Dacă aveți un iaz sau un corp de apă în jurul casei dumneavoastră sau dacă vă place să frecventați o zonă care atrage rațe, s-ar putea să vă întrebați dacă este sigur să le hrăniți cu orez. În ultimele decenii, a existat o adevărată agitație în jurul orezului și al păsărilor, în special la nunți, unde oamenii susțin că aruncatul orezului ar putea dăuna păsărilor, deoarece acesta se dilată în stomacul lor. Cu toate acestea, aceasta nu este nimic mai mult decât o legendă urbană și este perfect sigur pentru rațe și orice alte păsări să mănânce orez, dar este sănătos? Continuați să citiți în timp ce aruncăm o privire la valoarea nutritivă a orezului pentru a vedea dacă orezul este cea mai bună hrană pe care o puteți oferi rațelor dumneavoastră. Vom discuta, de asemenea, cât de mult și cât de des ar trebui să le oferiți.

Orezul este rău pentru rațele mele?

Constipație

Deși orezul nu se va extinde și nu va îmbolnăvi rața, va absorbi apa și va face ca fecalele raței să devină mai uscate și mai tari.

Dacă îi oferiți prea mult, poate duce chiar la constipație, ceea ce poate fi inconfortabil pentru rață. Reținerea orezului îi va permite să revină la normal într-o zi sau două. Constipația nu este probabil să apară dacă aruncați o mână de orez unui grup în fiecare zi, dar poate fi o problemă dacă le lăsați o grămadă mare de orez pentru ca ele să mănânce pe îndelete.

Rățuștele

Ar fi de ajutor dacă nu ați hrăni cu orez o rățușcă mai mică de patru săptămâni. Proprietățile de absorbție a umidității ale orezului ar putea cauza probleme de sănătate din cauza dimensiunilor mici ale puiului.

CITEȘTE ȘI:
Cât de mult și cât de des să hrăniți iepurii? Grafic și ghid de hrănire

Orezul este bun pentru rațele mele?

Orezul este un aliment de bază pentru oamenii din întreaga lume. Îl veți găsi, de asemenea, în majoritatea alimentelor pentru animale de companie, deoarece este un aliment ieftin, cu o mulțime de beneficii nutriționale.

1. Bogat în carbohidrați

Carbohidrații sunt o sursă importantă de energie pentru rațe, iar orezul oferă aproximativ 28 de grame la o porție de 100 de grame. Orezul va oferi raței dumneavoastră energia de care are nevoie pentru a trece peste zi.

2. Proteine

Orezul conține aproximativ 2,7 grame de proteine la o porție de 100 de grame. Aceste proteine vor ajuta rața dumneavoastră să dezvolte mușchi și pene.

3. Vitamine și minerale

Există, de asemenea, o mulțime de vitamine și minerale precum potasiu, calciu, fosfor, magneziu, niacină și colină care pot fi benefice pentru sănătatea raței tale. Aceste vitamine ar putea fi, de asemenea, disponibile în concentrații mai mari, în funcție de tipul de orez pe care îl hrăniți.

4. Fibre

Fibrele sunt un nutrient esențial pentru rațe și le ajută să evite constipația și diareea prin reglarea cantității de apă din intestine. De asemenea, fibrele ajută rața să expulzeze mai repede deșeurile, reducând riscul de cancer de colon.

Cum îmi pot hrăni rața cu orez?

Rațele pot mânca orice tip de orez, crud sau fiert, dar vă recomandăm să limitați porția la cel mult 2 uncii pe zi. Împrăștierea orezului crud pe sol le poate declanșa instinctul de căutare a hranei și va ajuta la încetinirea ritmului în care mănâncă orezul. Așezați orezul fiert pe un platou mic și scoateți-l după o oră sau două, când rața a mâncat.

CITEȘTE ȘI:
Pot porcușorii de Guineea să mănânce coji de banane? Ce trebuie să știți!

Gânduri finale

Nu știm sigur cum a apărut zvonul că păsările mor după ce mănâncă orez, dar este un aliment perfect inteligent pentru rața dumneavoastră. Există o mulțime de vitamine și minerale care le pot îmbunătăți sănătatea, carbohidrați care le vor da multă energie și fibre care le vor ajuta să se mențină regulată. Hrănindu-le prea mult poate duce la constipație, iar dacă lăsați mâncarea gătită să stea pe acolo va atrage insecte și va permite bacteriilor să se dezvolte, dar orezul este o hrană excelentă și ieftină cu care vă puteți trata rața fără griji.