Probabil că micul tău companion rozător adoră gustul bananelor. Bananele sunt, de asemenea, o gustare incredibil de sănătoasă. În timp ce bananele sunt complet sigure pentru porcușorii de Guineea, pot mânca cojile? În mod surprinzător, da! Cojile de banane nu numai că sunt complet sigure pentru porcușorul dumneavoastră – sunt și incredibil de sănătoase.

Asta nu înseamnă că ar trebui să te dai în vânt, aruncându-i cobaiului tău o coajă întreagă, desigur. Dar haideți să învățăm puțin despre porționarea bananelor, precum și să explorăm substanțele nutritive pe care le vor primi micuții dvs. atunci când ronțăie coaja.

Porcușorii de Guineea pot mânca coji de banane

La fel ca și bananele, coaja de banană este plină de nutrienți vitali pentru porcușorul dumneavoastră de Guineea. Atunci când feliați o banană pentru a-i oferi micuțului dvs. un răsfăț, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la îndepărtarea completă a cojii. Fiecare componentă a bananei oferă propria formă de nutriție.

Dar, din cauza pesticidelor și a tratamentelor, cel mai bine este să vă hrăniți întotdeauna porcușorul cu coji de banane organice. Fructele organice reduc riscul ca pesticidele să se infiltreze în piele, care este cea care colectează cele mai multe substanțe chimice.

Cum să porționați cojile de banane

O bună regulă de bază este să îi dați porcușorului dumneavoastră de Guineea o felie mică de coajă de banană care are o lungime de aproximativ 2,5 cm. Puteți oferi această gustare o dată la aproximativ trei zile. Dacă îi dai cobaiului tău prea mult dintr-o dată poate provoca diaree, așa că asigură-te că îi raționalizezi porțiile.

CITEȘTE ȘI:
Pot rațele să mănânce orez? Sfaturi pentru dietă și sănătate

Nutrienți din cojile de banane

Cojile de banane sunt pline de la fel de mulți nutrienți, dacă nu mai mulți, decât fructul în sine. Cojile de banane sunt pline de nutrienți grozavi, cum ar fi:

  • Vitamina B6 și B12
  • Magneziu
  • Fibre
  • Potasiu
  • Proteine

Coaja de banană sănătoasă poate ajuta porcușorul dumneavoastră să își mențină nivelul de zahăr din sânge și să contribuie la sănătatea generală a inimii.

Porcușorilor de Guineea le plac bananele și cojile de banane

La fel ca multe alte fructe și legume, porcușorii de Guineea adoră gustul cojilor de banane. De acord, unii porcușori de Guineea pot avea o preferință specifică și s-ar putea să nu fie la fel de înnebuniți după coji. Cojile sunt un pic mai amare decât fructul în sine.

Dacă oferiți o porție mică de fructe, va fi destul de evident dacă porcușorul de Guineea nu le place. S-ar putea să nu se atingă deloc de ele. Dar cu cât le oferiți mai multe gusturi noi pe care să le guste, cu atât mai repede vă puteți face o idee despre gustările pe care le preferă.

Oamenii pot mânca coji de banane?

S-ar putea să vă surprindă și mai mult să știți că și oamenii se pot delecta cu coji de banane. Mulți oameni decojesc banana și aruncă partea exterioară. Dar noi chiar obținem beneficii dacă mâncăm cojile. Nu toată lumea se va bucura de aroma amară, dar este în întregime sigură și nutritivă.

Atenție la zahăr

Prea mult zahăr în dieta porcușorilor de Guineea poate avea consecințe. Prea mult zahăr poate provoca obezitate și diaree, ceea ce duce la probleme de sănătate mai semnificative pe parcurs.

CITEȘTE ȘI:
De ce nu pot zbura găinile? Iată ce spune știința

Zahărul nu este potrivit pentru dinții porcușorului dumneavoastră de Guineea și nici nu este bun pentru greutatea lor. Păstrarea porcușorului de Guineea la o greutate moderată îi va crește vitalitatea în viață.

Ca și în cazul oricărei alte gustări dulci, oferiți banana și coaja acesteia cu moderație pentru cele mai bune rezultate.

Porcușorii de Guineea și cojile de banane: Gânduri finale

Așadar, acum știm că porcușorii de Guineea pot mânca în mod absolut coji de banane împreună cu banana lor la gustare. Atâta timp cât porționați corect, cojile conțin nutrienți vitali și benefici pentru sănătatea și vitalitatea generală a cobaiului dumneavoastră.

Nu uitați să vă asigurați că cojile de banane sunt organice pentru a elimina orice risc de expunere la substanțe chimice. Și rețineți că noi oamenii putem mânca și coji de banane, de asemenea, dacă dorim.