Chiar și cel mai bine dresat câine poate avea din când în când un accident în interior. Dacă câinele dvs. face pipi înăuntru și nu doriți să cheltuiți bani pentru curățenie profesională, nu vă faceți griji. Există câteva remedii de casă eficiente de încercat care funcționează pentru a elimina mirosul de urină de câine.

Este benefic din multe puncte de vedere să încerci remedii de casă pentru curățarea animalelor de companie. Pe lângă faptul că sunt accesibile, acestea sunt, de asemenea, ușor de pus la punct și sigure atât pentru mediu, cât și pentru câinele tău. Chiar dacă remediile de casă pentru curățarea animalelor de companie nu sunt la fel de puternice ca unele produse de curățare profesionale, le puteți face foarte eficiente folosind puțină unsoare de cot în timp ce vă dedicați ceva timp pentru a scăpa de mirosul de urină o dată pentru totdeauna.

Am adunat cele mai bune remedii de casă pentru a scăpa de mirosurile de urină de câine. Cele mai multe dintre aceste remedii folosesc elemente comune pe care le puteți avea prin casă, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, oțetul și detergentul de vase.

Înainte de a începe

Înainte de a încerca oricare dintre remediile casnice de mai jos, asigurați-vă că ați îndepărtat urina de pe suprafață și că ați uscat zona afectată. Folosiți un prosop de hârtie absorbant pentru a absorbi urina fără a freca zona. Odată ce urina este curățată, folosiți câteva foi de prosop de hârtie pentru a tampona locul pentru a absorbi cât mai multă umiditate. Apoi, lăsați zona să se usuce.

black and white short coated dog

Cele 5 remedii de casă pentru a scăpa de mirosurile de urină de câine

1. Detergent general universal

Utilizări – Majoritatea suprafețelor, inclusiv podele dure și covoare

Ingrediente – Oțet alb și apă

Eficacitate – Bun

În loc să cumpărați un detergent universal scump, vă puteți face propriul detergent pentru câțiva bănuți folosind oțet alb și apă. Deși este foarte simplu, acest detergent poate fi folosit pe aproape orice suprafață, inclusiv pe podeaua din bucătărie sau baie și pe covoare.

Deoarece oțetul este acid, acesta va neutraliza bacteriile din urina de câine pentru a compensa mirosul acesteia. Pentru a vă face propriul detergent universal, amestecați părți egale de oțet alb și apă într-o sticlă cu pulverizator. Apoi pulverizați detergentul pe pata de urină și lăsați-l să acționeze timp de 10 minute. Apoi ștergeți-o folosind o cârpă curată și uscată. Singurul dezavantaj al utilizării acestui remediu este că s-ar putea să trebuiască să repetați procesul de curățare dacă mirosul de urină este puternic.

CITEȘTE ȘI:
De ce se holbează câinele meu la mine? 4 motive probabile

2. Elimină petele și mirosurile de pe covoare

Utilizări – Covoare și mochete

Ingrediente – Oțet alb, apă, peroxid de hidrogen

Eficacitate – Bun

Atunci când câinele tău și-a făcut treaba murdară pe covor sau mochetă, ai nevoie de ceva puternic pentru a scoate mirosul de urină. Acest remediu DIY pentru îndepărtarea petelor și mirosurilor de pe covoare folosește aceleași ingrediente ca și curățătorul universal DIY de mai sus, dar cu puterea adăugată a peroxidului de hidrogen.

Pentru a face acest remediu de casă pentru mirosurile de urină de câine, amestecați părți egale de oțet alb și apă într-o sticlă cu pulverizator. Apoi, adăugați aproximativ o lingură de peroxid de hidrogen în amestec. Pulverizați detergentul pe pata de pipi și lăsați-l să acționeze timp de aproximativ 15 minute. Peroxidul va avea o funcție dublă, curățând urina și alungând mirosul ofensator.

Acesta este un remediu de casă eficient pentru covoare care poate fi necesar să fie repetat de câteva ori până când mirosul de urină dispare complet. Nu uitați că economisiți destul de mulți bani, deoarece nu este ieftin să angajați un curățător de covoare profesionist. Așa că, repetă procesul dacă este necesar!

3. Curățător și eliminator de mirosuri cu apă și detergent de vase

Utilizări – Suprafețe dure, pardoseli din lemn masiv, covoare, mobilă

Ingrediente – Apă și săpun de vase

Eficiență – Mare

Oricât de simplu ar părea, apa și detergentul de vase pot face minuni atât în ceea ce privește curățarea petelor de urină de câine, cât și în ceea ce privește eliminarea mirosului ofensator de urină. Apa folosită în această soluție poate ajuta la rehidratarea urinei uscate sau la diluarea urinei proaspete. Săpunul de vase va trece la treabă pentru a ridica bacteriile care cauzează mirosul ofensiv.

Pentru a face acest remediu de casă, amestecați 1-2 linguri de detergent de vase într-o găleată pe jumătate plină cu apă caldă. Apoi, folosește un burete pentru a aplica amestecul pe locul unde ai făcut pipi și freacă-l. După ce ați curățat locul, folosiți o cârpă curată și umedă pentru a clăti apa cu săpun, apoi lăsați zona să se usuce. Dacă doriți să lăsați în urmă un miros plăcut, folosiți detergent de vase parfumat.

CITEȘTE ȘI:
10 semne care îți arată că câinele tău este bolnav

Ca majoritatea acestor remedii de casă, este posibil să trebuiască să repetați acest proces pentru a scăpa complet de mirosul de pipi. Este posibil ca acest remediu DIY să nu funcționeze bine pe materiale foarte murdare, cum ar fi covoarele groase sau mobila de pluș.

4. Elimină mirosul de rufe

Utilizări – Îmbrăcăminte lavabilă

Ingrediente – Detergent enzimatic și detergent de rufe

Eficacitate – Excelent

Dacă câinele dvs. a făcut inimaginabilul și a făcut pipi pe unele dintre hainele dvs., nu vă îngrijorați! Nu trebuie să aruncați acele haine cu dezgust. Poți folosi acest eliminator de mirosuri de rufe DIY chiar în mașina de spălat pentru a alunga mirosul de urină și pentru a avea haine proaspete și curate!

Acest remediu de casă este pentru articolele de îmbrăcăminte care se pot spăla la mașină. Asta înseamnă că nu îl puteți folosi pe hainele care trebuie curățate în uscat.

Acest remediu de casă constă în adăugarea unui detergent enzimatic în mașina de spălat, împreună cu detergentul obișnuit. Dacă folosiți un detergent lichid pentru rufe, adăugați o uncie de detergent enzimatic la detergentul lichid și turnați-l în mașină împreună cu hainele pe care ați făcut pipi.

Dacă folosiți un detergent pudră, adăugați detergentul enzimatic în mașina de spălat separat. Apoi, pur și simplu puneți mașina în funcțiune așa cum o faceți de obicei. Detergentul enzimatic va acționa la unison cu detergentul de rufe pentru a ridica pata de urină și pentru a îndepărta mirosul de urină.

Dezavantajul acestui remediu de casă este costul. Detergenții enzimatici nu sunt ieftini, așa că faceți cumpărături și căutați o ofertă bună!

5. Pastă de bicarbonat de sodiu

Utilizări – Materiale textile, paturi, mobilier, covoare, mochete, covoare, etc.

Ingrediente – Bicarbonat de sodiu, detergent de vase și peroxid de hidrogen

Eficacitate – Excelent

Pentru a elimina mirosul puternic de urină de câine de pe materialele din pânză, cum ar fi mobila, covoarele, mochetele și paturile, puteți amesteca bicarbonat de sodiu cu săpun de vase și peroxid de hidrogen pentru a crea un puternic agent de îndepărtare a mirosurilor. Pentru a face această pastă, amestecați 3 linguri de bicarbonat de sodiu și 3 linguri de peroxid de hidrogen cu 2 linguri de săpun de vase. Ar trebui să amestecați aceste elemente într-un recipient adânc, deoarece amestecul va face bule atunci când este amestecat.

CITEȘTE ȘI:
Cum să luați temperatura câinelui dumneavoastră

Odată ce ați amestecat elementele și bulele dispar, veți rămâne cu o pastă. Aplicați pasta pe pata de urină și lăsați-o să acționeze timp de aproximativ o oră. Apoi, luați o cârpă curată și umedă și îndepărtați pasta. Va trebui să clătești cârpa de câteva ori pentru a ridica toată pasta, dar toată munca va merita pentru că mirosul de pipi ar trebui să dispară!

Beneficiile utilizării remediilor de casă pentru a scăpa de mirosurile de urină de câine

Atunci când nu aveți în casă un detergent comercial puternic pentru urină de câine și un eliminator de mirosuri, vă recomandăm să folosiți un remediu de casă. Există o mulțime de beneficii asociate cu utilizarea unui remediu de casă pentru alungarea mirosului de urină de câine, printre care se numără următoarele:

Spre deosebire de eliminatorii comerciali de miros de urină pentru animale de companie, remediile casnice nu folosesc o mulțime de substanțe chimice sau aditivi discutabile care vă pot dăuna dumneavoastră sau câinelui dumneavoastră. De exemplu, oțetul alb nu vă va face nici dumneavoastră, nici câinelui dumneavoastră vreun rău, deoarece este complet sigur de utilizat. Remediile de casă sunt, de asemenea, mai ieftine decât detergenții profesioniști și pot fi la fel de eficiente. În concluzie, remediile de casă precum cele de mai sus sunt alternative excelente la produsele de curățare profesionale costisitoare!

Concluzie

Dacă ești proprietarul unui câine, este probabil că va trebui să te confrunți cu curățarea urinei în interiorul casei tale. Chiar și cel mai bine educat câine poate avea un accident, așa că fiți pregătiți.

Dacă nu vrei să cheltuiești bani pe un eliminator comercial de miros de urină de câine, folosește în schimb un remediu de casă. Doar asigurați-vă că urmați instrucțiunile și nu vă grăbiți atunci când folosiți un remediu de casă pentru a vă asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile!