Rațele sunt animale interesante, cărora le place să hoinărească și să caute hrană atunci când nu se odihnesc într-un corp de apă și nu se bucură de razele soarelui. Ele pot mânca multe lucruri diferite, atât în sălbăticie, cât și din bucătăria omului. Dar pot și ar trebui să mănânce portocale? În timp ce rațele domestice de fermă și de companie, precum și rațele sălbatice, pot mânca o gamă sănătoasă de fructe și legume diferite, portocalele nu ar trebui să fie una dintre ele. Iată ce trebuie să știți despre hrănirea rațelor cu portocale și alte opțiuni pe care ar trebui să le luați în considerare în schimb.

De ce rațele nu ar trebui să mănânce portocale

Rațele nu ar trebui să mănânce niciun fel de citrice, inclusiv grapefruit, lămâi și portocale, deoarece se crede că citricele inhibă absorbția corectă a calciului și duc la o calitate slabă a cochiliei. Problemele de absorbție a calciului pot duce la oase fragile și la condiții de sănătate precare mai târziu în viață. Cojile subțiri ale ouălor ar putea duce la lipsa de pui. De asemenea, portocalele sunt pline de acid și de apă, ceea ce poate provoca diaree și chiar arsuri la stomac rațelor, la fel cum le poate provoca oamenilor. Portocalele pot fi mai scumpe decât opțiunile mai sănătoase de fructe și legume, de asemenea.

Alte opțiuni de fructe care sunt sigure pentru rațe

Există multe opțiuni de fructe și legume din care puteți alege și care le vor plăcea rațelor și care nu vor afecta absorbția calciului sau calitatea ouălor. Hrănirea rațelor domestice și sălbatice cu o varietate de fructe și legume le ajută să se mențină sănătoase și puternice pentru o viață lungă, fericită și de înaltă calitate. Iată câteva opțiuni:

CITEȘTE ȘI:
De ce nu se ouă găinile iarna (și cum să crești producția de ouă iarna)

Fructe

  • Pepene verde
  • Pepene galben
  • Fructe de pădure proaspete și congelate
  • Banane
  • Piersici

Legume

  • Varză
  • Kale
  • Cartofi dulci
  • Morcovi
  • Sfeclă roșie

Încercați să mărunțiți o varietate de fructe și legume pentru a face o „salată” de care să se bucure animalul dumneavoastră de companie sau rațele sălbatice locale.

Atunci când hrăniți rațele domestice, fiți atenți la modul în care acestea reacționează la orice fructe sau legume pe care le oferiți și care sunt noi pentru ele. Este posibil ca unele să le convină mai mult decât altele. După câteva hrăniri, ar trebui să vă puteți da seama cât de bine se potrivește un fruct sau o legumă cu rața dvs. de companie după scaunul, nivelul de activitate și vigilența lor. Dacă rața dvs. nu pare în apele ei după ce a mâncat un anumit fruct sau legumă, pur și simplu încetați să o mai hrăniți cu acesta și încercați altceva. Rațele nu au nevoie de un singur tip de hrană pentru a prospera. Dacă au acces la o varietate de alimente care să le placă și care să le convină, ar trebui să își mențină o stare de sănătate bună și o bună calitate a vieții.

Sfaturi pentru hrănirea rațelor sălbatice

Dacă hrăniți rațe domestice, știți ce trebuie să faceți. Cu toate acestea, dacă hrăniți rațe sălbatice la un iaz sau într-un parc local, poate vă întrebați cum puteți să vă apropiați suficient de mult de ele pentru a le vedea cum mănâncă hrana pe care le-o oferiți. Rațele se pot feri de oameni și pe bună dreptate. Avem tendința de a ne apropia prea mult pentru confort și de a le încălca spațiul personal, același tip de spațiu pe care îl considerăm necesar pentru noi înșine și pe care ne așteptăm ca ceilalți să îl respecte.

CITEȘTE ȘI:
Pot găinile să mănânce morcovi? Ce trebuie să știți

Acestea fiind spuse, primul sfat pentru a hrăni cu succes rațele sălbatice este să păstrați distanța. Lăsați mâncarea pe jos și îndepărtați-vă la câțiva metri pentru a privi rațele sălbatice cum mănâncă ceea ce aveți de oferit. Alternativ, puteți arunca mâncare rațelor sălbatice de la distanță și le puteți privi cum mănâncă fără a fi nevoie să vă îndepărtați. În orice caz, binoclul vă poate oferi o privire mai personală și mai apropiată.

Un alt sfat este să vă asigurați că hrăniți rațele sălbatice cu bucăți de mâncare de mărimea unei mușcături. Dacă mâncarea pe care o aruncați sau o lăsați este prea mare pentru a fi înghițită dintr-o singură înghițitură, rațele ar putea evita mâncarea în favoarea unor alimente mai ușoare. Rupeți fructele, legumele și cerealele în bucăți care nu depășesc dimensiunea unei monede de 5 cenți dacă doriți să urmăriți rațele sălbatice cum se înfruptă în timp real.

Gânduri finale

Hrănirea rațelor, fie ele sălbatice sau domestice, este o experiență plină de bucurie. Dar este important să știți ce ar trebui sau nu ar trebui să le dați de mâncare rațelor înainte de a le arunca orice fel de hrană. Acum știți că portocalele trebuie evitate. Dar există multe opțiuni alternative de fructe și legume din care puteți alege, astfel încât să fiți bine pregătit pentru următoarea experiență de hrănire a rațelor.