Dacă ați observat recent că pisica dumneavoastră se linge obsesiv, acest lucru ar putea fi îngrijorător. Fie că se îngrijește în exces sau că linge obiecte aleatorii din casă, probabil că doriți ca ea să se oprească.

Aici, vom discuta câteva motive pentru care s-ar putea întâmpla acest lucru și câteva soluții la domiciliu pe care le puteți încerca. Puteți lucra pentru a combate problema de unul singur sau puteți vorbi cu medicul veterinar pentru a exclude orice problemă semnificativă.

Disclaimer: Remediile de acasă nu reprezintă o alternativă la sfatul medical profesionist. Dacă animalul dumneavoastră de companie are o problemă serioasă, vă rugăm să vă adresați imediat medicului veterinar.

De ce s-ar putea ca pisicile să se îngrijească excesiv?

Există mai multe motive pentru care pisicile s-ar putea îngriji excesiv. Așadar, trebuie să subliniem că explorarea cauzei care stă la baza acestora este esențială.

Unele dintre principalele cauze pentru toaletarea excesivă includ:

  • Alergii
  • Stres sau anxietate
  • Probleme medicale subiacente
  • Plictiseală
  • Durere

Dacă observați că alte simptome însoțesc lingerea, ar trebui să faceți o programare la medicul veterinar pentru a discuta problema mai în detaliu.

De ce ar putea pisicile să lingă în mod excesiv obiectele?

Unele pisici sunt pur și simplu ciudate – dar linsul obiectelor poate fi un semn al unei probleme medicale mai mari. De obicei, în cazul pisicilor care încearcă să mănânce sau să lingă obiecte care nu sunt alimente, ar putea fi un semn de pica.

Pica este o deficiență de nutrienți care face ca organismul să tânjească după lucruri fără valoare nutritivă, cum ar fi pământul, lutul, gheața, hârtia și nisipul.

Deși pica poate să apară ca urmare a unei afecțiuni de sănătate subiacente, poate fi, de asemenea, rezultatul unei sarcini sau al stresului la felina dumneavoastră. Medicul dumneavoastră veterinar poate determina motivele care stau la baza acestei situații.

Cele 8 remedii pentru lingerea excesivă

1. Reduceți factorii declanșatori ai anxietății

Managementul stresului este imens pentru pisicile cu anxietate. Atunci când o pisică este stresată, ar putea provoca lingerea excesivă ca un mecanism de adaptare. Pisica ta s-ar putea să nu-și dea seama că face acest lucru, dar comportamentul lor poate veni ca o modalitate de a canaliza gândurile.

Un alt simptom frecvent al stresului include trasul de păr. Pisica dumneavoastră ar putea să își smulgă bucăți mari de păr, creând pete de chelie pe piele. Acest tip de comportament de autoagresiune este un indiciu că este absolut necesar un management.

CITEȘTE ȘI:
Este pisica mea gravidă? 8 moduri de a-ți da seama

Stresul este o problemă uriașă, dar ar putea fi o adevărată tulburare de anxietate care vă afectează pisica. Unele pisici sunt în mod natural mai stresate decât altele, ceea ce poate provoca aceste comportamente chiar și în medii calme. Încercați să petreceți ceva timp observându-vă pisica pentru a înțelege ce o face să se simtă stresată și eliminați-o dacă este posibil. Poate fi ceva la fel de important ca aducerea unui nou copil acasă – la care va avea pur și simplu nevoie de timp pentru a se adapta – sau ceva mai minor, cum ar fi o schimbare în dispunerea mobilierului.

Pentru pisicile mai nevrotice, trebuie să discutați cu medicul veterinar pentru a stabili un plan bun de îngrijire.

2. Explorați preocupările legate de alimentație

Dacă pisica ta pare să își lingă blana mai mult decât în mod normal și observi iritații pe pielea ei, motivul ar putea fi alergiile. Alergiile pot avea mulți factori potențiali de declanșare, inclusiv de mediu și dietetici. Singura modalitate reală de a vă da seama este ca pisica dumneavoastră să fie examinată amănunțit de un medic veterinar.

Alergiile de mediu includ iarba, anumite substanțe chimice și alți compuși care se găsesc în spațiul lor de locuit zilnic și care ar putea fi iritanți. Alergiile alimentare sunt de obicei legate de ceva din dieta lor zilnică, cel mai frecvent ouă, lactate, grâu sau soia.

Oricât de mult s-ar răspândi rețetele fără cereale în zilele noastre, alergiile la cereale sunt de fapt unele dintre cele mai puțin frecvente cu care se pot confrunta pisicile. Așadar, înainte de a face orice modificare a dietei, este crucial să identificați exact cauza, astfel încât să puteți găsi o soluție bună.

3. Încearcă să redirecționezi comportamentul

Dacă pisica ta nu ar trebui să lingă ceva în mod constant, ai putea la fel de bine să îi redirecționezi pozitiv atenția. Unele alternative foarte bune pentru ca pisica ta să lingă tot ce vede sunt iarba pisicii și iarba pentru pisici.

CITEȘTE ȘI:
Înțelegerea aminoacizilor esențiali din dieta pisicii dumneavoastră

Iarba pisicii – Iarba pisicii a fost venerată pe scară largă timp de secole. Pisicile sunt foarte atrase de această substanță, iar aceasta le creează o oarecare stare de înălțime. Interesant este că doar 50% dintre pisici sunt afectate de catnip. Așa că acest lucru va funcționa doar dacă pisica dvs. pare interesată.

Iarba pisicii a fost venerată pe scară largă timp de secole. Pisicile sunt foarte atrase de această substanță, iar aceasta le creează o oarecare stare de high. Interesant este că doar 50% dintre pisici sunt afectate de iarba pisicii. Așadar, acest lucru va funcționa doar dacă pisica ta pare interesată. Iarba pentru pisici – Mulți stăpâni se prind de iarba pentru pisici. Iarba pentru pisici este o mică tavă de iarbă pe care o creșteți în interior special pentru ca pisica dumneavoastră să ronțăie. Dacă pisica dvs. caută în mod constant ceva de pus în gură, aceasta este o alternativă sigură și sănătoasă care îi oferă un plus de furaje grosiere în alimentație.

4. Folosiți uleiuri esențiale

Înainte de a face orice recomandare, este important să înțelegem că uleiurile esențiale pot fi foarte periculoase pentru animalele de companie. Ori de câte ori ai de gând să folosești orice ulei esențial, asigură-te că acesta este total prietenos cu animalele de companie.

Anumite uleiuri esențiale vă vor descuraja pisica să lingă. Pisicilor nu le place mirosul sau gustul, așa că se vor feri de suprafețele care conțin aceste substanțe.

Cel mai frecvent, pisicile sunt descurajate de lavandă, lemongrass, eucalipt și mentă. Nu uitați să diluați orice ulei esențial pentru a reduce potența înainte de a-l aplica, iar aplicarea trebuie să se facă doar pe alte obiecte, niciodată pe pisica dumneavoastră.

5. Oferiți mai multă distracție

Lingerea excesivă ar putea fi o cauză de pură plictiseală. Poate că pisica ta are nevoie de o tonă de jucării care să o țină ocupată. Cu cât pisica ta este mai ocupată, cu atât mai puțin timp liber va avea la dispoziție pentru a linge lucruri la întâmplare în casa ta.

Și, dacă nu te-ai gândit deja la asta, poate că pisicii tale i-ar prinde bine un partener de joacă. În loc să lingă la întâmplare obiectele din casa ta, poate că s-ar putea bucura în schimb de îngrijirea noului lor prieten.

CITEȘTE ȘI:
Cum să scoți mirosul și petele de urină de pisică de pe covoare? Ce trebuie să știi!

6. Păstrați suprafețele curate

Pisicile pot mirosi mult mai bine decât noi. Dacă miros resturi de mâncare și alte mirosuri atrăgătoare, s-ar putea să lingă fiecare fibră pe care o pot aduna. Curățați bine blaturile și alte suprafețe din casă pentru a elimina mirosul. Asigurați-vă că zona în care colectați gunoiul din casă este, de asemenea, lipsită de reziduuri.

7. Folosiți spray-uri DIY cu citrice

Unele pisici disprețuiesc mirosul și gustul de citrice. Este extrem de ușor să faci rost de câteva coji de lămâie pentru a face un preparat de spray cu lămâie. Odată ce adăugați niște lămâie, sau portocale, și apă, puteți pulveriza diferitele suprafețe din casă unde pisica dvs. ar putea să se lingă în exces.

În timp ce aceasta este de obicei o modalitate excelentă de a le descuraja, unele pisici chiar se bucură de gust, așa că trebuie să fii cu ochii pe ele.

8. Cereți asistență veterinară

Dacă credeți că acesta este un comportament foarte ciudat care nu pare să se reducă indiferent de ceea ce faceți, ar putea fi necesară o programare la un veterinar. Pot exista multe condiții de sănătate care stau la baza care determină pisica dumneavoastră să se lingă excesiv.

Ar putea fi faptul că are nevoie de un nutrient în dieta lor sau că are ceva ce se întâmplă cu o parte a corpului lor. Atunci când creierul nu semnalizează corect către corp, poate provoca tot felul de comportamente ciudate.

De asemenea, dacă observați orice simptome însoțitoare, asigurați-vă că le notați pentru a putea discuta totul cu veterinarul dumneavoastră.

Gânduri finale

Indiferent de motivul care stă la baza lingerii obsesive a pisicii dumneavoastră, puteți folosi una sau mai multe dintre aceste metode pentru a limita acest comportament. În cele din urmă, cea mai bună idee este să faceți o programare la medicul veterinar.

În acest fel, dacă poate fi ajutat, medicul veterinar poate face recomandări sau prescrie un tratament, după caz.