneți 1-2 merișoare în vasul cu apă al papagalului dumneavoastră. Va fi ca o versiune pentru păsări a jocului „bobbing for apples”! Papagalii sunt animale inteligente și se vor bucura de această provocare distractivă în timpul gustării.

CITEȘTE ȘI:
Păsările sunt animale de companie bune? Ce trebuie să știți!

Va fi ca o versiune pentru păsări de a se da în vânt după mere! Papagalii sunt animale inteligente și se vor bucura de această provocare distractivă în timpul gustării. Adăugați merișoare pe o sfoară și faceți o ghirlandă. Pentru a face această ghirlandă, tot ce aveți nevoie este un ac mare și o bucată de ață groasă. Adăugați 1-2 merișoare pe ață, împreună cu câteva bucăți de floricele de porumb popcorn fără sare, făcute la aer și atârnați-o în cușca papagalului dumneavoastră. Acum, ai o gustare sănătoasă și distractivă pentru papagalul tău!

Gânduri finale

Merișoarele sunt un adaos nutritiv la dieta papagalului dumneavoastră. La fel ca toate creaturile vii, cheia pentru ca papagalul dvs. să se dezvolte și să se mențină sănătos este o dietă bine echilibrată. O dietă bine echilibrată poate varia de la o zi la alta. Pe lângă pelete și anumite semințe, vedeți ce fel de fructe proaspete, legume și nuci îi plac cel mai mult papagalului dumneavoastră. Nu sunteți sigur ce hrană să încercați mai întâi? Începeți cu o merișoară.