Compostarea este o modalitate din ce în ce mai populară de eliminare a materialelor organice, cum ar fi resturile alimentare, materialele vegetale și fecalele, dar puteți composta fecalele de câine și de pisică? Potrivit Agenției de Protecție a Mediului din Statele Unite ale Americii, nu ar trebui să compostați rahatul câinelui și al animalului dumneavoastră de companie.
Ce este compostarea?
Compostarea este un proces natural de reducere a deșeurilor organice, permițând materialului organic să se descompună și să devină o sursă de nutrienți utilizabili pentru plante. Este posibil să nu fie recomandat să compostați rahatul de câine sau de pisică, dar compostarea este excelentă pentru mediu și ar trebui să fie luată în considerare cu tărie ca modalitate de eliminare a altor deșeuri organice adecvate.
De ce nu ar trebui să compostez fecalele de câine?
În calitate de proprietar de câine responsabil, este de datoria dumneavoastră să strângeți după prietenul dumneavoastră iubit cu patru picioare. Dacă încercați să fiți mai prietenos cu mediul înconjurător, nu ar fi o modalitate ideală de a elimina fecalele lor prin compostare? La urma urmei, fecalele sunt un material organic, iar gunoiul de grajd este utilizat pe scară largă ca compost.
Motivul pentru care nu este recomandat să compostați fecalele de câine este că animalele carnivore și omnivore pot găzdui o mare varietate de paraziți și agenți patogeni. Paraziții și/sau agenții patogeni care locuiesc în intestinele câinelui sunt foarte rezistenți și nu pot fi eliminați în grămezile tipice de compost menajer.
Bolile bacteriene, cum ar fi salmonela și diverși paraziți, inclusiv anghinarele, teniile și ascarisurile, ar risca să fie transmise prin compost. Atunci când rahatul de câine infectat atinge solul, ouăle acestor paraziți pot trăi în el. Acest lucru poate reprezenta un pericol pentru sănătatea oamenilor și a animalelor și degradează calitatea solului.
Deși este posibil să se încerce procesul de compostare, pentru a ucide acești agenți patogeni și paraziți periculoși, ar fi nevoie de o temperatură constantă de 165 grade Fahrenheit timp de cel puțin 5 zile pentru ca acest lucru să aibă loc. Acest lucru este dificil de realizat în situațiile de compostare la domiciliu și nu există nicio garanție că procesul ar fi pe deplin eficient în eliminarea bacteriilor și paraziților.
Oricine ar încerca să composteze fecalele de câine ar trebui să fie foarte minuțios și nu ar dori niciodată să pună fecalele de câine în apropierea unei grădini pline de vegetație comestibilă sau a oricărei specii de plante consumabile. Cel mai bine ar fi lângă copaci sau arbuști.
De ce nu ar trebui să compostez fecalele de pisică?
Din motive foarte asemănătoare, nu se recomandă nici compostarea fecalelor de pisică. Pisicile sunt animale carnivore și, de asemenea, pot fi purtătoare de diverși paraziți intestinali, viermi și boli. Fecalele de pisică conțin o cantitate de azot de peste două ori și jumătate mai mare decât cea a gunoiului de grajd.
Pisicile sunt singurele animale despre care se știe că excretă prin caca ouăle parazitului Toxoplasma gondii. Toxoplasma gondii este un parazit protozoar care provoacă boala Toxoplasmoza. Această boală poate infecta majoritatea animalelor cu sânge cald și oamenii. Toxoplasmoza poate provoca complicații grave pentru femeile gravide și pentru cei cu un sistem imunitar slăbit. Cel mai bine este să folosiți toate măsurile preventive pentru a evita expunerea.
Pe lângă bolile și paraziții care pot fi găsiți în caca de pisică, ar trebui să luați în considerare și faptul că majoritatea pisicilor folosesc litieră, iar multe dintre litierele comerciale nu sunt compostabile. Așternuturile care conțin cristale deodorizate sau litierele din argilă nu ar putea fi folosite într-o grămadă de compost. Acestea fiind spuse, există litiere derivate în totalitate din materiale vegetale care ar putea fi folosite în compost, dar riscurile asociate cu rahatul de pisică în sine nu merită deranjul.
Cum pot elimina în mod corespunzător fecalele de câine și de pisică?
Așadar, dacă riscurile compostării rahatului de câine și pisică depășesc cu mult beneficiile, care este cea mai bună modalitate de a elimina deșeurile animalului dvs. de companie și de a fi în același timp prietenos cu mediul? În cazul câinilor, pisicilor și al oricăror alte animale de companie carnivore, este recomandat să aruncați deșeurile acestora la gunoi.
Deșeurile animalelor de companie nu se descompun în mod natural. Atunci când nu sunt eliminate în mod corespunzător, acestea pot adăuga poluanți dăunători, cum ar fi bacterii și nutrienți, în rezervele locale de apă. Atunci când ieșiți la plimbare cu câinele dumneavoastră, cel mai bine este să aveți asupra dumneavoastră pungi pentru rahat și să le aruncați la gunoi. Când sunteți acasă, veți dori să strângeți după câinele și/sau pisica dvs. atunci când se duc în curte sau în litieră și să le aruncați la tomberon.