În calitate de stăpân de câine, știi că cel mai important lucru pentru sănătatea cățelului tău este o alimentație adecvată. Navigarea printre diferitele tipuri de hrană pentru câini poate fi derutantă. Vreți să vă asigurați că primesc ceea ce au nevoie, dar nu doriți să vă îndopați câinele, deoarece știți că acest lucru poate duce la probleme de sănătate pe termen lung.

Deși ar trebui să vă consultați întotdeauna medicul veterinar cu privire la cele mai bune alegeri alimentare pentru a maximiza sănătatea câinelui dumneavoastră, am alcătuit o listă simplă pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine factorii implicați în nutriția canină. Continuați să citiți pentru a afla mai multe!

Cele 7 reguli de aur pentru hrănirea câinelui dumneavoastră

1. Hrănește-l cu hrană de calitate.

Cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a vă asigura că câinele dumneavoastră are o dietă sănătoasă este să îi dați hrană de calitate. Acest lucru poate fi dificil, deoarece există multe alimente pentru câini care pretind că sunt făcute din ingrediente de înaltă calitate. De asemenea, condițiile specifice de sănătate ale câinelui dumneavoastră pot avea un impact asupra echilibrului de nutrienți de care are nevoie. Pentru un câine care este sănătos, fără afecțiuni cunoscute, există câteva lucruri pe care ar trebui să le căutați într-o hrană de calitate pentru câini.

În primul rând, ingredientul principal al hranei ar trebui să fie un tip de carne, cum ar fi pui, vită, miel sau un alt tip. Câinii sunt omnivori, așa că au nevoie și de alte surse de nutrienți. Cu toate acestea, alimentele care au ca prim ingredient o cereală, cum ar fi porumbul, nu oferă un echilibru corect de proteine. De asemenea, alimentele bogate în cereale pot fi prea bogate în carbohidrați. Orice exces de carbohidrați este transformat în zahăr și depozitat sub formă de grăsime, ceea ce poate duce la creșterea în greutate. Excesul de proteine nu este stocat, în schimb, este eliminat prin urina câinelui dumneavoastră.

CITEȘTE ȘI:
Cum să oprești un câine să mai cerșească mâncare - 8 sfaturi și trucuri

În continuare, conținutul de grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale trebuie să fie echilibrat corespunzător. În general, proteinele ar trebui să reprezinte aproximativ 30 la sută din conținutul de nutrienți. Grăsimile ar trebui să fie de cel puțin 18 la sută. Restul ar trebui să provină din carbohidrați. Alimentele ar trebui să conțină, de asemenea, acizi grași omega-3, vitamine și fibre.

În cele din urmă, alimentele de înaltă calitate nu vor conține coloranți sau coloranți alimentari.

2. Păstrați un program regulat de hrănire.

Câinele dvs. ar trebui să aibă un program regulat de hrănire. Mulți proprietari de câini optează pentru a-și hrăni câinii de două ori pe zi. Acest lucru funcționează bine, deoarece împiedică câinele să se înfometeze prea tare și să mănânce prea mult la mese.

Un program regulat de hrănire poate include loc pentru tratații, dar aveți grijă să nu le dați câinilor dumneavoastră prea multe bunătăți. De asemenea, ar trebui să limitați hrănirea lor cu resturile de la masă. Respectarea unui program și limitarea tratațiilor vă va permite să monitorizați mai ușor cât de mult mănâncă câinele dumneavoastră.

3. Dați-i cantitatea potrivită de hrană pentru mărimea câinelui dumneavoastră.

Acest lucru poate părea evident, dar este important să țineți cont de faptul că nu toți câinii sunt la fel. Un Rottweiler trebuie să mănânce mai mult în fiecare zi decât un Caniș. Cantitatea potrivită de hrană pe care trebuie să o dați câinelui dumneavoastră poate varia de la doar ½ cană pentru câinii de talie mică până la 4 căni pentru câinii de peste 100 de kilograme. Aceasta este doar o indicație generală și ar trebui să luați în considerare și alți factori, cum ar fi nivelul de activitate și vârsta.

4. Dați-i cantitatea potrivită de hrană pentru nivelul de activitate al câinelui dumneavoastră.

Unii câini nu stau locului toată ziua. Alții sunt mulțumiți cu o plimbare scurtă și cu un pui de somn pe canapea. Dacă câinele tău este genul care adoră exercițiile fizice, va trebui să mănânce mai mult decât un câine sedentar de aceeași mărime.

CITEȘTE ȘI:
Câine mascul vs. câine femelă: Care este diferența (Personalitate, comportament și aspect)

În calitate de stăpân de câine, ar trebui să monitorizați întotdeauna comportamentul animalului dvs. de companie și să fiți atenți la orice schimbare. Dacă câinele dvs. pare înfometat la ora mesei și cerșește în mod constant, este posibil să nu primească suficientă mâncare. Dacă cățelul dvs. în mod normal activ este brusc letargic, este posibil să existe o problemă de sănătate subiacentă. Dacă câinele dvs. se îngrașă, este posibil să îl hrăniți prea mult sau să nu îi oferiți suficiente oportunități de exerciții fizice. Acordând atenție acestor schimbări ale câinelui dumneavoastră, vă puteți asigura că îi ajustați corect nivelul de hrană cu îndrumarea medicului veterinar.

5. Hrăniți câinele cu hrana potrivită pentru stadiul de viață al câinelui dumneavoastră.

Stadiul de viață al câinelui dvs. va juca un rol esențial în alimentația câinelui dvs. Există alimente special formulate pentru diferite niveluri de vârstă. Echilibrul nutrițional și cantitatea de hrană de care câinele dumneavoastră are nevoie se vor schimba pe parcursul vieții sale.

Cățeii trebuie să mănânce hrană specială pentru creștere. Se recomandă ca o hrană cu formulă de creștere să fie administrată cățeilor până când aceștia ajung la aproximativ 90 la sută din dimensiunea lor completă. Vârsta la care se întâmplă acest lucru poate varia între 12 și 18 luni, în funcție de mărimea și rasa câinelui.

După aceea, câinele dumneavoastră ar trebui să fie hrănit cu hrană pentru câini cu formulă pentru adulți. Există, de asemenea, formule senior pentru câinii mai în vârstă. Alegerea celei mai potrivite formule depinde de factorii menționați mai sus, precum și de recomandarea medicului veterinar.

6. Hrăniți-i cu alimente pe care le vor mânca.

La fel cum oamenii pot fi pretențioși la mâncare, la fel și câinii. Unii câini vor înghiți orice fără nicio problemă. Alții vor mânca doar anumite alimente sau tipuri de alimente. Dacă observați că câinelui dvs. îi place mâncarea cu pui ca ingredient principal, dar strâmbă din nas la o hrană pe bază de carne de vită, atunci dați-i mâncarea pe care o preferă.

CITEȘTE ȘI:
Cum să cureți o mușcătură de câine (7 pași simpli)

Atâta timp cât nu există condiții de sănătate de luat în considerare, atât hrana umedă, cât și cea uscată pot fi alegeri nutritive. Unor câini le plac ambele, așa că îi puteți hrăni cu hrană umedă dimineața și cu hrană uscată seara, sau orice combinație care funcționează pentru dumneavoastră și pentru câinele dumneavoastră.

7. Consultați întotdeauna medicul veterinar dacă observați orice schimbare.

Există multe probleme legate de alimentație pe care le puteți întâlni cu câinele dumneavoastră. Dacă câinele dumneavoastră are de obicei un apetit sănătos și își pierde brusc interesul pentru mâncare, ar putea fi un semn de boală sau infecție. Același lucru este valabil și în cazul în care câinele dvs. pare brusc înfometat tot timpul. Scărpinarea excesivă, pierderea părului sau alte semne fizice pot fi un semnal că ceva din hrana câinelui dumneavoastră provoacă o reacție. Ar trebui să fiți atenți la oricare dintre aceste schimbări de comportament și să vă adresați întotdeauna medicului veterinar dacă observați ceva ce pare în neregulă.

Concluzie

Alimentația joacă un rol esențial în sănătatea și fericirea câinelui dumneavoastră. Aceste reguli de aur sunt menite să vă ajute să înțelegeți factorii care intră în îngrijirea și hrănirea corectă a câinelui dumneavoastră. Nimic nu poate înlocui discuția cu medicul veterinar. Cu toate acestea, înțelegerea acestor reguli vă poate ajuta să puneți întrebările potrivite atunci când vă întâlniți cu medicul veterinar, astfel încât să știți cum să vă hrăniți cel mai bine câinele.