Să fii proprietarul unei păsări pentru prima dată nu este atât de ușor pe cât pare. Una dintre cele mai importante părți ale deținerii unui papagal este să știi ce fructe pot mânca în siguranță. Ați presupune că, deoarece multe dintre ele provin din climatele tropicale, ar putea mânca toate fructele, dar nu este așa. Când vine vorba de portocale, sunt acestea sigure pentru papagali să le mănânce?

Da, papagalii pot mânca portocale. Cu toate acestea, ele sunt foarte acide și ar trebui să le fie oferite doar cu moderație. Chiar dacă pot fi sigure pentru ei să le mănânce, să ne adâncim puțin în detalii.

Beneficiile de a da portocale papagalilor

La fel ca în cea mai mare parte a dietei unui papagal, există un echilibru în toate, iar prea mult dintr-un aliment ar putea cauza probleme de sănătate. Portocalele sunt o sursă bogată de vitaminele A, B și C. De asemenea, au o mulțime de potasiu și fibre alimentare. Papagalii adoră aceste fructe gustoase, dar pentru că au atât de mult zahăr și acid, nu doriți să le dați portocale zilnic.

Vitamina A

Vitamina A este una dintre principalele vitamine care ajută la dezvoltare. Lipsa acestei vitamine ar putea cauza o dezvoltare slabă sau infecții respiratorii. O cantitate sănătoasă asigură că oasele lor rămân puternice și că organismul lor continuă să funcționeze corect.

Vitamina B

Vitamina B este ideală dacă doriți să mențineți sănătatea mentală a papagalului dumneavoastră reglată. Această vitamină este un antidepresiv natural, iar un nivel scăzut al acesteia ar putea însemna că pasărea ta va începe să aibă multe schimbări de dispoziție. De asemenea, ajută la crearea de celule roșii din sânge.

CITEȘTE ȘI:
Cât timp poate sta un porcușor de Guineea fără hrană și apă?

Vitamina C

Vitamina C este unul dintre cele mai cruciale aspecte ale dietei unui papagal. Această vitamină menține sângele să circule în mod corespunzător, le stimulează sistemul imunitar, le conservă toate organele vitale și ajută la vindecarea pe toate părțile corpului.

Pot papagalii să mănânce coji de portocale?

Știm că pulpa interioară este sigură pentru păsările noastre de companie, dar cum rămâne cu coaja exterioară? Lucrul grozav la portocale este că le puteți da o felie fără a fi nevoie să le scoateți coaja. Păsările sunt dotate cu gheare și ciocuri ascuțite și au învățat singure cum să descojească fructele dacă vor. Unii papagali preferă să mănânce coaja exterioară, iar alții nu. În orice caz, asigurați-vă că îl spălați înainte de a-l da pentru a îndepărta orice urmă de murdărie sau pesticide.

Cum rămâne cu sucul de portocale?

Sucul de portocale proaspăt stors poate fi dat papagalilor, dar abțineți-vă să le dați suc de portocale care vine de la magazinul alimentar. Acest tip de suc conține adesea zahăr adăugat și alte ingrediente care nu sunt bune pentru ei. Pentru a reduce conținutul de zahăr din sucul de portocale făcut în casă, diluați-l cu puțină apă. Din nou, dați-le doar în porții mici.

Cum să serviți portocale unui papagal

Încurajăm adăugarea unor portocale în rotația alimentară a papagalului dumneavoastră. Serviți-le fie feliate, fie sub formă de suc, fie uscate. Amintiți-vă doar că există câteva precauții pe care trebuie să le luați înainte de a servi acest fruct.

Cât de des să serviți portocale?

În loc să le dați portocale în fiecare zi, încercați să vă gândiți la o felie de portocală ca la un răsfăț. Dați-le o felie de aproximativ două ori pe săptămână pentru un plus de nutriție care este plin de aromă.

CITEȘTE ȘI:
Pot aricii să mănânce salată? Ce trebuie să știți!

Curățarea fructelor

Să vedeți un fruct mucegăit servit este o mare dezamăgire. Dacă nu l-ai mânca tu însuți, de ce l-ai da animalelor tale de companie? Verificați întotdeauna fructele pe care le serviți papagalilor dvs. pentru a vă asigura că nu au mucegai și nu sunt murdare. Clătiți-le sub jet de apă rece înainte de a le decoji sau de a le tăia. Spălându-vă produsele scapă de urmele de pesticide care ar putea dăuna grav păsării dumneavoastră.

Despre portocalele uscate

O mulțime de fructe uscate au un nivel ridicat de dioxid de sulf, deoarece acesta funcționează ca un conservant. Dioxidul de sulf ar putea avea unele efecte secundare adverse dacă este administrat papagalului dumneavoastră. Serviți doar fructe uscate care nu conțin sulf sau pe care le-ați deshidratat singur.

Pericolul reprezentat de prea multe portocale

Papagalii sunt relativ sensibili atunci când vine vorba de dieta lor. Chiar și cel mai mic dezechilibru ar putea provoca multe rezultate îngrozitoare. Consumul a prea multe portocale poate cauza unele probleme de sănătate, iar acestea provin de obicei din cauza nivelului ridicat de aciditate sau a fructelor spălate necorespunzător.

Aciditatea ridicată

Prea multă aciditate în corpul unui papagal înseamnă că acesta nu-și poate echilibra nivelurile naturale de pH. Cu cât pH-ul este mai ridicat, cu atât este mai puțin probabil ca organismul să absoarbă nutrienții esențiali. De asemenea, le neutralizează acizii din stomac.

Pesticide

Dacă știți ceva despre pesticide, acestea sunt ucigași silențioși de păsări. Portocalele proaspete sunt contaminate cu multe pesticide, iar supraexpunerea este o amenințare serioasă pentru viața păsărilor. Prin urmare, spălarea tuturor fructelor este vitală înainte de a le servi.

CITEȘTE ȘI:
De ce nu pot zbura găinile? Iată ce spune știința

Fibre

Fibrele sunt o altă problemă care ar putea apărea din cauza consumului de prea multe portocale. Un nivel ridicat de fibre ar putea să vă dea crampe de papagal sau diaree, ceea ce nu este nici pentru dumneavoastră distractiv de gestionat.

Concluzie

Deși papagalii pot mânca portocale în siguranță, trebuie să vă asigurați că le dați totul cu moderație și că îi hrăniți doar cu fructe curate. Acordați o atenție deosebită tuturor alimentelor pe care le dați papagalilor dumneavoastră. Aceste păsări sunt animale foarte sensibile, iar hrana joacă un rol important în bunăstarea lor.